![]() |
10 Yaşındaki Gelinin Dramı.. |
![]() |
![]() |
#1 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() 10 Yaşındaki Gelinin Dramı..![]() Henüz 10 yaşında olmasına rağmen, kısa hayatına işkencelerle dolu bir evlilik, tecavüz ve boşanma sığdıran Yemenli Nujood Ali'nin dramı, ABD'nin CNN televizyonuna konu oldu ![]() ![]() ![]() Babası, geleneklere uydu ve "20 yaşına gelmeden ona dokunmam ![]() ![]() ![]() ![]() Küçük kız yaşadıklarını, "Beni kendisiyle yatmaya zorluyordu ![]() ![]() ![]() ![]() Baba da CNN'e konuşarak, "Damat bana, 20 yaşına gelinceye kadar kızıma dokunmayacağını söyledi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Bu davayı örnek olması için açtım" diyen küçük kız, kendisini mahkemede savunan insan hakları örgütü için çalışan avukat sayesinde "çirkin" diye nitelendirdiği kocasından boşanmayı başardı ![]() [alıntıdır]
|
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : 10 Yaşındaki Gelinin Dramı.. |
![]() |
![]() |
#2 |
|
![]() Cevap : 10 Yaşındaki Gelinin Dramı..yazık günah valla ![]() ![]() sinirlendim bak şimdi ![]() ![]() ![]() konu için tşkler ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
rock_alltime
|
![]() Cevap : 10 Yaşındaki Gelinin Dramı..Kıyamam yaa ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Konu için tşkler ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
güneş
|
![]() Cevap : 10 Yaşındaki Gelinin Dramı..ne inancak onlrn hepsi masal ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
dejavu2009
|
![]() Cevap : 10 Yaşındaki Gelinin Dramı..Yaklaşık 10 yıl önce okuduğum Gerçek hayatını anlatan bir yazarın öyküsünü hatırlattı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kitabın Adı: ANNEMİ BİR KEZ DAHA GÖREBİLSEM Yazar: ZANA MUHSEN (yemenli bir ailenin kızı) okumanızı şiddetle tavsiye ederim ![]() ![]() ![]() Özetini buldum sizinle paylaşıyorum ![]() ![]() ![]() ÖZET Bu öykü 1980’lerde yaşanan bir olayı ; bir düşün gerçek bir kabusa dönüşmesini anlatmaktadır Yemen dünyanın en yoksul ülkelerinden biridir ![]() ![]() ![]() Nadia ve Zana adlı iki genç kız babaları tarafından sözüm ona tatil için Yemen’e gönderildiklerinde orada eğleneceklerini güzel vakit geçireceklerini düşünüyorlardı ![]() ![]() Yemen’e vardıktan kısa bir süre sonra korkunç gerçekle yüz yüze geldiler ![]() ![]() Kızlar suyu ve elektriği olmayan duvarları tezekle kaplı taş evlerde ,kendileri için yabancı bir yaşama uyum sağlamak zorunda kaldılar ![]() ![]() Ama sadece Zana ve Nadia değildi böyle evliliklere ve yaşamları boyunca sürecek esirliğe mahkum olan genç kızlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Arap köylü kadınları olarak yaşadı Zana tam sekiz yıl her şeyi öğrendi burada yaşayan kadınların neler yaşadıklarını ve eşlerinden neler çektiklerini gördü ![]() Sekiz yıllık tutsaktan sonra Zana kurtulmayı başardı ![]() ![]() ![]()
|