Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
annesi, ebu, hureyre, kıyamadığı

Ebû Hureyre ve Kıyamadığı Annesi

Eski 08-14-2008   #1
meLankoLik_asaLet

Ebû Hureyre ve Kıyamadığı Annesi

Ebû Hureyre (ra) şöyle anlatıyor: “Müşrike olan annemi İslâm’a çağırıyordum Bir gün yine böyle davetimi yenilediğimde Peygamber Efendimiz hakkında hoşlanmadığım şeyler söyledi Allah Resûlü’nün yanına geldim, ağlıyordum
‘Yâ Resûlallah ’ dedim, annemi İslâm’a davet ediyordum; yanaşmıyordu Bugün de davet ettim Senin aleyhinde hoşlanmadığım şeyler söyledi Allah’a dua et, “Ebû Hureyre’nin annesine hidâyet versin” dedim Allah Resulü de,

- Allah’ım! Ebû Hureyre’nin anasını hidâyete erdir, diye dua buyurdu

Sevinerek dışarı çıktım Eve varıp kapıya yaklaşınca, baktım kapı kapalı Annem ayak seslerimi duymuştu “Ebû Hureyre, yerinde dur” dedi Biraz sonra annem elbisesini giymiş, başını da örtmüş olarak kapıyı açtı ve: “Ebû Hureyre, şehâdet ediyorum ki Allah’tan başka ibadete lâyık bir ilâh yoktur Şehâdet ediyorum ki Muhammed, Allah’ın elçisidir” dedi

Koşarak Peygamberimiz’in yanına vardım Daha önce kederimden ağladığım gibi sevincimden ağlıyordum “Müjde, Yâ Rasûlallah, Allah duanı kabul etti; Ebû Hureyre’nin annesini İslâm’a hidâyet buyurdu” dedim Sonra, “Yâ Rasûlallah , Allah’a dua et de, beni ve annemi, erkek-kadın bütün müminlere sevdirsin” ricasında bulundum O da: “İlâhî! Bu kulcağızını ve anasını erkek-kadın her mümine sevdir” diye dua buyurdu İşte, bunun için adımı duyan erkek-kadın her mümin beni sever

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com