![]() |
Mutfeğınızın Bakımı Ve Önemli Bilgiler |
![]() |
![]() |
#1 |
Gözyaşı
|
![]() Mutfeğınızın Bakımı Ve Önemli BilgilerKüçük mutfakların kullanımı Ortalama bir mutfak küçüktür ![]() ![]() ![]() Kaliteli üreticilerde bütün tasarımlara uygun ve mutfaklardaki değerli boşlukların atıl kalmasını önleyecek boyutlarda dolaplar mevcuttur ![]() ![]() Asma dolaplar nadiren kullanılır malzemelerin en üste yerleştirileceği gibi tavana kadar uzatılabilir ![]() ![]() ![]() Jilet tipi aspiratörler de kısıtlı mekanlar için ideal çözümdür ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Su taşkınları Taşma nedeniyle sudan etkilenmiş bir mutfağın özürlerinin giderilmesi mümkün müdür? ![]() ![]() ![]() Eğer su taşkını çok ciddi ve fazla değilse nem , yalnızca bazaları, "yani yer döşemesi ile yer dolapları arasında kalan ve dolap altı boşluklarını kapatan parçaları" ve yer döşemesini etkileyebilir ![]() ![]() Bazaları yerlerinden çıkarınız ve dolap altlarının havalanmasını sağlayınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer sigortanız varsa sigorta şirketleri bu gibi zararları karşılarlar ve normal olarak hasarlı eşyalarınızın değişmesinde size katkıda bulunurlar ![]() ![]() ![]() ![]() dolap ve elektrikli ev aletleri ile prizlerini taşkından zarar görmeyecek yüksekliklerde konumlandırılmasına dikkat ediniz ![]() Eviye Bakımı Çay, kahve v ![]() ![]() ![]() Eviyenizi daima ılık sabunlu suyla siliniz ![]() ![]() ![]() Eğer lekeler eviye çukuru içine iyice yerleşmişse, bu bölgeyi 1 ölçek çamaşır suyu veya biyolojik çamaşır tozuna karşı, 10 ölçek suyla 30 dakika süreyle ıslak tutun, silin, ardından da iyice durulayınız Tezgah Bakımı Granit tezgahtaki leke ve çizikleri nasıl giderebilirim? Burayı tıklayarak veya " Bakım ve Onarım" bölümümüzü ziyaret ederek granit tezgahınızla ilgili sorularınızı yanıtlarını alabilirsiniz ![]() Bu bölümde aynı zamanda mermer ve akrilik esaslı tezgahların bakımı ile de ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz ![]() Laminat yüzeyli, sıcak bir tencereyle ufak bir kısmını yaktığım tezgahımın bu özrünü giderebilir miyim? Ufak ve az yanmış bölgeleri bulaşık kremi gibi hafif aşındırıcılarla temizleyebilirsiniz ![]() ![]() Elektrikli Ev Aletlerinin Konumlandırılması Ocağın üstüne ve yanına denk gelen dolaplar ile tezgahın ısıdan etkilenmemesi için ocak ile aspiratör dolabı arasındaki yükseklik ile ocak ile tezgah kenarı arasındaki mesafe ne olmalıdır? Elektrikli ocaklar için bu konuda zorunlu ve uyulması gerekli bir yasa veya kural yoktur ![]() ![]() ![]() Gazlı ocaklar için de yukarıdaki anlattıklarımız aynen geçerli olup, yine zorunlu ve uyulması gerekli bir kural yoktur ![]() ![]() Montajı yapan ve/veya yaptıran kişinin ocak ile dolaplar arasındaki mesafeleri çok iyi ayarlaması gerektiği gibi dolap ve ocak üreticilerinin her ikisi de bu normları önceden saptamalıdırlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şunu da unutmayın ki; bütün bunları mutfağınız tasarlanmadan ve montaja hazır hale gelmeden önce belirlemelisiniz ![]() ![]() ![]() ![]() Ayrıca gazlı ocaklarınızı satın alırken alevin sönmesi halinde gazın yayılmasını beklerin hemen yanında bulunan termostatik uyarıcılar ile gazı keserek önleyen, modelleri tercih etmeyi unutmayın ![]() Ocak ve ızgarada dikkat edilecekler Çağdaş elektrikli ev aletleri yüksek ısıda, çabuk pişirme ve ısıyı uzun müddet koruma yeteneklerine sahiptirler ![]() ![]() Tencerenizi ocağın uygun büyüklükteki bölümüne ortalayarak yerleştiriniz ![]() ![]() ![]() Akrilik esaslı tezgahlar için Bakım Onarım Mutfağın kendine özgü koşullarından dolayı mutfağın en fazla hırpalanan bölümü tezgahlardır ![]() ![]() Montaj sonrası akrilik tezgah bakımı Akrilik esaslı tezgahlar yarı mat görünümlü malzemeler olmakla beraber kullandıkça daha düzgün, daha ipeksi ve parlak bir görünüm kazanırlar ![]() ![]() Akrilik tezgah ve eviye temizliği Tezgah üstüne dökülen sıvılar akrilik tezgah malzemelerinin içine sızmamakla beraber, döküleni hemen temizlemek en iyisi ve doğrusudur ![]() ![]() ![]() Eğer herhangi bir lekeyi almak istiyorsanız yumuşak bir bezle yavaş ve dairesel hareketlerle silip kurulamadan önce bir bulaşık deterjanını ıslatılmış leke üzerine dökünüz ve birkaç dakika bekleyiniz ![]() Eviyenin içinin temizliği için, haftada iki defa eviyenizi ılık suyla doldurun 2 çay kaşığı temizlik kremi ekleyip birkaç saat veya bir gece bırakın ![]() İnatçı leke ve kirler Özellikle alüminyum ve döküm tencere ve tavaların altları akrilik tezgahlarda iz bırakabilir ![]() ![]() ![]() Bütün bunları gidermek için yumuşak sıvı deterjan kullanınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eğer kireçli su eviye sifon ağzı veya muslukta kireç lekesi bırakmışsa standart kireç çözücü kullanınız veya üreticinin yönergesine uyunuz ![]() ![]() Hasarların önlenmesi ve giderilmesi Isı Yukarıda anılanlardan daha çok, ısı nedeniyle oluşabilecek hasarları önlemek