![]() |
Strese Girenin İmanından Şüphe Ederim! |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Strese Girenin İmanından Şüphe Ederim!Strese girenin imanından şüphe ederim! 'Az' konuşan fakat 'öz' konuşan büyükler vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 'Strese girenin imanından şüphe ederim!' demişti babam ![]() Stresle ilgili kitaplar okuyan, zaman zaman 'stresle mücadele' konusunda seminerler veren biri olarak, cümleyi çok ağır bulmuş olsam bile, kafamın içinde cümle dönüp durdu uzun zaman ![]() ![]() Geçen yıl memlekette bir arkadaşla otururken hayatın sıkıntıları ve zorlukları konuşulmaya başlanınca bende kendisine stres ve stresle mücadele hakkında bildiklerimi anlatmaya başladım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * * * * * * * * * Stres, halkın bildiği ve kullandığı anlamıyla, sıkıntıları kafaya takmak demektir ![]() ![]() ![]() Kimisi hastalıklarla mücadele etmekten yoruluyor ![]() ![]() Kimisi ailesiyle problemler yaşamaktan bunalıyor ![]() Kimisi çocuklarıyla baş edememenin sıkıntısını yaşıyor ![]() Kimisi maddi sıkıntılarla boğuşuyor ![]() Kimisi çevresindekilerin kendisini anlamadığından dert yanıyor ![]() Kimisi bir sevdiğini toprağa verince hayata küsüyor ![]() Hayatta insanı strese sokan o kadar çok şey var ki ![]() ![]() Stresle iman arasında bir bağlantı var mı dersiniz? Sıkıntılarla dolu bir hayat denilince benim aklıma hep Peygamberler geliyor ![]() Peygamberlerin hayatlarından yola çıkarak bazı sorular sormak istiyorum ![]() Hz ![]() Hastalığı kafaya takıp bunalıma giren insan 'Allah'ım beni niçin hastalıkla imtihan ediyorsunuz ki?' demiş olmuyor mu? Hz ![]() Hz ![]() Hz ![]() Hz ![]() Tüm peygamberlerin hayatları sıkıntı (imtihan) dolu olduğuna göre, bizim hayatımızda da bazı sıkıntıların olması hayatın bir parçası değil mi? Anne veya babasını kaybedince bunalıma giren bir insan Allah'a 'Benim annemi / babamı niye alıyorsun ki?' deme hakkına sahip olduğunu mu sanıyor? 'En büyük acı evlat acısıdır!' denir ![]() ![]() ![]() ![]() 'Kardeşim onlar Peygamber, biz insanız' diye kimse itiraz etmesin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * * * * * * * * Stres ile iman arasındaki ilişki kafamın içinde uzun zamandır dolanıyordu ![]() ![]() ![]() Çok sıkıldığınız zaman bu cümleyi hatırlayın ![]() ![]() Bir gün dünyaya ait büyük bir derdin olursa Rabbine dönüp, 'Benim büyük bir derdim var!' deme, derdine dönüp 'benim büyük bir Rabbim var!' de ![]() Sait ÇAMLICA Eğitimci – Yazar |
![]() |
![]() |
|