Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kulum

Kul'um Ben

Eski 08-27-2008   #1
sudenaz

Kul'um Ben

Ben bir kul'um,teb'a değil, herkes eşit rabbimin huzurundaZengin-fakir, avrupalı-asyalı ,zenci-kızılderili, şehirli-köylü,patron-işçiÜstün olan sadece Allah'tır, kul olan vatandaşlar arasında ise üstünlük sadece takva sahibi olanlardadır, yaratılan kullar içinde insani vasıfları en iyi temsil eden, örnek şahsiyetlerdedir
Herkes tarağın dişleri gibi eşittir benim dünyamdaBu sloganik, şekilci, ütopik bir özgürlük değildir, imanımın bir gereği, yaşam tarzımın sonucudurVatandaş , bireygibi kavramlarla uyutulup, içi boş terimlerin ardından sürüklenmem benSadece seçim zamanı hatırlanıp, en az 100 yıldır üzerinden siyaset yapılan, vasıta olarak kullanılıp, değer veriyor gibi gösterilip sömürülen biri olmam benAdına hüküm sürülüp, kendisi fakir olan, hor görülen, ezilen, sürü yeri konan, düşünme ve karar verme yeteneği kendisine layık görülmeyen, maddi manevi yetkilerini belli zümrelere kaptıranlardan asla olmam benMuhatabım bakan, paşa, patron,olsa da benim gibi kul olduğunu bilirimKim olursa olsun Allah'ın yarattığıdır, kendisine saygı gösterir ama asla kulun kulu olmam benÖnünde eğilmem, kıvırmam, yalakalık yapmam, korkmamÇünkü herkes kuldur benim gözümde,biriz , aynıyız, eşitiz, hürüz, kardeşiz, emanetçiyizÖnünde tek eğileceğim, Yaratıcıdır benimGeri kalanlar sadece kul'dur, benim gibiVatandaş bırakın bakanı, cumhurbaşkanını "vekiline " ulaşmak için araya vasıtalar koyarken, kul olan benim vasıtaya ihtiyacım ise asla yoktur!
Ben kul'um ; yaratılan ve eşrefi mahlukat olanım benTüm insanlar ya atam Adem'den fıtraten kardeşim ya da dinim İslam'dan dolayı din kardeşimdir benimAramızda üstünlük yarışı yokturMal sahibi de sadece emanetçidir, sağlıklı olanda genç olandaHepsi aynı gemide aynı yere yolculuk ederlerTek üstün vardır, kulların Hâlik'i, Azze ve celle; Allah!Bizde üstünlük kıstası para, güç, siyaset, torpildeğildir çünkü ben kul'umPragmatist, egoist, benci birey değilim ben, türlü yöntemlerle fikri, aklı, düşüncesi sömürülen vatandaş değil, her biri bir alem olan kullar içinde eşit ama her biri iyilikte yarış içinde olanlar içinde olanlardanım ben, çünkü kul'um ben, Hamdolsun !
Ben kul'um, Abdal'ım Pir Sultan gibiBenden Veliler çıkar, Hacı Bektaş'lar gibiBenim dünyamdan Yunus'lar çıkar, Mevlana'lar çıkar, örnek diyeYurttaş, vatandaş, bireysadece slogan, elma şekeri gibiAslında yurdumda da , dünyada da ezilen onlardır,sömürülenlerde onlarVergisi alınan, askere çağrılan, beş yılda bir oy kullanan, adına kanunlar çıkarılan, idamlar ,ihtilaller yapılan, cinayetler işlenen, enformasyon ile yönlendirilen, basmakalıp kavramlarla uyutulan, asla kendine verilen sözler tutulmayandır onlarTüm bunlarda edilgen konumda olanda onlarırAma tümcelerde efendi de onlardır, yönetende Kul'un ise Allah'ı vardırCumhurbaşkanın da , vekilinde üstündeYaratan ,rızık veren, tek Mâlik, yöneticiSözünden asla caymaz
Seçtiğimin, patronumun, paranın, gücün kulu olmak yerine Yaratıcıya kul olurum benBenim dünyamda riya, kibir, yasaktırSekiz yıllık zorunlu eğitim değil, beşikten mezara dek ilim söz konusudur benim dünyamdaSenede bir gün değil , her gün cennet annelerin ayakları altındadırBenim Rabbim,Malik'im bana asla yalan söylemez,verdiği sözü bilirim ki kesin tutandır O 3-5 anahtar sözü verip sonra aile resmi ile kazık atmaz bana, dünyaya demokrasi adı altında sömürü düzeni getirmezBen aldatılmam, yalanlarla kandırılmamBen kul'um , tabi olduğum ise vatandaşında , bireyinde, yurttaşında, yurdunda asıl sahibidir Allah'tır
Bende tabii ki yurttaşım, bireyimVatanım, kişiliğim, iradem varAma kula kulluktan kurtaracak tek çözümün adının Allah'a kulluk olduğunun da bilincindeyim Evrenselim, eşitim, özgürüm, hürümÇünkü kulum benAllah'a kul olan kula kulluktan kurtulurBen de o kurtulanlardanım ,bi-iznillah, El-hamdü-l'illah Kul Erenler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com