![]() |
Bakın Nasıl Hanımlar Varmış.. |
![]() |
![]() |
#1 |
meLankoLik_asaLet
|
![]() Bakın Nasıl Hanımlar Varmış..Belh’in meshur velisi Hatim-i Asam, (852 -H ![]() ![]() - Hanim, ne kadar nafaka birakayim sana, ben gelinceye kadar? Tevekkul ve teslimiyet timsali hanimin cevabi ibretliydi -Ne kadar yasayacaksam o kadar! - Hanim senin ne kadar yasayacagini ben ne bileyim? ![]() ![]() Oyle ise dedi, benim nafakami ne kadar yasayacagimi bilene birak ![]() ![]() ![]() Hatim-i Asam yola ciktiktan sonra mahalle hanimlari ziyarete geldiler ![]() - Allah kavustursun beyiniz hacca gitti, dediler ![]() Benim beyim rizik veren degil rizik yiyendir ![]() ![]() ![]() ![]() Aradan cok gecmedi Hatim’in evinin kapisinda at kisnemeleri duyuldu ![]() ![]() ![]() Hanim hemen bir testi su ile bir bardak uzatti ![]() Ictigimiz suyun bedelini bize yakisan sekilde ode! ![]() ![]() Toprak canagin icini altinla dolduran vezir, bardagi kapinin yanina birakirken soylendi: - Allah’a emanet olun bacim, soguk suyunu ictik, hakkini helal et ![]() ![]() ![]() Kafile uzaklasirken Hatim’in hanimi bardagin icinde beyi hacdan donunceye kadar yetip de artacak miktarda para birakildigini gordu ![]() Rabb’im dedi, cocukken anam babamin eliyle gonderiyordun rizkimi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|