Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
aziz, bil, kardeşim

Ey Aziz Kardeşim Bil Ki..!

Eski 09-07-2008   #1
meLankoLik_asaLet

Ey Aziz Kardeşim Bil Ki..!

Öyle bir Allah’a hamd, medih ve senâlar ederiz ki, şu âlem-i kebir Onun icadıdır Ve insan denilen şu küçük âlem de Onun ibdâıdır Biri inşâsı, diğeri binâsıdır Biri san’atı, diğeri sıbgasıdır Biri nakşı, diğeri ziynetidir Biri rahmeti, diğeri nimetidir Biri kudreti, diğeri hikmetidir Biri azameti, diğeri rububiyetidir Biri mahlûku, diğeri masnûudur Biri mülkü, diğeri memlûküdür Biri mescidi, diğeri abdidir Evet, bütün bu şeyler, eczasıyla beraber Allah’ın mülkü ve malı olduğu, i’câzvâri sikke ve mühürleriyle sâbittir

İ’lem eyyühe’l-aziz! Her kim kendisini Allah’a mal ederse, bütün eşya onun lehinde olur Ve kim Allah’a mal olmasa, bütün eşya onun aleyhinde olur Allah’a mal olmak ise, bütün eşyayı terk ve herşeyin Ondan olduğunu ve Ona rücû ettiğini bilmekle olur

İ’lem eyyühe’l-aziz! İnsan, yaşayış vaziyetince, bir dağdan kopup sel içine düşen veya yüksek bir apartmandan düşüp yuvarlanan bir şahıs gibidir

Evet, hayat apartmanı yıkılıyor Ömür tayyaresi şimşek gibi geçiyor Zaman da sel dolaplarını sür’atle çalıştırıyor Arz sefinesi de, sür’atle giderken âyetini okuyor Sefine-i arz sür’atle yürürken, dünyanın gayr-ı meşru lezzetlerine uzatılan ellere zehirli dikenlerin batacağı düşünülsün Binaenaleyh, o zehirli dünya oklarına bakıp el uzatma Firâkın elemi, telâki lezzetinden ağırdır

Ey nefs-i emmârem! Sana tâbi değilim Sen istediğin şeye ibadet et ve istediğin şeyin peşine düş; ben ancak ve ancak beni yaratıp, şems ve kamer ve arzı bana musahhar eden Fâtır-ı Hakîm-i Zülcelâle abd olurum

Ve keza, kader muhitinde uçan tayyare-i ömre veya hayat dağları arasında açılan uhdut ve tünellerinden şimşekvâri geçen zamanın şimendiferine bindirerek ebedül’âbad memleketinin iskelesi hükmünde olan kabir tünelinin kapısına sevk eden Hâlık-ı Rahmânü’r-Rahîmden medet istiyorum

Ve keza, hiçbir şeyi dualarıma, istigâselerime ve niyazlarıma hedef ittihaz etmem Ancak küre-i arzı harekete getiren, felek çarklarını durdurmaya ve şems ve kamerin yerleştirilmesiyle zamanın hareketini teskin ettirmeye ve vücudun şahikalarından yuvarlanıp gelen şu dünyayı sakin kılmaya kadir olan kudreti nihayetsiz Rabb-i Zülcelâle dualarımı, niyazlarımı arz ve takdim ediyorum Çünkü, herşeyle alâkadar âmâl ve makasıdım vardır

risale-i nur külliyatı
mesnevi-i nuriye

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Ey Aziz Kardeşim Bil Ki..!

Eski 09-22-2008   #2
haticee

Cevap : Ey Aziz Kardeşim Bil Ki..!

teşekkrler
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com