için; Sıcak tencere ve tavalarınızı asla tezgah üstüne ve eviyenizin içine koymayınız veya daima lastik ayak veya lastik tabanlı nihale üstüne koyunuz veya ocağın üstünde soğumasını bekleyiniz ![]() Eğer sıcak tencere veya tavanızı eviyenize koymak zorundaysanız altına mutlaka ısı önleyici bir koruyucu koyunuz veya en iyisi eviyenin içine birkaç parmak su doldurduktan sonra sıcak tencere veya tavanızı eviyenin içine bırakınız ![]() Kaynayan sıvıları doğrudan eviye içine dökmekten kaçınınız, zorunlu hallerde soğuk suyu açarak beraber dökünüz ![]() Çizikler Akrilik tezgahların kullanımında hafif çizikler oluşabilir ![]() Ara sıra olan ve özellikle koyu renkli tezgahlarda kendini hemen belli eden ve bu yüzden bu renk tezgahlarda daha fazla dikkat ve özen isteyen hafif çizikler montaj sonrası bakımda tarif edildiği gibi giderilebilir ![]() Ancak, akrilik tezgahlar üstünde asla bir şey kesmeyiniz bunun için daima bir ekmek kesme tahtası kullanınız ![]() Kimyasal Lekeler Akrilik tezgah üstüne kazayla dökülen ve metil klorid esaslı temizleyiciler, boya sökücüler, fırça temizleyiciler, pas gidericiler, aseton, lavabo açıcılar tezgahın hasar görmesini önlemek için ıslak ve nemli bir bezle hemen temizlenmelidir ![]() ![]() Ancak uzun süredir sezilemeyen belki de bir yerlerden sızan kimyasal etki altında kalmış lekeler için bir servise başvurunuz veya burayı tıklayınız ![]() Ne olursa olsun umutsuzluğa düşmeyin! Bunlardan daha ağır bir hasar olsa da veya tezgahınızın birkaç yıl sonra ilk günkü gibi temiz ve bakımlı görünmesini istiyorsanız burayı tıklayınız ![]() Akrilik tezgah hasarlarının çoğu onarılabilir ve orijinal hijyenik yüzey yeniden oluşabilir ![]() Doğal Granit Bakım ve Montajı Granit en eski, en sağlam en çok aranan inşaat malzemelerinden biridir ![]() ![]() Granit her çağda kullanılmış ve kullanılan, eskimeyen bir malzemedir ![]() Granit sanayi, yeni mimari tasarım ve isteklerine teknolojisini geliştirerek kendini korumaya devam etmekte, ayrıca bu teknolojik gelişmeler maliyetleri azalttıkça da malzemeye talep artmaktadır ![]() Granit volkanik bir taştır ve yer kabuğunun diplerindeki erimiş magmanın , milyonlarca yıl yavaş yavaş kristalize olmasıyla deprem ve erozyonlar sonucunda yeryüzüne çıkmıştır ![]() Granitin ana mineralleri guartz ve feldspat ile amfibole, piroksen ve mika gibi ikincil minerallerdir ![]() ![]() ![]() Granit aşağıdaki karakteristik özelliklere sahiptir ![]() 1 ![]() 2 ![]() 3 ![]() ![]() Hasarlardan Koruma Granit tezgahı korumak için aşağıdaki koşullara dikkat edilmelidir ![]() Kenarlardan parça kopmasına neden olacak darbelerden kaçınmalıdır ![]() Üzerinde ekmek kesme tahtası olmadan bir şey kesilmemelidir ![]() Sert darbelerden kaçınmalıdır ![]() Üzerine aşırı sıcak gereçler bırakılmamalıdır ![]() Yerleştirilmiş konumu dışında hareket ettirilmemelidir ![]() Granitin üstünde, formik asit, hidroflorik asit , nitrik asit, sülfürik asit, fosforik asit ve hidroklorik asit dahil hiçbir asitli malzeme bırakılmamalıdır ![]() Granit çizici, zımpara etkisi yapan malzemelere silinmemelidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Leke Giderme Granitin üzerindeki şarap, kahve, meyve suyu lekelerini doğal leke gidericilerle giderebilirsiniz ![]() Kullanım önerileri Ahşap yüzeyler direkt güneş ışığından korunmalıdır ![]() Kapakların hareketini sağlayan menteşeler yalnızca kapak yükünü taşımak üzere dizayn edildiğinden, kapaklara ek yük gelmesi menteşelerde sarkma ve işlevsel problemler yaratabilir, bu sebeple kapaklara aşağı yönlü kuvvet uygulanmamalıdır ![]() Boya, parke cilası, vernik gibi solvent malzemeler, mutfak mobilyasının kulp gibi metal aksamlarına zarar verebilir ![]() ![]() Çekmece ve dolap içlerine durulanmamış, ıslak tabak ya da herhangi malzeme koymayınız ![]() Çekmeceleri ve üstdolapları taşacak şekilde doldurmayınız, çekmecelerin max ![]() ![]() ![]() ![]() Ahşap çatal-kaşık ve aksesuar gözlerini su ve buhardan koruyunuz ![]() Kapağa monte çöp kutularının kullanımında kapağınızın sarkmasına engel olmak için çöpleri bastırarak sıkıştırmayınız Buhar nedeni ile mobilyaya zarar vermemek için bulaşık makinenizi tamamen soğumadan kapağını açmayınız ![]() Ahşap yüzeylerde leke kalmaması ve kabarmaların oluşmaması için su ile temas etmiş yüzeylerin hemen kurulanmasına dikkat ediniz ![]() Mutfak mobilyalarının buhar ve dumandan etkilenmemesi için yemek pişirme sürecinde aspiratör veya davlumbazınızı mutlaka çalışır konumda tutunuz ![]()
__________________
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Mutfeğınızın Bakımı Ve Önemli Bilgiler |
![]() |
![]() |
#2 |
Gözyaşı
|
