![]() |
En İlk ve En Üstün |
![]() |
![]() |
#1 |
|
En İlk ve En ÜstünVahiy meleği Cebrail aleyhisselam, anlatıyor: -Hazret-i Allah, beni yarattı ![]() ![]() ![]() ![]() -Ey Cebrail seni kim yarattı? -Sen yarattın yara Rabbi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Konuşmadan sonra bir onsekizbin yıl daha geçti ![]() ![]() ![]() -Seni kim yarattı? -Ya Rabbi, beni yaratan; öldürmeye ve diriltmeye kudreti olan sensin ![]() ![]() Üçüncü onsekizbin yıl da geçti ![]() ![]() ![]() -Ey Cebrail, ben kimim, sen kimsin? ![]() ![]() ![]() -Allahım sen her şeyin yaratıcası ve sahibi; bense bir kulcağızım ![]() Bu cevabımın peşinden bir merakımı dile getirdim: -Ya Rabbi benden üstün bir varlık halkettin mi? -Karşına bak, buyurdu ![]() ![]() ![]() Yüce emre uyarak gösterilen yere baktığımda mbir nur gördüm ![]() ![]() -Allahım, gözlerimi alan bu harika aydınlık da ne? -Seni, ne kadar melek varsa hepsini ve bütün her şeyi aşkına yarattığım nur! ![]() ![]() ![]() ![]() Sordum: -Ya çevresindeki nurlar? -Sağındaki Ebu Bekir Sıddik, solundaki Ömer ibni Hattab, önündeki Osman bin Affan, ardındaki Ali İbni Ebi Talib' dir ![]() ![]() -Ya Rabbi; bu beş kişinin diğer insanlardan üstün bir tarafı olmalı! -Bu beşi kendime dost seçtim ![]() ![]() ![]() Hak yarattı alemi, aşkına Muhammed' in Ay ü günü yarattı, şevkine Muhammed' in İlk insan Adem Peygamber, arş üzerinde "La ilahe illallah Muhammedün Resulullah" yazısını görünce ismin sahibinin erişilmezliğini anladı ![]() ![]() ![]() Adem aleyhisselam, bu hali oğlu Şit Peygambere anlatıyor: -Cennette O' nun ismi ile güzelleşmemiş bir tek köşe bile görmedim ![]() ![]() -Peki, babacığım hanginiz daha kıymetlisiniz? Şit aleyhisselamın sualine Adem Peygamber cevap vermek istememiş olacak ki sükutu tercih etti ![]() ![]() Alemlerin Rabbi buyurdu: -Ya Adem! Her şeyi senin için yarattım, seni ise o seçilmiş için!!! Cenneti o' nunla ve o' nun ümmetiyle dolduracağım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ol dedi oldu alem, yazıldı levh ü kalem, Okundu hatm-i kelam, şannına Muhammed' in Adem babamız, cennetten çıkarılınca, üç yüz sene göz yaşı döktü ![]() ![]() -Ya Adem, kıyamete kadar gelecek evladının günahlarının bağışlanmasını isteseydin bu isimlerin sahiplerinin sevgisi için yine kabul ederdin ![]() ![]() ![]() Hep erenler geldiler, dergaha yüz sürdüler Zikr-ü tevhid ettiler, nuruna Muhammed' in O, müthiş tufandan önce Nuh aleyhisselama bir gemi yapması buyurulunca yüzyirmi dörtbin dört tane tahta hazırladı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() -Tahtaların ilkine benim, sonuncusuna da habibim Muhammed Mustafa aleyhisselamın adını yaz ki şeytan öbür isimleri silmesin ![]() Nuh Peygamber, emredildiği gibi yaparak çalışıp gemisini tamamladı ![]() ![]() -Ya Cebrail, fazla gelen dört tahtayı ne yapayım? Vahiy meleği suali Hak teala' ya sundu ![]() İnsanlığın ikinci babası Nuh Peygambere haber geldi ![]() -Ey büyü peygamber! O dört tahtaya son peygamberimin dört halifesinin isimlerini yaz; gemi o zaman tamam olacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() Nuh Peygaber, Hazret-i Ebu Bekir, Hazret-i Ömer, Hazret-i Osman, Hazret-i Ali' nin isimlerini