Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
atak, genci, panik, türk

Türk Genci Panik Atak

Eski 09-28-2008   #1
Şengül Şirin

Türk Genci Panik Atak

Türk genci panik atak

Türkiye'de gençlerin yüzde 941'inin fobisinin bulunduğu, en çok, ölümden, dini duygularını kaybetmekten, cehennem gitmekten ve depremden korktukları ortaya çıktı

Bağımsız Eğitimciler Sendikası'nın geniş bir katılımla yaptığı "Gençlik ve Korku Araştırması" Türk gencinin "fobik" olduğunu ortaya koydu Türk genci, korkuları nedeniyle diğer insanlarla ilişki kurmaktan bile kaçınırken, özellikle inanç konusunda korku duyuyor İstanbul ve Ankara'da 18-30 yaşları arasında 2 bin 996 genci katıldığı ankette göre, gençlerin yüzde 941'nin fobisi bulunuyor Ankete göre, gençlerin yüzde 123'ü ölüm ve sevdiklerini kaybetmekten korkarken, yüzde 114'ü dini duygularını kaybetmekten korkuyor Gençlerin yüzde 111'i de depremden korktuğunu açıklarken, yüzde 109'luk kısmı da cehenneme gitmekten korkuyor

GENÇLER HAYVANLARDAN DA KORKUYOR

Ankete göre, gençlerin yüzde 719'u hayvanlardan korkarken, yüzde 204'ü hiçbir hayvandan korkmuyor Ankete katılanların yüzde 77'si de hayvanlardan korkup korkmadığı konusunda kararsız Hayvanlardan korktuğunu belirten gençlerin yüzde 262'si yılandan, yüzde 259'u köpek balığından, yüzde 206'sı böceklerden, yüzde 141'i fareden korkuyor Kedi ve köpeklerden korkanların oranı ise yüzde 51'i buluyor

GENÇLER, KORKULARI NEDENİYLE İNSANLARLA İLİŞKİ KURAMIYOR

Anketin en ilginç sonuçlarından biri de gençlerin korkularının insanlarla ilişkilerini önemli ölçüde etkilediğini ortaya koyması oldu Gençlerin yüzde 599 gibi büyük bir kısmı, korkularının toplum içinde insanlarla ilişki kurmasını engellediğini açıklarken, sadece yüzde 257'si korkularının ilişkilerine etki etmediğini savundu Ankete katılanların yüzde 147'si ise korkularının insanlarla ilişkilerini engelleyip engellemediği konusunda ise kararsız kaldı

TÜRK GENCİ PANİK ATAK

Anket, Türkiye'deki dört gençten birinin panik atak sahibi olduğunu da gözler önüne serdi Ankete göre, gençlerin yüzde 245'inin panikatağı bulunurken, yüzde 211'inde küçümsenme korkusu bulunuyor Gençlerin yüzde 202'si topluluk önünde konuşmaktan korkarken, yüzde 182'si gibi büyük bir kısmı da ayıplanmaktan korkuyor

Gençler, topluluk içinde cep telefonu ile konuşmaktan dahi rahatsızlık duyuyor Gençlerin yüzde 272'si topluluk içinde cep telefonu ile konuşurken rahat hissettiklerini, yüzde 144'ü ise çok rahat olduğunu açıkladı Buna karşın gençlerin yüzde 195'i cep telefonu ile konuşurken uzaklaşmak istediğini, yüzde 193'ü sıkıntılı olduğunu, yüzde 99'u korku duyduğunu, yüzde 97'si ise kaygılandığını bildirdi

TÜRK GENCİ TANIŞIRKEN SIKINTILI

Ankete göre, gençler iyi tanımadığı ya da yeni tanıştığı kişilerle konuşurken, sıkıntı ve kaygı duyuyor Gençlerin yüzde 282'si yeni tanıştığı kişilerle konuşurken rahat olduğunu, yüzde 153'ü ise çok rahat olduğunu belirtirken, yüzde 222'si sıkıntılı olduğunu söyledi Gençlerin yüzde 189'u ise yeni tanıştığı kişilerle konuşurken kaygılanırken, yüzde 85'ku korktuğunu, yüzde 69'u ise kaçmak istediğini söyledi

GENÇLER KORKULARINDAN KURTULMAK İÇİN YARDIM ALIYOR

Araştırmaya göre, gençlerin yüzde 731'i korkularından kurtulabilmek için yardım alıyor Gençlerin yüzde 397'si korkularından kurtulmak için arkadaşlarından ve çevresinden yardım alırken, yüzde 276'sı ise ailesinden yardım alıyor Rehber öğretmen ya da psikolojik danışmandan yardım isteyenlerin oranı yüzde 141'i bulurken, yüzde 5'i de psikiyatra giderek yardım alıyor Gençlerin yüzde 39'u ise korkularından ilaçla kurtulma yolunu seçiyor

Gençlerin yüzde 292'si ise aldığı yardımların işe yaramadığını düşünüyor

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com