![]() |
Fatih Kısaparmak Şiirlerii... |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
Fatih Kısaparmak Şiirlerii...Belki Belki hiç yaşamadım diye düşün Belki yıldızlara hiç değmedi başın Belki balığa çıkmadın hamsi zamanı Trenlerde hiç sigara içmedin Belki hiç oturmadın o tahta iskeleye Ayaklarını denize sokmadın Belki üşümedin,kalkıp yürümedin Belki ayakların hiç olmadı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Belki yakacak kömürün var senin Yürüyecek yolların Güneşin var kumsalları yıkayan ve şarkıların Ve oooff olanların ![]() ![]() ![]() ![]() Senin vapurların var Güvertesinde çay sigara Umutların, çiçeklerin ![]() Ağaçların meyve verir zamanında Kuşların bulutlara inat Battaniyelerin var üşütmeyen Yağmurda şemsiyen ve siyah takım elbisen Canın çektimi gelsin rakı, hatta peynir,hatta kavun İster dua edersin,ister küfür Rüzgarların var senin,püfür püfür En çok sevdiğin şiirler ezberinde Cebinde kirbit ve aspirin Domateslerinse kütür kütür Çocukların var senin,alabildiğine yarın Bir evin,kitapların ve çocuklarının oyuncakları Ve sabahlığı karının Bir adın var sana en çok yakışan Öyle çoğul,öyle yanlız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Belki hiç yaşamadım diye düşün Belki yıldızlara hiç değmedi başın Belki rizeye hiç gitmedin hamsi zamanı Trenlerde hiç sigara içmedim Belki oturmadın o tahta iskeleye Ayaklarını denize hiç sokmadın Belki üşümedin ve kalkıp yürümedin Belki ![]() ![]() ![]() ![]() Belki senin belkilerin hiç olmadı ![]() ![]() Fatih Kısaparmak Bugün Rüzgarın önünü kestiler bugün Halaya zincir vurdular Yaprakların bahara borçlu gününü Çerrahpaşa hastanesine uğurladılar ![]() Yürüdü topalı rüzgar,gündüzlerin üstüne Kanatları kırıldı ak bulutlu sabahın Dilinde türkülerle ve dirençle Geceye karşı, yürüdü yalın ayak ![]() Ben bahar demiştim sana Sen sonbaharı oldun gençliğimin ![]() ![]() ![]() ![]() Eğrili çarkın eğrileri çoktu Oysa,eğrinin yanında doğruya yer yoktu ![]() Rüzgarın önünü kestiler bugün Halaya zincir vurdular Sersefil zamanın kırık dökük kızıydın Tohumların özlem yüklü bulutundasın şimdi ![]() Ağlasam toprak çatlar utancından ![]() Sabahın alacası tükenir Sırıl sıklam uyanır yürüdüğümüz yollar Bilmeyiz saatler kaça kurulur Yarınlara sancılanır şafaklar İçimdeki yangın korkutur seni Edirne kapıda bir grup vakti İçimde yemyeşil bir dal kırılır ![]() Otuz bahar sonrada olsa Adı sensizlikte olsa yılların Bir ambulans sireninde ve sedyesinde çaresizliğin Hatırlarım seni ![]() Yaşamak türküsü erken bitince Ömür son limana demirleyince Anlatacak çok şey kalır doğmamış bebeklere İşte böyle Zeynep Kimbilir kaç hasta sabahı bekledi Benim seni beklediğim kadar ![]() Bir çocuğun ölümü kadar hazin Bir segah taksimi kadar yaralı Ve öylesine aç ki her taze mezar ![]() Kalem olsa dünyadaki bütün ağaçlar Bütün denizler mürekkep olsa Senin şiirini yazamam yinede ![]() Rüzgarın önünü kestiler bu gün Halaya zincir vurdular Görecek göz olmayınca ışığın ne anlamı var Fatih Kısaparmak Gitmeliyim Sen benim ruhsatlı sevdam Ben senin sevda keşin ![]() Ya sen varsın, yada sen! Temmuz geldi, gitmeliyim ![]() Sen şiir olmuşsan, şiir sensizliktir artık Çünkü yokluğuna kurşun işlemez Nicedir gözlerim dalıp gider Ekin tarlasında rüzgar nicedir sarı değil Sessiz hüzünlerle yazılmış alnıma Bir güneşin doğuşunu bekleyerek Ve bir sevdanın dilinden türküler söyleyerek gitmeliyim Temmuz geldi ![]() ![]() ![]() Babamın ismini verdim oğluma Koçum benim ![]() ![]() Asi kartallar gibi rüzgarlı doruklarda Ve kaçıp