![]() |
Kovadaki Çatlak |
![]() |
![]() |
#1 |
Equinox
![]() |
![]() Kovadaki ÇatlakKovadaki Çatlak
Hindistan'da bir sucu, boynuna astığı uzun bir sopanın uçlarına taktığı iki büyük kovayla su taşırmış ![]() ![]() olan kova her seferinde ırmaktan patronun evine ulaşan uzun yolu dolu olarak tamamlarken, çatlak kova içine konan suyun sadece yarısını eve ulaştırabilirmiş ![]() her gün böyle devam etmiş ![]() patronunun evine sadece 1,5 kova su götürebilirmiş ![]() Sağlam kova başarısından gurur duyarken, zavallı çatlak kova görevinin sadece yarısını yerine getiriyor olmaktan dolayı utanç duyuyormuş ![]() İki yılın sonunda bir gün çatlak kova ırmağın kıyısında sucuya seslenmiş ![]() ve senden özür dilemek istiyorum ![]() ![]() ![]() ![]() diye sormuş sucu ![]() ![]() ![]() ![]() Kova cevap vermiş ![]() su sızdığı için tasıma görevimin sadece yarısını yerine getirebiliyorum ![]() sen bu kadar çalışmana rağmen, emeklerinin tam karşılığını alamıyorsun ![]() ![]() "Patronun evine dönerken yolun kenarındaki çiçekleri fark etmeni istiyorum ![]() tepeyi tırmanırken çatlak kova patikanın bir yanandaki yabani çiçekleri ısıtan güneşi görmüş ![]() Fakat yolun sonunda yine suyunun yarısını kaybettiği için kendini kötü hissetmiş ve yine sucudan özür dilemiş ![]() ![]() "Yolun sadece senin tarafında çiçekler olduğunu ve diğer kovanın tarafında hiç çiçek olmadığını fark ettin mi? ![]() ![]() ![]() kusurunu bilmem ve ondan yararlanmamdır ![]() senin tarafına çiçek tohumları ektim ve her gün biz ırmaktan dönerken sen onları suladın ![]() yıldır ben bu güzel çiçekleri toplayıp onlarla patronumun sofrasını süsleyebildim ![]() olmasaydın, o evinde bu güzellikleri yaşayamayacaktı ![]() * * * Hepimizin kendimize özgü kusurları vardır ![]() Hepimiz aslında çatlak kovalarız ![]() Büyük planda hiçbir şey ziyan edilmez ![]() Kusurlarınızdan korkmayın ![]() ![]() Kusurlarınızda gerçek gücünüzü bulduğunuzu bilirseniz eğer, siz de güzelliklere sebep olabilirsiniz ![]()
|