![]() Cevap : Mutfeğınızın Bakımı Ve Önemli BilgilerBuzdolabını Yerleştirme Sanatı Tazeliklerini uzun süre korumaları istenen yiyecek ve içecekleri sadece buzdolabına yerleştirmek yetmez; peynirin de, çileğin de, çiğ etin de favori 'mekânları' var ![]() Üst Peynir, pişmiş yemek, salata, tütsülenmiş balık ve et üste konmalı ![]() ![]() Orta Süt, süzme yoğurt, yoğurt, krema ve taze peynirin yeri buzdolabının orta rafları ![]() ![]() Sebzelik Çilek, böğürtlen vs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salatalık veya biber gibi sulu sebzelerin ise ne buzdolabında ne de dışarıda ömürleri fazla uzun değil ![]() ![]() Kapı Tereyağ, margarin, yumurta, açılmış reçel kavanozları, içeçekler, salata sosları vs ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tüm yiyecekleri ağzı kapalı kaplarda muhafaza edin ![]() ![]() Alt Çiğ et ve balık alta ![]() ![]() ![]() Kaynak: Radikal
__________________
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Mutfeğınızın Bakımı Ve Önemli Bilgiler |
![]() |
![]() |
#3 |
Gözyaşı
|
![]() Cevap : Mutfeğınızın Bakımı Ve Önemli BilgilerBuzdolabı Kullanırken Dikkat ![]() ![]() ![]() Günün her saatinde yıl boyunca kullanılan buzdolabını kullanırken bazı noktalara dikkat edilmesi enerji tasarrufu sağlamak ve aletin ömrünü uzatmak açısından önem taşıyor ![]() Makine Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Yard ![]() ![]() ![]() ![]() Yaz aylarında duyulan ihtiyaçtan ve yapılan düğünlerden dolayı buzdolabı ve dondurucu satışlarının arttığını kaydeden Kalyoncu, bu tür eşyaların diğer ev aletleri gibi periyodik değil günün 24 saati yıl boyunca kullanıldığını bildirdi ![]() ''Hatta yaz aylarında bu cihazların yoğun ve etkin kullanımından dolayı ödenen elektrik faturalarında hatırı sayılır artışlar herkes tarafından görülebilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Manyetik bantları silin Kapı içi manyetik bantların yapışma yüzeyleri ile birlikte ayda bir kez temizlenip kurutularak pudralanmasının ömürlerini artıracağını vurgulayan Kalyoncu, şöyle devam etti: ''Yiyeceklerin ve yemeklerin kapalı olmasına dikkat edilmelidir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
__________________
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Herkes için faydalı olabilecek pratik bilgiler |
![]() |
![]() |
#4 |
Gözyaşı
|
![]() Herkes için faydalı olabilecek pratik bilgilerevet yaşantımız boyunca beklenmedik ters durumlarla mutlaka karşılaşmışızdır ve o an ihtiyacımız olan küçük önemsiz gibi görünen pratik bir bilgidir,kısacası püf noktasına ihtiyacımız vardır ![]() ![]() * bitkilerinize musallat olan böcekler, küçük siyah sinekleri yok etmek için 2 çorba kaşığı amonyağı suyla karıştırıp ,bitkiyi sulayın ![]() Bitkinin yanına sarmısak ekin ![]() ![]() ![]() ![]() Et suyunu dolaba kaldırmadan önce çabuk soğutmak için, kemik kazanını bir evyeye oturtun, kazanın çevresine soğuk su tutarak et suyunu soğutun ![]() Değersiz olarak gördüğünüz limon kabuklarını güneşli bir yere koyup kurutursanız, özellikle isli ve yağlı mutfak eşyalarınızı ovarken şaşırtıcı sonuçlar alabilirsiniz ![]() *Çileklerinizi ıslak bir muslin kumaşa sarıp birkaç kere hızla sallarsanız, çileklere buluşan kum ve toprakların muslin kumaşa yapıştıklarını görürsünüz ![]() Gravyer peynirinin kurumaması için, daha evvel tuzlu suya batırılmış, nemli bir beze sararak muhafaza ediniz ![]() Ekmek içi ile hazırlanmış sandviçleri, üst üste koyarak, nemli ve iyice sıkılmış bir peçeteye sararsanız, uzun zaman taze olarak muhafaza edebilirsiniz ![]() Süte biraz karbonat atarsanız hem çabuk bozulmaz hem de kolay hazmedilir ![]() Kuş üzümlerini ayıklamak için, onları bir avuç unla ovuşturunuz ve kalın delikli bir süzgece atınız, un ile beraber çöpler de düşer ![]() · Çalınan bisikletin ya da motosikletin size ait olduğunu kanıtlayabilmeniz için,elenin altındaki borunun içine satış makbuzu veya ruhsatınızın fotokopisi bir kaleme sarıp içine atın… · Arabadaki küllüklerde yanmaya devam eden izmaritler arabanız için büyük bir tehlikedir ![]() ![]() · Halıdaki yeni leke için maden sodası olağanüstü etkilidir ![]() ![]() · Eski lekeler için 2 çora kaşığı deterjan, 3 çorba kaşığı siraaai ılık suyla karıştırıp leke yok olana kadar sabırla silin ![]() · Zor açılıp kapanan fermuarlarınıza kurşun kalem sürün, işe yaradığını göreceksiniz ![]() Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırınca tencereye birkaç parça çiğ patates atın ![]() ![]() Patates pişirirken, pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun ![]() Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin ![]() Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun ![]() Mayonez hazırlarken eğer sos kesilirse, bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın ![]() ![]() Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin ![]() Tuz bazen sütü keser ![]() ![]() Pilavınızı tekrar ısıtırken, bir kabın içinde ateşe su koyup kaynayınca tencerenizi içine oturtursanız pilavınız taneli kalır ve tazeliğini muhafaza eder ![]() · Beyaz etli balıkları pişirirken suyuna biraz limon suyu ve süt koyarsanız,etleri daha da beyaz olur ![]() · Dondurulmuş balığı sütün içinde çözülmeye bırakırsanız,balığın tadı oltadan yeni