![]() |
Bilyeler ve bıçaklar |
![]() |
![]() |
#1 |
VANDETTA
![]() |
![]() Bilyeler ve bıçaklarCenazesinde cıvıl cıvıl Roman şarkıları söylenmesini vasiyet eden bir ölümcül hasta gibi her yılbaşı, şenliklere güle oynamaya uğurluyoruz eski yılı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Oysa günden güne kabarıklaşan hatıra defterleri ele veriyor mazinin tortularını ![]() ![]() ![]() Eski albümlerdeki fotoğraflar geçip gidenleri, yitip bitenleri belgelercesine gülümsüyorlar ![]() Sararan fotoğraflarla birlikte en sevdiğiniz paltonuzun eprimesi, hiç çıkarmadığınız kotunuzun en üst düğmesinin bir türlü kapanmaması, yıldız yıldız ışıldayan vitrinlerin ruhunuza eski bayramları uyandırmaması üzüyor sizi ![]() ![]() ![]() Buharlarla sarmalanmış mahzun bir tren garı gibi yılbaşı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kitabın kaçıncı sayfasını çevirdiğinize göre değişiyor haletiruhiyeniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * * * Ben eskiden o garda beklerken giden trenlere aldırış etmezdim pek ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çok bir şey de değil ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İsterdim ki, avcuma alıp oluşturduğumda bana eski günlerden gıcır gıcır şarkılar söylesinler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Lakin bu yıl keskin bir bıçak düştü kısmetime, dizi dizi bilyeler yerine ![]() ![]() ![]() "sapı kardı, demiri kör ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tanışıklığımızdan sinsiliğinden, kalleşliğinden utandım ![]() Ama bilendim aynı zamanda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İhanetler öyledir zaten ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İşte bir kez daha o buharlarla sarmalanmış mahzun istasyondayız cümbür cemaat ![]() ![]() ![]() ![]() Biz, yaralarımızı gizlemeye çalışarak uğurluyoruz yaşamımızın deli dolu bir sayfasını daha ![]() ![]() ![]() Ve rayların, ufuk çizgisiyle buluştuğu noktadan çığlık çığlığa koşturuyor yeni bir sayfanın ilk satırları ![]() ![]() ![]() Her satırda yaşlanıp, her bıçaklanışta yaralanışımıza boşverip, şenlikli bir cenaze gibi karşılıyoruz yeni yılı ![]() ![]() ![]() İstasyona girince avuç avuç bilyeler dökülüyor vagonlardan ![]() ![]() ![]() Çekip gidenlere, yitip bitenlere, sırttan hançerleyenlere inat, yeni bir yılın kapısında gıcır gıcır eski şarkılar söylüyoruz neşeyle ![]() ![]() ![]() Her sayfada zenginleşip, her yarada kanayarak, kah kinlenip, kah sevdalanarak ve dost ihanetlerinden hazin dersler alarak ayrılıyoruz gardan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Can Dündar
![]() |
|