![]() |
Ayyüzlü! |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Ayyüzlü!Ay yüzlüm, apaçık sözlüm rûhum Sana kurban; Gönlüm Sana hayran! Nergis bakışlarının te’siri ne de yaman! Sultânım el amân ![]() ![]() Bak sînemde bir ok var, derûnumda bir acı, Sen’dedir ilâcı ![]() ![]() ![]() Ey varlığı nûr, dünyâsı sürûr, sözü Kur’ân! Her derdime derman ![]() ![]() ![]() Pür âteşim bırakma beni hicranda zinhâr! Rûhumda âh u zâr ![]() ![]() ![]() Hem mahzûn, hem de perişan derdlerle kıvrandım; Kapına dayandım! Bilmem başka ocak, başka ateş, Sana yandım; Sen’inle uyandım ![]() Ey dünyâya arşdan gelen nûr, ey meh-i tâbân! Aydınlattı ziyân ![]() ![]() ![]() Hayâlimle gezip yine dîdârını andım; Aşkınla kıvrandım ![]() Ey taptâze gül, kâkülü anber, saçı reyhân! Câziben ne yaman! Görmemiştir cihânda gözler Sen gibi dilber ![]() ![]() ![]() Güneşlerden enver ![]() ![]() ![]() Aç lütufla bağrını aç ki kıtmîr kulundur! Dergâhın uludur ![]() ![]() ![]() Deryalar gibi kereminden bir katre ihsân, Ey gönlüme Sultân! Lütfeyle ne olur bildiğim başka kapı yok! Derdim herkesden çok ![]() M ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|