Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Yazılar & Hikayeler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
kaldırdı, namaza, şeytan

Şeytan namaza kaldırdı...

Eski 08-11-2008   #1
b@ron
icon111

Şeytan namaza kaldırdı...

Sultân'ülârifîn Bâyezîdi Bestâmî Hazretleri'ni, bir gece uyku bastırdı, sabah namazına uyanamadı Sabahleyin namazını kaza edip, o kadar ağladı ve inledi ki, sonunda kendisine ilham olundu ve şöyle dendi:
"Ey Bâyezîd! Bu günahını affeyledim Bu pişmanlık ve ağlamana da, ayrıca yetmiş bin namaz sevabı ihsan eyledim"
Aradan bir müddet geçtikten sonra yine bir gece onu, uyku bastırdı Şeytan gelip Bâyezîdi Bestâmî Hazretleri'nin mübarek ayağından tutarak uyandırdı ve:
"Kalk namazın geçmek üzeredir" dedi Bâyezîdi Bestâmî Hazretleri, şeytana:
"Ey mel'ûn! Sen hiç böyle şey yapmazdın Herkesin namazının geçmesini, kazaya kalmasını isterdin Şimdi nasıl oldu da beni uyandırdın?" buyurunca, şeytan şu cevabı verdi:
"Birkaç ay önce sabah namazını kaçırdığında, pişmanlığın ve üzüntün sebebi ile çok ağlayıp inlediğin için affolunmuş idin ve ayrıca yetmiş bin namaz sevabı almıştın Bu gün, onu düşünerek sadece vaktin namazının sevabına kavuşasın da, yetmiş bin namaz sevabına kavuşamayasın diye seni uyandırdım" dedi

Cevap : Şeytan namaza kaldırdı...

Eski 08-11-2008   #2
haticee

Cevap : Şeytan namaza kaldırdı...

herseyde bir hayır vardır buna denilir herhalde tabi değerlendirilirse yeterki pişmanlık duyalm "emeğine sağlık çok güzeldi"
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com