çıkmış kadar taze olur ![]() · Balığı lezzetli ve yumuşak pişirmek için,bir süreliğine ¼ bardak sirke,şarap,veya limon suyu katılmış suda bekletin ![]() · Balık kokusunu çıkarmak için ellerinizi sirke ve tuz ile ovunuz ![]() · Balık buğulama yaparken yayılan kokuyu azaltmak için ,ya pişirirken suyuna biraz sirke yada pişirmeden önce biraz susam yağı koymanızı öneriyor deneyenler ![]() · Ve balık tava ve tabaklarınızı soğuk suyla yıkamayı deneyin ![]() ![]() ![]() · Deniz tarağı ve istiridye eğer önce soğuk suda yıkanıp plastik bir torba içinde buzlukta ½ saat bekletilirse,kabukları kendiliğinden açılır ![]() ![]() Soğan kokusunu ellerinizden çıkarmak için, evvelden haşladığınız patatesi mutfaktaki işiniz bitince elinize sürerek beş dakika kadar ovabilirsiniz ![]() Kaz, ördek ve av hayvanlarının eti ağır kokulu olanların, bu kokularını gidermek için unla ovalamak ve yarım saat kadar unun içinde bırakmak lazımdır ![]() ![]() Uzunca bir süre kullanılmayan eski çaydanlıklar, zamanla pek de hoş olmayan bir koku edinirler ![]() ![]() Karnabaharın haşlama suyuna bir miktar süt katarsanız kar gibi beyaz olduğunu, hem de kötü kokmadığını farkedeceksiniz ![]() Kereviz pişirirken kokusunu almak için içine biraz lahana turşusu koyun ![]() ![]() Lahananın pişerken pek de hoş olmayan bir kokusu vardır ![]() ![]() ![]() Ellerdeki sarımsak kokusunu çıkarmak için avucunuza biraz tuz alıp, hafifçe nemlendirdikten sonra iyice ovalayın ![]() ![]() ![]() Soğan soymaya başlamadan önce parmaklarınızı siraaae batırırsanız, soğan kokusunun elinize bulaşmadığını göreceksiniz ![]() Balık kokusunu tabaklardan, çatallardan, bıçaklardan çıkarmak hiç kolay olmaz ![]() ![]() ![]() ![]() Çaydanlığınızın içinde biriken kireç tortusunu temizlemek için, 15 dakika kadar içinde sirke kaynatın ![]() Sürahinizin dibi kir tutmuş ise, içine bir avuç tuz ile sirke koyup çalkalayınız, tertemiz olacaktır ![]() *Balıkları temizlemeden yarım saat kadar dondurucuda bekletirseniz, temizleme işi sizi daha az yorar ![]() ![]() ![]() *Açıkta unutulan ve bayatlayan bisküvileri küçük fırın tepsisi içinde birkaç dakika ısıtırsanız, yeniden tazelik kazandıklarını görürsünüz ![]() *Sodalı içeceklerin gazlarının kaçmasını engellemek için buzdolabının içine baş aşağı yerleştirin ![]() *Taze ekmek kolay kesilmez; parçalanır, dağılır ![]() ![]() ![]() *Yeterince olmamış limonlardan beklenildiği kadar su çıkmaz ![]() ![]() ![]() ![]() *Eğer naneyi doğrayarak kullanacaksanız üzerine biraz şeker serpin böylece nanenin kokusunu arttırmış olursunuz ![]() *Pirinç, fasulye, mercimek, kuru bakla ve benzerlerini saklarken böcek oluşmasını önlemek için kavanoz ya da kutunun içine iki, üç diş sarımsak veya defne yaprağı koyun ![]() *Sucukları serin bir yere asmak yetmez ![]() ![]() ![]() *Çok yağlı taze süt, kaynatılırken çoğu kez dibi tutar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * Bazı tatlı tariflerinde yumurta akının ne miktarda kullanılacağı gram olarak gösterilir ![]() ![]() ![]() Zift Lekesi: Üzerine vazelin sürüp bir saat bekletin ![]() ![]() ![]() Zamk-Uhu Yerine: Zamkınız kalmadıysa sarmısaktan yararlanabilirsiniz ![]() ![]() Yumurta (*tazeliği) : Yumurta tap tazeyken yenmesi şart olan bir besindir ![]() ![]() __ Yumurtaları tuzlu soğuk suya batırın: Suyun üstüne çıkarlarsa kullanılmayacak durumda olduklarını anlarsınız ![]() ![]() ![]() __ Taze bir yumurtanın sarısı, yoğun olan beyazın tam ortasındadır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ütü (* hazırlık) : Ütüleme işinizi kolaylaştırmak için çamaşırınızın son suyuna tuz koymayı ihmal etmeyin ![]() ![]() __ Çamaşırı henüz nemliyken ütülemeyi tercih edin ![]() __ Ütüyü çamaşır nemliyken yapamadınızsa, bunları sıcak su serperek hafifçe ıslatın ![]() ![]() ![]() Tencere ( *yandıysa) Yemeği biraz yaktınızsa, dibine yapışma durumuna göre gereken temizliği yapmalısınız: __ Yanık çok önemli değilse, tencerenin dibine tuz yayıp bir iki saat bekleyin ![]() __ Tencereye odun külü koyarak kaynatırsanız da çok iyi sonuç alırsınız ![]() ![]() Bakır kaplarınızı parlatmak için bir bezi sirke ile hafifçe ıslatıp, bakırı ovun ![]() Yağlı şişeleri temizlemek için önce yıkamak gerekir ![]() ![]() ![]() ![]() Evde ortaya çıkan karıncaları yok etmek için kahve telvesi kullanmanız iyi sonuç verecektir ![]() Bulaşık suyunuza bir kaşık sirke katmakla bulaşıklarınızın daha kolay ve güzel yıkandığını göreceksiniz ![]() Paslanmaz çelikten tencereler zamanla parlakligini kaybedebilir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *Buzdolabınızın iyi soğutması için içine bir torba tuz koyun ![]() *Açılmakta direnen cam kavanozların altına sert bir şekilde vurursanız açılacaklardır ![]() *Kovada sofraya getirdiğiniz buz parçalarının donmaması için üzerlerine biraz madensuyu gezdirin *Buzdolabınızdaki mantarlarınızı kurumuş bir halde mi buldunuz? Bunları su yerine bir miktar bira içinde bekletirseniz, yeniden