![]() |
Şeytanın Söylediği Tek Doğru |
![]() |
![]() |
#1 |
meLankoLik_asaLet
|
Şeytanın Söylediği Tek DoğruMeşhur sahabilerden Ebu Hüreyre r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir Ramazan ayı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Semerkand Dergisinden Alınmıştır ![]() ![]() ![]() Bir akşam vakti ![]() ![]() ![]() ![]() Adamı yakaladım ve dedim ki: - Seni Rasulullah'a götüreceğim ![]() Adam yalvardı: - Ben muhtaç bir kişiyim ![]() ![]() ![]() Haline acıdım, onu salıverdim ![]() ![]() ![]() ![]() - Ebu Hüreyre , dün gece yakaladığın adam ne yaptı? diye sordu ![]() - Ya Rasulallah , ihtiyacı olduğunu, bakmakla yükümlü bir ailesinin bulunduğunu söyledi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Sana yalan söyledi, tekrar gelecek, buyurdu ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nihayet üçüncü gece olur ve Ebu Hüreyre r ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Beni bırak, sana çok faydalanacağın bir şey öğreteyim, der ![]() ![]() ![]() - Nedir o? Adam şöyle der: - Yatağına girdiğinde Ayetü'l - Kürsi'yi oku ![]() ![]() Ebu Hüreyre r ![]() ![]() ![]() Sabah olunca Rasulullah s ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bak hele! Kendisi yalancıdır ama bu sefer sana doğruyu söylemiş ![]() - Hayır, bilmiyorum ![]() - O şeytandı ![]() * * * Ayetü'l - Kürsi , Bakara Suresi'nin 255'inci ayetidir ![]() ![]() ![]() Her şeyden önce, böyle bir olayın sebepsiz, hikmetsiz olamayacağını bilmeliyiz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bütün bu soruların en tatmin edici cevabı şu olsa gerek: Allah ve O'nun Rasulü , Ayetü'l - Kürsi'nin değerini, onun okunmasıyla ikram edilen manevi korunmayı, çok çarpıcı bir şekilde inananların gözlerinin önüne sermek istemiştir ![]() " Ayetü'l - Kürsi öyle bir manevi zırhtır ki, okuyana bir şey yapamıyorum ![]() Rasul -i Ekrem s ![]() ![]() ![]() "Farz namazların peşinden Ayetü'l - Kürsi'yi okuyan kimse, diğer namaz vaktine kadar Allah'ın koruması altındadır ![]() "Ayetü'l - Kürsi , Kur'an ayetlerinin efendisidir ![]() ![]() İslâm imanının özünü içinde toplayan, engin bir manaya sahip ve -Allah'a şükür- hepimizin ezberinde olan bu ayetin meali şöyle: "Allah, kendisinden başka ilah olmayandır ![]() el- Hayy'dır: Diridir; el- Kayyûm'dur: Bütün yaratıkları idare eden ve ayakta tutandır ![]() O'nu ne uyku tutar, ne de uyuklama ![]() Göklerde ve yerde ne varsa, hepsi O'nundur ![]() İzni olmadan O'nun katında kim şefaat edebilir? O, yarattıklarının yapacaklarını ve geride bıraktıklarını bilir ![]() O'nun dilediği miktarın dışında hiç kimse, O'nun ilminden herhangi bir şeyi elde edemez ![]() O'nun 'kürsü'sü gökleri ve yeri içine alır ![]() Onları korumak, O'na zor gelmez ![]() O, el-' Aliyy'dir : Zorluk ve acziyet içinde bulunmaktan uzak; O, el-'Azîm'dir: Her manada büyüktür ![]() el- Kürsî : Sözlükte taht anlamına gelir ![]() |
![]() |
![]() |
|