artan tahtalara yazarak bunları gemisine çakmadıkça görünüşteki kusursuzluğa rağmen geminin yüzmesi ve felaketten kurtulması mümkün olmamıştı ![]() Ya mü' minler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Veysel Karani kazandı, ahir yine özendi Sekiz uçmak bezendi, aşkına Muhammed' in İbrahim aleyhisselam, bir gün rüyasında Cenneti gördü ![]() ![]() -Buralar kime mehsustur? diye sordu ![]() -Evlatlarından Muhammed Mustafa ve o' nun ümmeti içindir, diye cevap verdiler ![]() İbrahim Peygamber, dikkatle bakınca ağaçlarda"La ilahe illallah" budaklarında "Muhammedün Resulullah", meyvelerinde "Sübhanellah", "Velhamdülillah" cümlelerinin yazılı olduğunu gördü ![]() ![]() ![]() Uyandığında rüyasını milletine nakletti ![]() -Ümmeti Muhammed kimdir, diye sordular ![]() ![]() -Ne düşünüyorsun ey Allah' ın dostu, dedi ![]() -Bir rüya gördüm ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cebrail aleyhisselam: -Ben de fazla bir şey bilmiyorum, diyerek Cenab-ı Hakka arz etti: Yüce Allah şöyle buyurdu: -Muhammed, benim ahir zaman Peygamberimdir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Feriştehler geldiler, saf saf olup durdular Beş vakit namaz kıldılar, aşkına Muhammed' in Tevrat, Musa aleyhisselama inince büyük Peygamber çok sevindi ve şükrünü dile getirdi ![]() -İnsanların kalbine baktım ![]() ![]() -Ölünceye kadar tevhid üzere ol ![]() -Ya Rabbi, Muhammed kimdir; O' nu tanımıyorum? -O öyle bir kimsedir ki yerleri ve gökleri yaratmadan binlerce sene evvel güzel ismini arşın üzerine yazdım ![]() ![]() ![]() -Allahım bundan gayrı ne arzum olabilir? ![]() ![]() ![]() -Öyleyse Habibime çok selavat oku ![]() Hak teala devam etti: -Ölen bir kimse Muhammed aleyhisselamı inkar etmişse, o bedbahtı sürüterek cehenneme attırırım ![]() ![]() ![]() ![]() Bunu yolundakilere bildir ![]() -Ya Rabbi O' nun hakkında biraz daha bilgi sahibi olmak isterim ![]() -Eğer Muhammed aleyhisselam olmasaydı; yeri-göğü, cenneti-cehennemi ayı, güneşi, geceyi-gündüzü, melekleri, Peygamberleri ve hiç bir şeyi yaratmazdım ![]() ![]() ![]() ![]() -Onun Peygamberliğini ve yüksekliğini kabul ettim Ya Rabbi! ![]() ![]() ![]() Havada uçan kuşlar, yeşerüp dağ ü taşlar, Yemiş verir ağaçlar, aşkına Muhammed' in Davut aleyhisselam, bir gün Zebur okurken kitaptan bir nur yükseldiğini; bu nurun odayı doldurduğunu ve kalbinin rahatladığını gördü ![]() ![]() ![]() ![]() -Ya Rabbi bu nur neyin nesidir? -O, habibim Muhammed Mustafa' nın nurudur ![]() ![]() Bu tüyler ürperten ilahi cevap üzerine Davut Peygamber, yüksek sesle "Lailahe illallah Muhammedün Resulullah" dedi ![]() -Öyledir ya Davut! diyerek onu doğruladılar ![]() Bu olaydan sonra Davut Peygamber, Zubur okumaya başlarken kelime-i tevhid söyle oldu ![]() İmansızlar geldiler, andan iman aldılar Beş vakt namaz kıldılar, aşkına Muhammed' in O' nu övmeye kalkan erir ve tükenir ![]() O' nu hiç bir lisan medhetmeye kafi gelmez ![]() ![]() Yunus kim ede medhi, över Kur' an ayeti Ah! vergil salevatı, aşkına Muhammed' in Biz de ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bundan üstün devlet bilmiyoruz ya Rabbi! ![]() ![]() Duaile ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|