1 paket (42 gr) yaş maya veya 2,5 tatlı kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı bal
1 su bardağı ılık su
3 su bardağı un
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
tepsi için mısır unu
Hazırlanması:
Mayayı ballı ılık suda eritin
Unu ve tuzu geniş bir kapta karıştırın Ortasını havuz gibi açıp mayalı suyu dökün Bir yandan zeytinyağını ekleyip yoğurun Hamur elinize yapışıyorsa azar azar un ekleyin
Hamuru iyice yoğurunca üzerini nemli bir bezle örtüp oda sıcaklığında 1 saat bekletin
Bir saat sonra hamuru 8 parçaya bölün Her birini unlu bir zeminde yuvarlayarak merdane ile açın
Açtığınız hamurları mısır unu serpilmiş iki tepsiye alın Üzerlerine tekrar bez örtüp yarım saat bekletin (ne kadar çok bekletirseniz o kadar güzel kabarıyor)
Fırını 250C'ye getirin Fırın telini alttan üçüncü kata yerleştirin 4 pideyi tek tek fırın telinin üzerine koyun Kabarıp altın sarısı olunca pideleri ters çevirin Birkaç dakika daha pişirip fırından çıkartın Kalan pideleri de aynı şekilde pişirin Fırından çıkarttığınız pideleri sıcak kalmaları için bir beze sarıp muhafaza edin
afiyet olsun :)
__________________
Fani kalbimde ölümlü olarak kalacak olsan da; ölümsüz ruhumda ebedileşeceksin
Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.
Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.
IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.