canlandıklarını göreceksiniz ![]() Havucun rengini kaybetmemesi için kaynayan suyun içinden aldıktan sonra hemen soğuk suyun altına tutup birkaç dakika bu şekilde bekletin ![]() Tuz topaklanıyorsa tuzluğun içine birkaç adet pirinç koyun ![]() ![]() Ekmekler bayatladığı zaman robotta çekip galeta unu haline getirin ![]() ![]() Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın ![]() ![]() ![]() Sarımsak doğrarken bıçağa yapışmasını istemiyorsanız, kesme tahtasına biraz tuz serpiştirin ![]() Yeni bir yemek tarifi denerken, yemek kitabınızı şeffaf bir torbanın içerisine geçirirseniz, onu kirletmemiş olursunuz ![]() Eğer tencere kapağınızın tutucağı kırıldıysa onun yerine şarap mantarı geçirebilirsiniz ![]() ![]() Hazırladığınız soslarda harika tatlar oluşturmak için soya ve susam yağı kulanabilirsiniz ![]() ![]() Klimanin sağlıklı ve ekonomik kullanımı Yaz aylarında kullanılan klimalarla ilgili olarak yetkililer, kullanıcıların bazı kurallara uymaları halinde klimalarını en sağlıklı ve ekonomik olarak kullanabileceklerini belirtti ![]() Konuyla ilgili açıklama yapan TMMOB Makine Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Yrd ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gerek iç gerekse dış tarafta hava sirkülasyonunu engelleyecek bir cismin olmamasına dikkat edilmesi gerektiğini de dile getiren Mete Kalyoncu, "Soğutulan mekana dışarıdan güneş ışığı çok giriyorsa perde, panjur vb ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Salça ve keççap lekesini yok etmek için sıcak su ile gliserini eşit miktarlarda karıştırın ![]() ![]() Terleme lekesi beyaz kumaşta ise oksalik asitle silin, durulayın, sonra oksijenli su ile silin ![]() ![]() birkaç saat sirkeli soğuk suda beklettikten sonra leaaai temizleyebilirsiniz ![]() Kasar peynirinin kurumasından şikayetçiyseniz ağzı kapalı bir kavanoz içinde muhafaza edin ![]() Kabuklarını soyduğunuz meyveların kararmalarını önlemek için limonla ovun ![]() Domatesler pörsümüş ise yarım saat boyunca tuzlu su dolu bir kabın içinde buzdolabında bekletirseniz çok daha güzel görünecektir ![]() Mumların ömrünü uzatmak için kullanmadan iki saat önce buzdolabının derin dondurucusuna koyarak bekletin ![]() Patateslerin filizlenmesini önlemek için patates torbasının içine birkaç adet yeşil elma atın ![]() Patates soyarken üzerini bir bulaşık teli yardımıyla ovuşturursanız rahatça soyulmasını sağlayabilirsiniz ![]() Marulların uzun süre taze kalması için bir saat su dolu bir kapta tutun ![]() ![]() ![]() Kristallerin isil isil parlamasi için, yikadiktan sonra durulama sirasinda sirkeli suya batirin ![]() ![]() Sebzelerinizi tuzlu suda yikamayi aliskanlik haline getirin ![]() ![]() Parlakligini yitirmis bir sürahiye eski halini kazandirmak için yarisina kadar yirtilmis gazete kagidi doldurun, üçte birine de sicak su doldurup sıkı sıkı sallayın ![]() Teflon tavalar, tencereler çok kullanilmaktan ötürü zamanla sararir ![]() ![]() ![]() ![]() Pisirirken tencerenin dibi mi tuttu? Bir gece tuzlu suda bekletin, tencere daha kolay temizlenecektir Makarnanın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pastaların ![]() ![]() ![]() ![]() Kek yaparken ![]() ![]() ![]() ![]() Domatesleriniz ![]() ![]() ![]() ![]() Soğanı ![]() ![]() ![]() ![]() Sarımsağın kabuklarını ![]() ![]() ![]() ![]() Sigara kulluklerini ![]() ![]() ![]() ![]() Cesitli esyalarin ustundeki ![]() ![]() ![]() ![]() Cay Lekesi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yoğurdun suyu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Patatesleri kızartmadan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sebze pişirirken ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sebzeler haşlanarak ![]() ![]() ![]() ![]() Soğan kavururken ![]() ![]() ![]() Patatesin pişirme ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Havuç ![]() ![]() ![]() ![]() Elbisenizdeki fondöten lekesini, etere batırılmış bir bezle sildikten sonra sabunlu suyla yıkayın ![]() ![]() Salça ve keççap lekesini yok etmek için sıcak su ile gliserini eşit miktarlarda karıştırın ![]() ![]() Terleme lekesi beyaz kumaşta ise oksalik asitle silin, durulayın, sonra oksijenli su ile silin ![]() ![]() birkaç saat sirkeli soğuk suda beklettikten sonra leaaai temizleyebilirsiniz
__________________
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Mutfeğınızın Bakımı Ve Önemli Bilgiler |
![]() |
![]() |
#5 |
Gözyaşı
|
![]() Cevap : Mutfeğınızın Bakımı Ve Önemli BilgilerÖlçüler ÜRÜN SU BARDAĞIYEMEK KAŞIĞIKAHVE FİNCANIArpa şehriyesi250 gr ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bir bardak su 200 gr ![]() Bir bardak süt 225 gr ![]() Bir bardak un 150 gr ![]() Bir bardak toz şeker 240 gr ![]() Bir bardak pudra şekeri 180 gr ![]() Bir bardak kakao 100 gr ![]() Bir bardak irmik 170 gr ![]() Bir çorba kaşığı margarin veya tereyağı 40 gr ![]() İki çorba kaşığı kakao 30 gr ![]() İki çorba kaşığı şeker 50 gr ![]() Ölçülerin Kaşık Karşılığı 25 gr ![]() 25 gr ![]() 25 gr ![]() 25 gr ![]() 25 gr ![]() 20 gr ![]() 30 gr ![]() 30 gr ![]() 120 gr ![]()
