Bir Türk Gencinin Ata'ya Hitabesi |
|
|
#1 |
|
Gözyaşı
|
Bir Türk Gencinin Ata'ya HitabesiSevgili Atam; Sana bu hitabeyi 33 yaşına girmiş, Gelecek güzel günlerden çoktan umut kesmiş, Temel eğitimini tamamlamış, Ve ancak şimdilerde seni tanıyabilmeye başlayan, Türk istikbalinin evlatlarından biri olarak yazıyorum ![]() Seni ilk gördüğüm günü dün gibi hatırlarım ![]() İlkokul birdim Miniciktim Elimde beslenme çantam, önlüğümün cebinde annemin sevgisi, sınıfımda bilim öğrenecektim![]() Karatahtanın dört parmak üzerine ortalanmış çerçevenin içinden bana bakıyordun ![]() Bakışların keskindi ![]() ABC'den sonra ilk öğrendiğimdin; Mustafa Kemal'din Çocuktum![]() ![]() Bana, bize, tüm dünya çocuklarına bayram armağan etmiştin Armağanını, uygun adım sol-sağ-sol, Sol-sağ-sol Kutladık![]() ![]() Kaçımızın ayağı su toplamıştı, kaçımız bayılmıştık![]() ![]() ![]() Biz bayramlarda ağlayan çocuklardık ![]() (Ne zaman salıncakta sallanan fotoğrafını görsem, geçen 23 Nisan'lara yanarım )Ortaokul ve lisede hep seni anlattılar bana ![]() ![]() ![]() Dünyaya ancak yüz yılda bir gelen dahiydin ![]() ![]() ![]() Şahin bakışların vardı,hürriyete aşıktın ![]() ![]() ![]() En azılı düşmanlarına karşı bile merhametliydin, Ama savaş meydanlarında karşında kimse duramazdı ![]() Aslandın, kaplandın, kartaldın, panterdin ![]() ![]() ![]() Özgür geleceklere açılan pencereydin ![]() Sözün özü benim sevgili atam; Kodumu oturtan milli eğiticiler böyle anlatmışlardı ![]() Beni milli bir şekilde eğitenler, Failatün, failatün, failatün, failün ölçü sistemini, Niagara Şelalesi'nin yükseklik ve debisini, Yes, it is a pencil demesini, Deli İbrahim'in küpesini; Bir bir kafama yerleştirdiler de; Bana senin insan yönünü anlatmadılar ![]() Sigara tiryakisi olduğunu, Rakı içtiğini, Aşık olduğunu, Evlendiğini, Boşandığını, Kim bilir kaç geceler savaş meydanlarında cesetlere bakıp, için için ağladığını, Özlemlerini, hasretlerini, Geleceği kazanmaya dair fikirlerini Anlatmadılar ![]() Bana, bize, tüm dünya gençlerine bayram armağan etmiştin ![]() Armağanını, uygun adım sol-sağ-sol, sol-sağ-sol Kutladık ![]() ![]() ![]() Kaçımızın ayağı su toplamıştı ![]() Kaçımız kıçına yediği sopa yüzünden altına işemiştik ![]() Biz bayramlarda bunalan gençlerdik ![]() (Ne zaman baloda smokinli fotoğrafını görsem, 19Mayıs'lara yanarım )Bir yandan; Heykellerini diktik Dağa-taşa siluetlerini çizdik, Her kitaba, her yazıya Mutlaka senden alıntılar yerleştirdik ![]() Bir yandan; Her işin kolayına kaçtık, Ticarette kazık attık, Üretim yerine kopyaladık, Bilim adamlarını sindirdik, Aydınları yargıladık, Yoktan yere nice vatan hainleri ürettik, Çoktan yere nice amaçsız gençler yetiştirdik ![]() Zeki, çevik ve aynı zamanda düzenciydik ![]() Eğitimi siyasete kurban verdik, Ekonomiyi siyasete kurban verdik, Aydınlık olması gereken gelecekleri siyasete kurban verdik ![]() Varlığımız siyasi emellere armağan oldu ![]() ![]() ![]() Benim biricik Atam; Biz Demokles'in kılıcını sapından değil Keskin yanından tutmayı marifet bildik ![]() Senin ruhunu gıdım gıdım içtik, Tükettik ![]() ![]() ![]() Tükettik ![]() ![]() ![]() Tükettik ![]() ![]() ![]() Dedemden babama, babamdan bana Politikacı tabiriyle 'enkaz devralmış' bulunmaktayız ![]() Bu gidişle biz, çocuklarımıza devredecek Enkaz bile bulamayacağız ![]() ![]() Türk'tük, doğruyduk, çalışkanlığımız şüpheli; Birinci vazifemiz; Türk istiklalini ve Türk Cumhuriyeti'ni ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek, Ülkümüz; Yükselmek, ileri gitmekti ![]() ![]() ![]() Uzun bir yoldu ![]() ![]() ![]() Yorucu ve yıpratıcıydı ![]() ![]() ![]() ![]() Adidas'larımız eskidi, McDonalds'ta mola verdik ![]() Belki de 'Bir Türk dünyaya bedeldir' deyişini Biz 'Her Türk dünyaya bedeldir' anladığımız için emanetini, 1 milyon beş yüz****en bin kat küçültmeyi becerdik ![]() ![]() ![]() Verdiğin en önemli görev: Bu ahval ve şeriat içinde dahi vazifem Türk istiklalini ve cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir,bilirim ![]() Muhtaç olduğum kudretin, Sana güvenimde mevcut olduğunu belirtir, ellerinden hasretle öperim ![]() ![]() ![]() Baştan sonuna kadar okuyanlara teşekkürler sizler gerçek bir Atatürkçüsünüz bence
|