Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
beypazarının, döner dolaplı, sistemi, yardımlaşma, şefkat

Beypazarı'nın "döner dolaplı" şefkat ve yardımlaşma sistemi

Eski 09-18-2008   #1
edenbulur23

Beypazarı'nın "döner dolaplı" şefkat ve yardımlaşma sistemi

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde tarihî evlerden sokağa uzatılan yardım eli niteliğindeki "döner dolaplar", asırlarca zenginle fakir arasında köprü olmuştu Sosyal yardımlaşmanın en güzel örneklerinden birini oluşturan döner ekmek dolapları ilçeyi ziyaret eden turistlerin de büyük ilgisini çekiyor Tarihî konakları, 600 yıllık çarşısı, yöresel yemekleri ve el sanatlarıyla ünlü Ankara'nın Beypazarı ilçesi, sosyal dayanışmanın en güzel örneklerini geçmişten bugüne taşıyor Özellikle Ramazan ayında ziyaretçi sayısı artan Beypazarı'nda, turistleri en fazla etkileyen şeylerden biri de konak mutfaklarından sokağa açılan döner yemek dolapları Maddi durumu iyi olan ilçe sakinleri, evlerinin mimari projesini, yardıma muhtaçlar vatandaşlara yapacakları yardımları da hesaba katarak tasarlamış Bu yüzden evlere, döner ekmek dolapları da konulmuş Muhtaç kimse evin kapısına vurduğunda mesajı alan mutfak çalışanları döner yemek dolabını açıp orada bulunan boş tabağa pişirilen yemekten doldurup dolabı çeviriyor İhtiyaç sahibi de sıcak yemek dolan tabağını hiçbir incinme duygusu yaşamadan alıp evden ayrılıyor Dolabın yarıdan fazlası kapalı olduğu için yemeği veren ile ihtiyaç sahibi birbirini görmüyor Bu sayede ev sahibi kime yardım ettiğini bilmediği gibi muhtaç kimse de evin avlusuna dahi girmeden ihtiyacını gidermiş oluyor Beypazarı'na ziyarete gelen turistler, yaklaşık 150 yıl önce yapılan konaktaki bu güzel sosyal dayanışma örneğini, 'Yaşayan Müze' uygulamasıyla görme imkânı buluyor Beypazarı'nın tarihî ve turistik mekânlarını gezmeye gelen 54 yaşındaki Asım Kapusuz, "Yaşayan Müze"deki ince düşünce karşısında şunları söyledi: "Sağ elin verdiğini sol elin görmediği düşünceye hayran kalmamak elde değil Bu düşünce tüm yardımseverlerin kılavuzu olmalı Günümüzde yardım yapan çoğu insan maalesef muhtaç sahibinin gözüne bakarak yardım yapıyor Bakışları ile yardım yapan benim şeklinde îmâda bulunuyor"

Mehmet ÖZGAN - Beypazarı

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Beypazarı'nın "döner dolaplı" şefkat ve yardımlaşma sistemi

Eski 09-18-2008   #2
su perisi

Cevap : Beypazarı'nın "döner dolaplı" şefkat ve yardımlaşma sistemi

Harika ötesi bir haber, ellerinize sağlık Duygulanarak okudum haberiGerçekten Kalmadı artıkŞimdikilerin yardım amacı farklı, REKLAMMMM

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com