__________________
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Mutfeğınızın Bakımı Ve Önemli Bilgiler |
![]() |
![]() |
#6 |
Gözyaşı
|
![]() Cevap : Mutfeğınızın Bakımı Ve Önemli BilgilerPratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri 1 Mutfak eşyalarının üzerindeki etiket izlerini yok etmek için, üzerlerine mobilya cilası serpip yumuşak bir bezle silin ![]() Fırınınıza sinmiş kötü yemek kokuları için; yemek yapmadan önce fırınınızın ortasına yarısı sirke yarısı su ile doldurulmuş bir tava koyun ![]() ![]() Gömlek yakalarındaki kirleri gidermek için, gömleği makineye atmadan önce yaka kısmına sabun sürüp 15 dakika bekletin ![]() Tutkal lekelerini çıkarmak için, sirke ile ıslatıp, bol su ile durulanmalıdır ![]() Masanızın üzerine damlayan mumları çıkarmak için lekenin üzerine neft döküp 5 dakika bekleyin sonra nemli bir bezle silin ![]() Ellerdeki soğan ve sarımsak kokularını giderebilmek için yapılacak en iyi şey, haşlanmış patatesle ovmaktır ![]() Çay lekesi: Pamuklu ve yünlülerde: leke taze ise, ılık suya batırılmış bir bezle ovulur ![]() Eskimiş ise, içine limon suyu katılmış ılık suda ıslatılmış bir pamuk parçası ile silinir ![]() ![]() Bir yerdeki sigara dumanını yok etmek için hemen mum yakın Ütüde sararan elbise hemen oksijenli su ile silinirse sararan yerler kaybolur ![]() Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin Sürahinizin dibi kir tutmuş ise, içine bir avuç tuz ile sirke koyup çalkalayınız Tertemiz olacaktır ![]() Buzdolabındaki nemi almak için, dolaba içi tuz dolu bir kap konur ![]() Pişirdiğiniz kek kalıbından çıkmıyor ise, kabın altına ıslak bir bez yayarak biraz bekletin Konserve açıldıktan sonra cam kavanozda saklanırsa daha dayanıklı olur ![]() Kristallerin ışıl ışıl parlaması için, yıkadıktan sonra durulama sırasında sirkeli suya batırın ![]() ![]() Sararan teflon tava ve tencerelerin içerisine bir miktar su ve birazda çamaşır suyu koyduktan sonra ateşin üzerinde kaynatın ![]() Parlaklığını yitirmiş bir sürahiye eski görünümünü kazandırmak için yarısına kadar yırtılmış gazete kağıdı doldurun, üçte birine de sıcak suy doldurup sıkı sıkı sallayın Dibi tutan tencereleri bir gece suda bekletin, tencere daha kolay temizlenecektir ![]() Musluklarınızı temizlemek için bez yerine eski bir naylon çorabı tercih edin sonuç daha mükemmel olacaktır ![]() Evinizde mayonez yaparken zeytinyağ yerine susam yağı kullanın ![]() ![]() Yeşil salatalık malzemelerinizi elinizle koparırsanız vitaminlerini öldürmezsiniz ![]() Balık çorbası yaparken:S uyunun daha lezzetli olması için balıkları en az 45*60 dakika kaynatın ![]() ![]() Karnabahar pişirirken eve yayılan kokudan kurtulmak için pişirme suyuna bir parça tuz ve iki kaşık sirke ilave edip, suyun üzerinde köpük oluşumunu bekledikten sonra, içine sebzeleri atmayı deneyin ![]() ![]() Mutfağınıza sinmiş kızartma kokusunu yok etmek için ızgaranın üzerine defne yaprağı, ada çayı yaprağı ve kekik yaprağı koyun ![]() Sosislerin patlamasını önlemek için fırın ya da ızgaraya koymadan önce soğuk süte batırmanız yeterli olacaktır ![]()
__________________
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Mutfeğınızın Bakımı Ve Önemli Bilgiler |
![]() |
![]() |
#7 |
Gözyaşı
|
![]() Cevap : Mutfeğınızın Bakımı Ve Önemli BilgilerPratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri 2 Karnı baharın haşlama suyuna bir miktar süt katarsanız kar gibi beyaz olduğunu, hem de kötü kokmadığı fark ederisiniz ![]() Kullandığınız salçaların bozulmamasını istiyorsanız üzerini düzleyerek biraz zeytin yağı ilave ederek uzun süre saklayabilirsiniz ![]() Yumurta lekesini çıkarmak için önce soğuk suda bekletmeli sonra ılık sabunlu suda yıkamalısınız ![]() Pirinç ve bakliyatların saklanması için cam kavanozları tercih edin ![]() Balık kokusunu çıkarmak için yıkama suyunun içine bolca kahve telvesi atın ![]() ![]() Rafadan pişireceğiniz yumurtaların çatlamaması için kabın içine fincan tabağı koyarsanız,çatlamasını önlersiniz ![]() Domatesi kolay soymak için, bıçağın sırtıyla kabuklar, soyulacak yönün tersine sürtülür, veya kaynar suda bir dakika bekletilir ![]() Patlıcanların acısını almak için, soyunca tuzlu suda bekletilir ![]() Buzdolabından çıkardığınız yumurtanın akı ve sarısının birbirine karışmaması için hemen kırın ![]() Sebzeleri tuzlu suda yıkamayı alışkanlık haline getirin ![]() ![]() Sosislerin patlamasını önlemek için; fırın yada ızgaraya koymadan önce soğuk süte batırmanı yeterli olacaktır ![]() Çaydanlığınızın içinde biriken kireç tortusunu temizlemek için, 15 dakika kadar içinde sirke kaynatın Taze ceviz lekesini elden çıkarmak içi, eller önce bir - iki dakika sirkeye batırılmış bir pamukla ovulur, sonra soğuk suyla ovulur ve yıkanır ![]() Çamaşırdaki pas lekesi için lekenin üzerine limon damlatılıp