sana sığındığım geceler Bütün gözlerim hatırımda Kalbimde uçuşur en deli kuşlar Yüreğim denizlenir bir şiirin koylarında Akar boz bulanık seller içimde Gözlerin gözlerimde direnir Ellerin tutuşur elini tutsam Sen çöl çiçeğisin umutlarımın Ruhsatlı sevdamsın ![]() Seni sevmek yaşamaksa ben hiç ölmedim ![]() Temmuz geldi, gitmeliyim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Masumduk çocuklar kadar Acılarla olgunlaştık Hayattan öğrendik ne biliyorsak Bu yüzden öfkeliyim yaşanmamış günlere Çünkü, bir hayat yetmedi seni sevmeye ![]() Yüzü cama dayalı bir çocuğun Baba hasretiyle kaç gece bekledim seni ![]() Kırık bir cam parçasıyken gençliğim Her gün biraz daha suskunken Daha bir yorgunken her günden Üzüm ekşisi bir yeşile cinasken gözlerin Temmuz geldi, gitmeliyim ![]() ![]() ![]() Şarkılar söylerdin, bilinmez makamlardan Şiirler dökülürdü yüreğinden Gözyaşlarım mezesiydi hüzünlerinin ![]() Ya sana doymadan çekip gidersem Artık, ipe dizip türküleri, tesbih yaparsın sapına Son kuşlarda gidince, bir gökyüzü az gelir Gizli bir yas gibi büyür sessizliğim Ağaçta bir kuş yuvası olurum ![]() Yabancı gözlerle aynalardayım şimdi Bir sen kaldın zulasında hayatın birde ben Birde ayaklanmış öfkem ![]() ![]() ![]() Hem dünüm yeniktir sana, hem yarınım Soframda bir kırmızı gül Hastayken baş ucumda çorba, ütülü gömleğim Ekmeğim, aşım, kadınım, can yoldaşım Kundağım, mezarım, karım Ve de sevmek kadarımsın Derdimin tek anlayanı, yüreğimin güleç yanısın Gün ışığım, gökkuşağım, deli kanımsın Yürekliysen sende beni sev bu gece Kunduramı bağlamayı öğrendiğim gün Kendimi sevdiğim kadar ![]() ![]() Yaşamaksa seni sevmek Ben hiç ölmedim ![]() Fatih Kısaparmak Güneşi Biz UyandırdıkGüller kelepçeli çiğdemler tutsak Aysız gecelerde kanar öfkemiz Düşlerde sevişsek el ele tutsak Dilsiz duvarlara siner öfkemiz Şafak sancıları var kulaklarımda Yarınların ninnisi bozlaklarımda Bir türkü çıldırır dudaklarımda Çiçekli dallara döner öfkemiz Güneşi biz uyandırdık Yıldızların yerine Sesimizi yorgan yaptık Umut türkülerine Alnımızda çizgiler belirmiş derler Gelirse üst üste gelirmiş derler Çıksak şu dağlara delirmiş derler Haykırsak belki de diner öfkemiz Varmışız hayatın buruk tadına Ne aşka muhtacız ne de kadına Yangınla seviştik ışık adına Alevler içinde söner öfkemiz Fatih Kısaparmak
![]() |
Cevap : Fatih Kısaparmak Şiirlerii... |
![]() |
![]() |
#2 |
gulhan
|
![]() Cevap : Fatih Kısaparmak Şiirlerii...gıtmeyım güzelmış emegıne saglık ablacım
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
su perisi
|
![]() Cevap : Fatih Kısaparmak Şiirlerii...ÇOK GÜZEL OLMUS ELİNİZE SAĞLIK |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Cevap : Fatih Kısaparmak Şiirlerii...Teşekkürler sevgili su perisi okuyan gözlerinize sağlık |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Cevap : Fatih Kısaparmak Şiirlerii...emeğine sağlık ablacm |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Cevap : Fatih Kısaparmak Şiirlerii...Teşekkürler can sesinde okuyan gözlerine sağlık ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
VANDETTA
![]() |
![]() Cevap : Fatih Kısaparmak Şiirlerii...Hiç kimse senin kadar sevilmedi Aklımı firara vemişim zaten Bir siiri kıskandıran gözlerinle Yak beni ,diye başlayan bir şiiri vardı Kısaparmağın çokta severim onun sesiyle dinleyin hoşunuza gidecektir ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
KRDNZ
![]() |
![]() Cevap : Fatih Kısaparmak Şiirlerii...Teşekkürler Gülgüzeli değerli paylaşımın için ![]() |
![]() |
![]() |
|