3 soru 1 cevap |
|
|
#1 |
|
KRDNZ
|
3 soru 1 cevapMevlânâ Celâleddîn-i Rûmî'ye felsefecilerden bir grup geldi Suâl sormak istediklerini bildirdiler Mevlânâ hazretleri bunları Şems-i Tebrîzî'ye havâle etti Bunun üzerine onun yanına gittiler Şems-i Tebrîzî hazretleri mescidde, talebelere bir kerpiçle teyemmüm nasıl yapılacağını gösteriyordu Gelen felsefeciler üç suâl sormak istediklerini belirttiler, Şems-i Tebrîzî;"Sorun!" buyurdu İçlerinden birini başkan seçtiler Hepsinin adına o soracaktı![]() Sormaya başladı: "Allah var dersiniz, ama görünmez, göster de inanalım "Şems-i Tebrîzî hazretleri; "Öbür sorunu da sor!" buyurdu ![]() O; "Şeytanın ateşten yaratıldığını söylersiniz, sonra da ateşle ona azâb edilecek dersiniz hiç ateş ateşe azâb eder mi?" dedi ![]() Şems-i Tebrîzî; "Peki öbürünü de sor!" buyurdu ![]() O; "Âhirette herkes hakkını alacak, yaptıklarının cezâsını çekecek diyorsunuz Bırakın insanları canları ne istiyorsa yapsınlar, karışmayın!" dedi![]() Bunun üzerine Şems-i Tebrîzî, elindeki kuru kerpici adamın başına vurdu Soru sormaya gelen felsefeci, derhâl zamânın kâdısına gidip, dâvâcı oldu![]() Ve; "Ben, soru sordum, o başıma kerpiç vurdu " dedi![]() Şems-i Tebrîzî; "Ben de sâdece cevap verdim " buyurdu![]() Kâdı bu işin açıklamasını istedi Şems-i Tebrîzî şöyle anlattı:"Efendim, bana Allahü teâlâyı göster de inanayım, dedi Şimdi bu felsefeci, başının ağrısını göstersin de görelim "O kimse şaşırarak; "Ağrıyor ama gösteremem " dedi![]() Şems-i Tebrîzî; "İşte Allahü teâlâ da vardır, fakat görünmez ![]() Yine bana, şeytana ateşle nasıl azâb edileceğini sordu Ben buna toprakla vurdum Toprak onun başını acıttı Hâlbuki kendi bedeni de topraktan yaratıldı![]() Yine bana; "Bırakın herkesin canı ne isterse onu yapsın Bundan dolayı bir hak olmaz " dedi Benim canım onun başına kerpici vurmak istedi ve vurdum Niçin hakkını arıyor? Aramasa ya! Bu dünyâda küçük bir mesele için hak aranırsa, o sonsuz olan âhiret hayâtında niçin hak aranmasın?" buyurdu![]() Felsefeci, bu güzel cevaplar karşısında mahcûb olup, söz söyleyemez hâle düştü
|
|
Cevap : 3 soru 1 cevap |
|
|
#2 |
|
dejavu2009
|
Cevap : 3 soru 1 cevapilginç bir cevap olmuş ![]() ![]()
|
|
#3 |
|
Gökçe
|
Cevap : 3 soru 1 cevapBu cevap üstüne ne söylenebilir ki!Çok güzel bir paylaşımdı Teşekkürler![]()
|
|
Cevap : 3 soru 1 cevap |
|
|
#4 |
|
|
Cevap : 3 soru 1 cevapağzına sağlık adamın valla bu kadar güzel anlatılabilir ancak=) tşkler krdnz ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|