ütülenir ![]() Çikolata sosu hazırlanırken içine biraz kahve konursa tadı çok daha değişik olur ![]() Kuş üzümlerini ayıklamak için, onları bir avuç unla ovuşturunuz ve kalın delikli bir süzgece atınız ![]() ![]() Zeytin yağı lekesini çıkarırken bir lokma ekmek içi yuvarlanıp lekenin üzerine gezdirilmelidir ![]() Soğanların üzerine biraz un serpilirse kavururken kararmaz ![]() Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırınca tencereye birkaç parça çiğ patates atın, fazla tuzu çekecektir ![]() Soğan soymaya başlamadan önce parmaklarınızı sirkeye batırırsanız, soğan kokusunun elinize sinmediğini göreceksiniz ![]() Yumurtaları kolayca soymak için, kaynar sudan çıkardıktan sonra hemen soğuk suya tutulup biraz bekletilir ![]() Sıkılmadan önce bir süre soğuk suda bekletilen portakalların daha fazla verdiklerini biliyor muydunuz? Tavuk etinizin daha yumuşak, daha güzel kokulu ve daha lezzetli olması için pişirmeden önce tavuğu yarım limon ile iyice ovalayın ve sonra tavuğun üzerine ve içine rendelenmiş limon kabuğu koyun ![]() Portakalları sıkmadan önce yarım saat soğuk suda bekletirseniz sıktığınızda daha çok portakal suyu elde edersiniz ![]() Sarımsakların daha çabuk ezilmesi için cam bir kavanozda ve buzdolabında saklamanız yeterli olacaktır ![]() Patlıcan kabuklarını soyduktan sonra içine sirke ve çok az zeytinyağı konmuş suda bir süre haşlayın ![]() ![]() ![]()
__________________
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Mutfeğınızın Bakımı Ve Önemli Bilgiler |
![]() |
![]() |
#8 |
Gözyaşı
|
![]() Cevap : Mutfeğınızın Bakımı Ve Önemli BilgilerPratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri 3 Evde ortaya çıkan karıncaları yok etmek için kahve telvesi kullanmanız iyi sonuç verecektir ![]() Parlaklığını kaybeden çelik tencereler ısıtılmış sirke ile ovulup sonra iyice durulanır, ve bir bez parçası ile parlatırsanız tencereniz pırıl pırıl olur ![]() Etleri limon suyu ile pişirirseniz hem çabuk hem de lezzetli olur ![]() Mantar sotelenirken tencerenin kapağı açık olursa, hem mantarların suyunu vermesi hem de kararması önlenir ![]() Süte biraz karbonat atarsanız hem çabuk bozulmaz hem de kolay hazmedilir ![]() Ekmeğin küflenmemesi için ekmek kutusuna biraz tuz koymayı ihmal etmeyin ![]() Pastaların daha gevrek olması için hamurun içerisine bir çay kaşığı tuz atın (tatlı - tuzlu farketmez) Bir kumaşı benzin yada başka bir leke çıkarıcı ile silmeden önce oldukça tuzlu bir su ile silerseniz leke çıkarıcı iz bırakmaz ![]() Eğer örtünüze meyve suyu dökülürse hemen tuz serpin ilk yıkamada çıkacaktır ![]() Ağız kokusu için kahve çekirdeği çiğneyin ![]() Cam tencerede yemek pişirirken kapağın buharlaşmaması için iç yüzeyi limon kabuğu ile silinir ![]() Teflon tavanızda oluşan lekeleri temizlemek için bir bardak suya iki çorba kaşığı karbonat ve yarım su bardağı sirke karıştırın ![]() ![]() Lavaboyu temizlerken tuzla bastırarak silince hem iyi temizler hem de kokuları giderir ![]() Uzunca bir süre kullanılmayan eski çaydanlıkların kötü kokusunu gidermek için içine bir parça kesme şeker koyun ![]() Pilavınızı tekrar ısıtırken bir kabın içine su koyup bu kabın üzerine pilav tenceresi koyularak ısıtılırsa pilav taneli kalır tazeliğini muhafaza eder ![]() Patates pişirirken suyuna bir kaşık sirke konursa hem rengi sarı kalır hemde daha lezzetli olur ![]() Halının rengini canlandırmak için en son suyuna sirke konur ![]() Çizik zeytin yağ ve limonla servis esilirse daha lezzetli olur ![]() Sütü ocağa koymadan tencere soğuk suyla çalkalanırsa süt kaynarken dibine yapışmaz ![]() Bulaşık suyunuza bir kaşık sirke katmakla bulaşıklarınızın daha kolay ve temiz yıkandığını göreceksiniz ![]() Renkli gömlekler yıkanmadan önce iki saat sirkeli suda bırakılırsa renkleri canlı olur ![]() Yoğurdu sulandırmak için tahta kaşıkla üstten almak gerekir ![]() Elbiselerin fermuarları yıkarken bozuluyorsa makineye atmadan önce kapatılır ![]() Kapılarınız veya çekmeceleriniz bir müddet sonra itsenizde çeksenizde kapanmaları zorlaşır ![]() ![]() Baş ağrısı için: Kahve çekirdeğine limon suyu sıkın yavaş yavaş yiyin ![]() Meyvelerin arasına serpiştireceğiniz herhangi bir türden yapraklar onları uzun süre taze tutacaktır ![]() Nane, adaçayı ve çekilmiş cevizin pek çok yemekte kullandığınız beşamel sosa çok hoş lezzet kattığını biliyor muydunuz ? Fakat bu aromalı otları, sos pişip ateşin söndürülmesine yakın tencerenin içine ilave etmeye dikkat edin ![]() Bayat ekmeği ince ince dilimleyin üzerine az miktarda süt serpin ve kızgın yağda bir yüzünü kızartın ![]() ![]() ![]()
__________________
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Mutfeğınızın Bakımı Ve Önemli Bilgiler |
![]() |
![]() |
#9 |
Gözyaşı
|
