![]() |
Üç Filtre Testi |
![]() |
![]() |
#1 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Üç Filtre TestiÜÇ FİLTRE TESTİ Eski Yunan'da , Sokrat bilgiyi saklaması sebebiyle saygıdeğer bir ün yapmıştı ![]() ![]() ![]() Birgün tanıdığı büyük bir filozafa rastladı ve filozof dedi ki: "Arkadaşınla ilgili ne duydugumu biliyor musun ?" "Bir dakika bekle ![]() ![]() "Bana birşey söylemeden evvel senin küçük bir testten geçmeni istiyorum ![]() ![]() "Üçlü Filtre?" "Dogru," diye devam etti Sokrat ![]() ![]() Birinci filtre: Gerçek Filtresi "Bana birazdan söyleyeceğin şeyin tam anlamıyla gerçek olduğundan emin misin?" "Hayir," dedi adam ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() "Tamam," dedi Sokrat ![]() ![]() ![]() İkinci Filtre: İyilik Filtresi "Arkadaşım hakkında bana söylemek üzere olduğun şey, iyi birşey mi?" "Hayır, tam tersi ![]() ![]() ![]() "Öyleyse," diye devam etti Sokrat ![]() ![]() ![]() Üçüncü Filtre: İşe Yararlılık Filtresi "Bana arkadaşım hakkında söyleyeceğin şey benim işime yarar mı?" "Hayir, gerçekten değil ![]() "İyi," diye tamamladı Sokrat ![]() "Eğer, bana söyleyeceğin şey doğru degilse, iyi değilse ve işe yarar ya da faydalı değilse bana niye söyleyesin ki?" Bu Sokrat'ın iyi bir filozof olmasının ve büyük saygı görmesinin sebebiydi ![]() Yakın ve sevdiğiniz herhangi bir arkadaşınız hakkında başıboş konuşmalar duyduğunuz her sefer bu Üç Filtre Testi'ni kullanmanız, sizler için çok yararlı olacaktır ![]() |
![]() |
![]() |
|