![]() |
Kendimi Arıyorum Gören Varmı? |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Kendimi Arıyorum Gören Varmı?[KALPLERİMİZ ÇOK GENİŞTİ ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Mevlana Mesnevi’sinde bir hikâye anlatır: Bir adam, dostunun kapısına gelip, kapısını çalar ![]() -Kapıyı çalan da kim, diye sorar ![]() Adam: -BEN’im, diye cevap verince, dostu: -Git, şimdi zamanı değil, sonra gel der ![]() -Adam, kapıdan ayrılır ve bir yıl dostunun hasretiyle yanıp tutuşur ![]() ![]() ![]() İçeriden gelen ses: -Kim o, diye sorar ![]() -SEN’im, diye cevap verir ![]() Dost, adamı içeri davet eder: -Mademki BEN’sin, içeri gir ![]() ![]() Kaçımızın SEN’ im diyebileceği, ruhunu birleştirebileceği bir dostu var? Kaçımız BEN’ini SEN yapmayı başarabildi? İşimiz hep BEN'lerle ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Biz BEN’likleri ne zaman aşarsak SEN’likler o kadar yanı başımızda olacak ![]() ![]() ![]() BEN’ini Leylası ile SEN yapan Mecnun’a "adın ne?" diye sorduklarında, "Leyla" diye cevap vermişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hallac-ı Mansur, ALLAH'tan başka her şeyin batıl ve yalnız ALLAH'ın hak olduğuna kesin kanaat getirince, “sen kimsin?” sorusuna muhatap olduğunda "Ene'l-Hakk" (ben Hakk’ım) diye cevap vermiş ve bu cevap onun idamına sebep olmuştu ![]() ![]() Bir rivayete göre Hallac-ı Mansur’u darağacına astıkları vakit İblis yanına gelmiş ve "Bir sen “ENE (BEN)” dedin, bir de ben (Sen ene'l-Hakk dedin, ben "ene hayrun minhu" [Ben ondan hayırlıyım] dedim) ![]() ![]() ![]() ![]() Ene'l-Hakk’ı bir başka şekilde ifade eden Yunus Emre de “Beni bende deme ben bende değilem… Bir ben vardır bende benden içeru” demiştir ![]() Hakk’ı dost edinip BEN’ini unutanlar bu birkaç örnekle sınırlı değil ![]() Kalplerimiz çok genişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() BEN’imizi terbiye etmek için uğraştık mı? Böyle bir amacımız oldu mu? ![]() ![]() Muhyiddin İhyâ Efendi, “Rabbim, sen beni bana verdin,/ Ben de kendimi sana veriyorum” diyor ![]() Hoştur bana senden gelen, Ya gonca gül, yahut diken Ya hayattır yahut kefen, Nârın da hoş, nurun da hoş, Kahrın da hoş, lütfun da hoş ![]() Gelse celalinden cefa Yahut cemalinden vefa İkisi de cana safa Nârın da hoş, nurun da hoş, Kahrın da hoş lütfun da hoş” Ne mutlu SEN’ini bulabilene… alıntı |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Kendimi Arayan Varmı? |
![]() |
![]() |
#2 |
bbk
![]() |
![]() Cevap : Kendimi Arayan Varmı?çok güzeldi sevgili sudenaz ![]() ![]()
![]() |
![]() |
Cevap : Kendimi Arayan Varmı? |
![]() |
![]() |
#3 |
|
![]() Cevap : Kendimi Arayan Varmı?bakan gözlerine sağlık sevgili bbk ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|