Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
borcum, rasulallah, ödeyemiyorum

Borcum Var Ödeyemiyorum Ya Rasulallah..

Eski 08-17-2008   #1
meLankoLik_asaLet

Borcum Var Ödeyemiyorum Ya Rasulallah..

Ebu Davud'un rivayetine gore Ashaptan Medine'li ebû ümame (ra) hzögretilmiştir Ebu ümame (ra) namaz vakti dişinda (namaz vaktinden sonra) camide dalgin dalgin oturuyordu

Resulullah (sav) , ashabindan bu zatin mescidde dalgin oturdugunu görmüş ve halini sormuş ebû ümâme: _"çok borcum var, dardayim, SIKINTI CEKIYORUM yâ Resulullah! " diye cvp vermisti
Resulu Ekrem (sas) efendimiz; " sana bir dua ögretecegim onu okudugun zaman, cenab-i hak senin gamini, kederini giderir Borcunu odetir Bu duayi sabah akşam oku buyurmuş ve şu duayi ögretmiştir:

"Allahumme innî eûzu bike minehemmi, vel hazenî ve eûzu bike minel'aczi velkeseli, ve eûzu bike minelcubni, velbuhli ve eûzu bike min galebetiddeyni ve kahrir ricali"
MANASI: " Ey Allah'im elem ve kederden , şaşkinliktan sana siginirimAcizlikten,tembellik ten,bikkinliktan da sana siginirim Korkaklik ve cimrilikten de sana siginirim Allah'im borç altinda ezilmekten , adamlarin kahrindan ( insanlarin nefsimi kullanmasindan ve onlara maglup olmaktan da sana siginirim) Hz ebu umâme şöyle demiştir:

"Resulullah'in emrettigi gibi duaya sabah-akşam okumaya devam ettim Bütün dertlerim sıkıntı ve bunalimim gitti Ve borçlarimida hemen nasip olduCenab-i Allah sebeb halk etti,borçlarimi ödedim"

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com