![]() |
YARİM İSTANBUL GEL ÖPEYİM GERDANINDAN... |
![]() |
![]() |
#1 |
lidif
|
![]() YARİM İSTANBUL GEL ÖPEYİM GERDANINDAN...Her bir yeri ayrı sanat ve tarih kokan İstanbul ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İstanbul un yedi tepe üzerine kurulduğu söylenir ![]() ![]() ![]() Bu tepeler: 1- Topkapı Sarayı, Ayasofya ve Sultanahmet Camiinin bulunduğu tepe ![]() 2- Çemberlitaş ve Nuriosmaniye Camiinin bulunduğu tepe ![]() 3- Beyazıt Camii, Üniversite ve Süleymaniye nin bulunduğu tepe ![]() 4- Fatih Camiinin bulunduğu tepe ![]() 5- Yavuz Selim Camiinin bulunduğu tepe ![]() 6- Edirnekapı semtinde, Mihrimah Sultan Camiinin bulunduğu tepe ![]() 7- Kocamustafapaşa semtinin bulunduğu tepe ![]() YARİM İSTANBUL Saçlarını dağıtır rüzgar Yeditepe üzerinden Hatıralar tarihin küllerini savurur Kadın gibi, kısrak gibi sarılayım gel ince beline Yarim İstanbul gel öpeyim gerdanından Tüketilmiş yaşanmamış Hediyelik hayatlar, ah bu evler, Pencereler bu kapılar, sokaklar Hüzün gibi, sevinç gibi, Eskitilmiş zamanlar Yarim İstanbul gel öpeyim gerdanından Minareler uzanmış gökyüzüne bağırır Kara sevdan nerelerden Yüreğimi çağırır? Dua gibi, büyü gibi ezberledim hasretini Yarim İstanbul gel öpeyim gerdanından Sezen Aksu ![]() ![]() ![]() İstanbul u Dinliyorum İstanbul u dinliyorum, gözlerim kapalı Önce hafiften bir rüzgar esiyor; Yavaş yavaş sallanıyor Yapraklar, ağaçlarda; Uzaklarda, çok uzaklarda, Sucuların hiç durmayan çıngırakları İstanbul u dinliyorum, gözlerim kapalı ![]() İstanbul u dinliyorum, gözlerim kapalı; Kuşlar geçiyor, derken; Yükseklerden, sürü sürü, çığlık çığlık ![]() Ağlar çekiliyor dalyanlarda; Bir kadının suya değiyor ayakları; İstanbul u dinliyorum, gözlerim kapalı ![]() İstanbul u dinliyorum, gözlerim kapalı; Serin serin Kapalıçarşı Cıvıl cıvıl Mahmutpaşa Güvercin dolu avlular Çekiç sesleri geliyor doklardan Güzelim bahar rüzgarında ter kokuları; İstanbul u dinliyorum, gözlerim kapalı ![]() İstanbul u dinliyorum, gözlerim kapalı; Başımda eski alemlerin sarhoşluğu Loş kayıkhanelerıyle bir yalı; Dinmiş lodosların uğultusu içinde İstanbul u dinliyorum, gözlerim kapalı ![]() İstanbul u dinliyorum, gözlerim kapalı; Bir yosma geciyor kaldırımdan; Küfürler, şarkılar, türküler, laf atmalar ![]() Bir şey düşüyor elinden yere; Bir gül olmalı; İstanbul u dinliyorum, gözlerim kapalı ![]() İstanbul u dinliyorum, gözlerim kapalı; Bir kuş çırpınıyor eteklerinde; Alnın sıcak mı, değil mi, biliyorum; Dudakların ıslak mı, değil mi, biliyorum; Beyaz bir ay doğuyor fıstıkların arkasından Kalbinin vuruşundan anlıyorum; İstanbul u dinliyorum ![]() Orhan Veli Kanık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|