Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
eylemi, fındık

Fındık Eylemi!

Eski 09-08-2008   #1
suskun

Fındık Eylemi!

Ordu'nun Fatsa ilçesinde fındık fiyatına tepki gösteren Turkay Omar isimli fındık üreticisi, bir fındık tüccarının mağazasının yanında 2 çuval fındığı ateşe vererek yaktı

İslamdağ beldesinden otomobiline yüklediği fındığını pazara getiren Turkay Omar, tüccarın çok düşük fiyatla fındık almasına sinirlenerek, fındığını yakmaya karar verdi Fındığını satmak için gittiği tüccarın mağazasının yanındaki boş arsaya 2 çuval fındığını döken ve daha sonra üzerine benzin dökerek yakan Turkay Omar, Karadenizli fındık üreticisinin hakkını aramak için böyle bir eylem yaptığını söyledi

Tüccarın fındığa 25 YTL fiyat verdiğini belirten Turkay Omar, "Tüccar da doğru söylemiyor Tüccar randıman kırıyor 25 YTL dediği fındığı 190 YTL'den alıyor TMO'da fındık aralık ayında 5 YTL olacak Köylü şu anda Ramazan'da yiyeceğini neyle alacak? Çocuğunun okul masraflarını bu ayda fındık parası alamadan nasıl karşılayacak? 2007 mahsulüne 330 YTL'den gübre attım 2008 mahsulüne ise 600 YTL'den attım Şu anda gübre 800 YTL Devletin bundan haberi yok mu? Tüccar şu anda köylü üreticiden 2 YTL'ye topluyor fındığı Aralık ayında götürecek TMO'ya 5 YTL'ye satacak, parayı tüccar kazanacak Büyük ihracatçı tüccarlar parayı kazanacak Üniversiteye öğrenci kaydettiren veli tüccara 2 YTL'den fındık sattı" dedi

"ANNEMDEN HELALLİK ALDIM"
Fındığını TMO'ya vermek için belgelerini hazırladığını, TMO'dan gün bile aldığını ifade eden Turkay Omar, "İnanmayanlar görsün Tapu kendi üstüme ama vermeyeceğim fındığı, yakacağım Anneme dedim ki, 'ben Karadenizli fındık üreticisi için pazara gidiyorum, fındığı yakacağım' Annem bana hakkını helal etti, 'git oğlum' dedi Ben de tüccara kızıp benzinle fındığı yakmaya karar verdim 5 ton fındığım var Her gün fındık yakacağım Hakkımı her gün eylem yaparak arayacağım" diye konuştu

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com