![]() |
Gıdada Sıkı Denetim Dönemi Geliyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Gıdada Sıkı Denetim Dönemi GeliyorGıdada sıkı denetim dönemi geliyor Tarladan sofraya gelene kadar zamlanan ürünün fiyatını kim belirleyecek? ![]() Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Ramazan ayı öncesi Türkiye genelinde özel bir çalışma yürüttüklerini belirterek, “Maliye Bakanlığı fiyatları, biz ve diğer ilgili kurum ve kuruluşlar ise gıda ürünlerini denetleyecek” dedi ![]() Ramazan ayına sayılı günler kala, hükümet, fiyatların yükselmesini önlemek için önlemler almaya başladı ![]() ![]() ![]() OLUMSUZLUK BEKLEMİYORUZ Ülke genelinde tüm depoların ve temel gıda maddelerinin satıldığı yerlerin Tarım İl Müdürlüğü ekiplerince taranacağına dikkat çeken Eker, “Ramazanda fahiş fiyatları Maliye denetleyecek ![]() ![]() ![]() Geçen sene Ramazan ayında fiyatların yükselmesinin uluslararası gelişmelerden kaynaklandığını, Türkiye’de de bunu kullananlar olduğuna dikkat çeken Eker, “Bu sene Ramazan’da herhangi bir olumsuzluk beklemiyoruz” diye konuştu ![]() FİYAT OYUNUNA İZİN YOK Ramazan ayı boyunca fiyatlarla oynanmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Bakan Eker, şunları söyledi: “Daha önce, ’pirinçteki silah ellerinde patlayacak’ dedik ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İTHALATA GEREKMEZ Bakan Eker, Türkiye’de yaşanan kuraklığın buğday üretimini de olumsuz etkilemediğini dile getirdi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() GÜVENiLiR ÇiFTÇi VE iHRACATÇI ARANIYOR Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Rusya’ya yapılan yaş sebze-meyve ihracatında yeni bir sorunun yaşanmaması için “güvenli çiftçi” ve “güvenli ihracatçı” uygulaması başlatıyor ![]() ![]() ![]() Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Rusya’ya yaş sebze ve meyve ihracatının yapıldığı Antalya, Mersin, Adana, Hatay, Muğla, ızmir ve Bursa’da tarım il müdürlüklerine söz konusu uygulamanın başlatılması için talimat gönderdi ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|