![]() Cevap : Mutfeğınızın Bakımı Ve Önemli BilgilerPratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri 4 Patates haşlarken: Haşlama suyunun içine bir kaşık margarin koyun patateslerin vitaminlerini kaybetmemiş olursunuz ![]() ![]() Soyulmuş patateslerin kararmadan saklanabilmesi için: Saklanacak kabın içine su, bir tutam tuz koyun ![]() ![]() Pastaların daha gevrek olması için: (tatlı*tuzlu farketmez): Hamurun içine bir çay kaşığı tuz atın ![]() Dereotonu saklamak için: Temiz bir havluya kaplayacak şekilde sarın, bu şekilde naylon torbaya koyup buzdolabına saklamaya bırakabilirsiniz ![]() Tazeliği gitmiş pörsümüş yeşillikleri canlandırmak için: İki kaşık limon suyu karıştırılmış buzlu su dolu kabın içine koyun 1 saat buz dolabında bekletin ![]() Yeşil sebzelere renk veren, klorofil maddesidir ![]() ![]() Soğanları kızartmadan üzerlerine biraz un serperseniz, kavururken kararmazlar ![]() Börek üzerinin kızarması için üzerine yumurta sürülür, evde yumurta kalmamışsa, biraz yoğurdu bir yemekkaşığı yağla karıştırıp sürün, güzel bir renk olduğunu göreceksiniz ![]() Yeşil salata ve marulun yapraklarını yıkadıktan sonra bıçakla keserek doğramak yerine, elinizle koparın ![]() ![]() Reçel yapacağınız meyvaları iyice yıkayıp kurulamalısınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çikolata sosu hazırlarken içine koyacağınız bir tutam tuz, çikolata sosunun kokusunu daha da belirgin kılar ![]() ![]() Katı haşlanan yumurtaları kolayca soymak için, kaynar sudan çıkardıktan sonra hemen soğuk suya tutun ve bir süre soğuk suda bekletin ![]() ![]() Mantar sote pişirirken, tencerenin kapağını açık bırakırsanız, hem mantarların su koyuvermesini hem de kararmasını önlersiniz ![]() Pişirip sakladığınız yumurtaları, çiğ yumurtalarla aynı yere koyuyorsanız, bunları ayırmanın en kolay yolu çiğ yumurtalar döndürdüğünüzde kolaylıkla dönmezken, pişmiş yumurtalar kendi ekseni etrafında rahatlıkla dönerler ![]() Tavuk eti çabuk bozulan gıdalardandır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yoğurttan daha fazla yararlanmak için suyunun atılmaması gerekir ![]() ![]() ![]() Satın alınıp buzdolabında saklanan yeşil sebzeler bir süre sonra canlılıklarının yitirirler ![]() ![]() Ekmeğiniz durup dururken dolabında küfleniyorsa, ekmek kutusunu 15 günde bir sirkeli suyla silmek yeterlidir ![]()
__________________
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Mutfeğınızın Bakımı Ve Önemli Bilgiler |
![]() |
![]() |
#10 |
Gözyaşı
|
![]() Cevap : Mutfeğınızın Bakımı Ve Önemli BilgilerPratik Bilgiler, Ev ve mutlak püf noktaları giysi temizlik pratik bilgileri 5 Mantar kapaklı şişeleri yatık vaziyette saklamalısınız ![]() Sarap şiselerinin mantarını tekrar şişeye geçirmek için: Mantarı kaynar suyun içine atın ![]() İçkilere güzel tat ve görüntü vermek için: Buzu dondururken buz kabının içine kiraz, nane yaprağı, yeşil zeytin vs ![]() ![]() Buz dondururken: Suyu kaynatın, soğuyunca buz kalıplarına koyup dondurun ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dişlerinizi doğal temizleyin: Çileği ezin diş fırçanızın üzerine koyun diş etlerinize kompres yapın ![]() ![]() Küçük yanıklar için: Temiz bir süngeri hafifçe ıslatın buzdolabınızın derin dondurucu bölümüne koyun ![]() ![]() Ağız kokusu için: Kahve çekirdeği çiğneyin ![]() Arı, sivri sinek sokmalarına karşı: Kesme şekeri hafif ıslatın sokulan kısmın üzerine hafifçe bastırın zehir�i alır ve kaşınmayı şişmeyi önler ![]() Fermuarlar sıkışırsa: Kurşun kalemle fermuar dişlerinin üzerini karalayın ![]() Gözlük camları: Gliserin ile silerseniz buğulanmadığını göreceksiniz ![]() Ayakkabılarınız ayağınızı sıkıyorsa: Bir bardak saf alkolü ayakkabınızın içine dökün ![]() ![]() ![]() Cam sil ile deri ayakkabılarınızı silmeyi hiç denediniz mi? Çiçekleriniz için, haşladığınız yumurtanın suyunu saksıya dökün ![]() Gülleriniz boyunlarını bükerse, ilk önce sıcak suya sonra soğuk suya batırın ![]() Sigara küllerini saksınıza koyarsanız yapraklardaki kurt böcek vs ![]() ![]() Kapılarınızı vs ![]() ![]() Akü başları oksitlenirse cola sürerseniz oksitlenmeyi önlersiniz Fareleri kaçırmak için nane yağını bir karton parçasının üzerine sürün farelerin geldiği yere koyun ![]() Boya fırçaları sertleşmiş ise kaynamış sirkeli suda bekletin yumuşadığını göreceksiniz ![]() Elinize uhu yapıştırıcı bulaşırsa, asetonla silin Mangal ızgaranızı temizlemek zordur: Ilıkken cam sille temizleyin veya ılıkken nemli gazete kağıdına sarın bir müddet sonra sertleşmiş artıkların yumuşadığını göreceksiniz ![]() Boya kokusunu gidermek için iki büyük baş soğanı soyup ikiye bölün suyun içine atın bunu da kokulu odaya koyun ![]() Cam kırıklarını temizlersiniz fakat kıymıkları göremezsiniz bunu da temizlemek için ıslak pamuk imdadınıza yetişir ![]() Ağzı dar şişe kavanoz temizlemek için biraz deterjan biraz su bir kasık pirinç çalkalayın Balık kokan tavayı limonla bir güzel ovalayın ve yıkayın ![]() Kesik limonu nasıl saklarsınız: Küçük bir tabağa toz şeker serpin, kesik tarafı şekerin üzerine gelecek şekilde koyun iki hafta limon kurumadan saklanır ![]()
__________________
![]() |
![]() |
![]() |
|