Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
denetim, dönemi, geliyor, gıdada, sıkı

Gıdada Sıkı Denetim Dönemi Geliyor

Eski 08-24-2008   #1
Şengül Şirin

Gıdada Sıkı Denetim Dönemi Geliyor

Gıdada sıkı denetim dönemi geliyor
Tarladan sofraya gelene kadar zamlanan ürünün fiyatını kim belirleyecek?

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Ramazan ayı öncesi Türkiye genelinde özel bir çalışma yürüttüklerini belirterek, “Maliye Bakanlığı fiyatları, biz ve diğer ilgili kurum ve kuruluşlar ise gıda ürünlerini denetleyecek” dedi
Ramazan ayına sayılı günler kala, hükümet, fiyatların yükselmesini önlemek için önlemler almaya başladı Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Maliye Bakanlığı, Tarım Bakanlığı ile ilgili kurum ve kuruluşlarının katılımıyla, Türkiye genelinde özel bir çalışma yürüttüklerini söyledi Maliye Bakanlığı fiyatları, Tarım Bakanlığı ve diğer ilgili kurum ve kuruluşlar ise gıdaları denetleyecek
OLUMSUZLUK BEKLEMİYORUZ
Ülke genelinde tüm depoların ve temel gıda maddelerinin satıldığı yerlerin Tarım İl Müdürlüğü ekiplerince taranacağına dikkat çeken Eker, “Ramazanda fahiş fiyatları Maliye denetleyecek Biz daha çok sağlık ve üretimle ilgili denetim ve kontrol işlemlerini yapıyoruz Vatandaşlar Ramazan ayı boyunca Maliye’ye ve İl Tarım Müdürlükleri’ne şikâyette bulunabilir” dedi
Geçen sene Ramazan ayında fiyatların yükselmesinin uluslararası gelişmelerden kaynaklandığını, Türkiye’de de bunu kullananlar olduğuna dikkat çeken Eker, “Bu sene Ramazan’da herhangi bir olumsuzluk beklemiyoruz” diye konuştu
FİYAT OYUNUNA İZİN YOK
Ramazan ayı boyunca fiyatlarla oynanmasına izin vermeyeceklerini vurgulayan Bakan Eker, şunları söyledi: “Daha önce, ’pirinçteki silah ellerinde patlayacak’ dedik Nitekim pirinçteki silah spekülatörlerin elinde patladı Piyasada ellerinde şu anda 200 bin ton pirinç var Şimdi yeni mahsul de çıkacak İlk defa bu sene 734 bin ton çeltik üretimi bekleniyor Bugüne kadar 200- 350 bin ton üretim civarındaydı, çeltik üretimi Yüzde yüz artış var Kuraklık olunca Kanada’dan kırmızı mercimek de ithal ettik Ofis satıyor şu anda Biz herhangi bir problem olmasın diye tedbirimizi aldık
İTHALATA GEREKMEZ
Bakan Eker, Türkiye’de yaşanan kuraklığın buğday üretimini de olumsuz etkilemediğini dile getirdi “Buğdayda bir problemimiz hamdolsun yok” diyen Eker, şöyle devam etti: “Güneydoğu’da yaşanan kuraklıktan etkilenmedik Çünkü, diğer bölgelerdeki rekolte iyi olduğu için, orayı dengeledi Ticari maksatla ithalat yapılıyor Ama ihtiyaca binaen ithalata gerek bulunmuyor
GÜVENiLiR ÇiFTÇi VE iHRACATÇI ARANIYOR
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Rusya’ya yapılan yaş sebze-meyve ihracatında yeni bir sorunun yaşanmaması için “güvenli çiftçi” ve “güvenli ihracatçı” uygulaması başlatıyor Bakanlık, sözleşmeli veya kontrollü üretim yapan “güvenilir çiftçilerin” belirlenmesi için harekete geçti Bu çiftçilerden alınan ürünler, “güvenilir ihracatçılar” tarafından paketlenip, herhangi bir kontrol yapılmadan Rusya’ya ihraç edilecek
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Rusya’ya yaş sebze ve meyve ihracatının yapıldığı Antalya, Mersin, Adana, Hatay, Muğla, ızmir ve Bursa’da tarım il müdürlüklerine söz konusu uygulamanın başlatılması için talimat gönderdi Bakanlık yetkilileri, Rusya ile Temmuz ayında imzalanan protokolde öngörülen sisteme Rusya’nın da çok sıcak baktığını ve bu sistem çerçevesinde gönderilen belgeli ürünlerin ithalat aşamasında kontrol edilmemesini kabul ettiğini söylediler

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com