![]() |
Peygamber Kıssaları |
![]() |
![]() |
#1 |
|
![]() Peygamber KıssalarıSizlerde ekleyebilirsiniz ![]() ![]() ![]() HZ ![]() Hz ![]() Şüphesiz, Allah katında İsa'nın durumu, Adem'in durumu gibidir ![]() ![]() Allah'ın Hz ![]() Hani Rabbin, Meleklere: "Muhakkak Ben, yeryüzünde bir halife var edeceğim" demişti ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Meleklerin Allah'a Olan İtaatleri Dediler ki: "Sen yücesin, bize öğrettiğinden başka bizim hiçbir bilgimiz yok ![]() ![]() ![]() ![]() "Ona bir biçim verdiğimde ve ona ruhumdan üfürdüğümde hemen ona secde ederek (yere) kapanın ![]() ![]() ![]() İblis'in (Şeytanın) İsyanı Hani, meleklere: "Adem'e secde edin" demiştik ![]() ![]() ![]() Dedi ki: "Ey iblis, sana ne oluyor, secde edenlerle birlikte olmadın?" Dedi ki: "Ben, kuru bir çamurdan, şekillenmişbir balçıktan yarattığın beşere secde etmek için var değilim ![]() ![]() ![]() (Allah) Dedi: "Sana emrettiğimde, seni secde etmekten alıkoyan neydi?" (iblis) Dedi ki: "Ben ondan hayırlıyım; beni ateşten yarattın, onu ise çamurdan yarattın ![]() ![]() ![]() ![]() Şeytanın İsyanda Israrı Dedi ki: "Rabbim, öyleyse onların dirileceği güne kadar bana süre tanı ![]() ![]() ![]() O da: "(İnsanların) dirilecekleri güne kadar beni gözle(yip ertele ![]() ![]() Kim hidayete ererse, kendi nefsi için hidayete erer; kim de saparsa kendi aleyhine sapar ![]() ![]() ![]() Demişti ki: "Şu bana karşı yücelttiğine bir bak; andolsun, eğer bana kıyamet gününe kadar süre tanırsan, onun soyunu -pek az dışında- kuşkusuz kendime bağlı kılacağım ![]() Şeytanın Yemini Dedi ki: "Madem öyle, beni azdırdığından dolayı onlar(ı insanları saptırmak) için mutlaka senin dosdoğru yolunda (pusu kurup) oturacağım ![]() ![]() ![]() Şeytanın Etkisi Dedi ki: "Rabbim, beni kışkırttığın şeye karşılık, andolsun, ben de yeryüzünde onlara, (Sana başkaldırmayı ve dünya tutkularını) süsleyip-çekici göstereceğim ve onların tümünü mutlaka kışkırtıp-saptıracağım ![]() ![]() ![]() "Benim kullarım; senin onlar üzerinde hiçbir zorlayıcı gücün (hakimiyetin) yoktur ![]() ![]() "Şüphesiz, kışkırtılıp-saptırılmışlardan sana uyanlar dışında, senin Benim kullarım üzerinde zorlayıcı hiçbir gücün yoktur ![]() ![]() Şeytanın Kovulması Demişti ki: "Git, onlardan kim sana uyarsa, şüphesiz sizin cezanız cehennemdir; eksiksiz bir ceza ![]() ![]() ![]() (Allah) Dedi: "Kınanıp alçaltılmışve kovulmuşolarak oradan çık ![]() ![]() Hz ![]() Ve ey Adem, sen ve eşin cennete yerleş ![]() ![]() ![]() Ve dedik ki: "Ey Adem, sen ve eşin cennette yerleş ![]() ![]() Bunun üzerine dedik ki: "Ey Adem, bu gerçekten sana ve eşine düşmandır; sakın sizi cennetten sürüp çıkarmasın, sonra mutsuz olursun ![]() ![]() ![]() Andolsun, Biz bundan önce Adem'e ahid vermiştik, fakat o, unutuverdi ![]() ![]() Şeytana Uyma ve Karşılığı Şeytan, kendilerinden 'örtülüp gizlenen çirkin yerlerini' açığa çıkarmak için onlara vesvese verdi ve dedi ki: "Rabbinizin size bu ağacı yasaklaması, yalnızca, sizin iki melek olmamanız veya ebedi yaşayanlardan kılınmamanız içindir ![]() ![]() ![]() ![]() Sonunda şeytan ona vesvese verdi; dedi ki: "Sana sonsuzluk ağacını ve yok olmayacak bir mülkü haber vereyim mi?" Böylece ikisi ondan yediler, hemen ardından ayıp yerleri kendilerine açılıverdi, üzerlerini cennet yapraklarından yamayıp-örtmeye başladılar ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Peygamber Kıssaları |
![]() |
![]() |
#2 |
|
![]() Cevap : Peygamber KıssalarıH Z
![]() ![]() ![]() Hz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Allahü Teala da bundan sonra Nuh aleyhisselam'a gemi yapmasını emretti: « Gözlerimizin önünde ve vahyimiz (emrimiz) uyarınca gemiyi yap ve zulmedenler hakkında bana (bir şey) söyleme ! Onlar mutlaka boğulacaklardır ! » (Hud, 37) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sular dağları aştı, insanlar ve hayvanlar telef oldu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hz ![]() « Bunlardan (ilk) ikisini bırakmayınız, ikisini de hazer ediniz (yapmayınız) 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() 4 ![]() |
![]() |
![]() |
|