![]() |
Dünya Evine Konduk Oturduk Bir İki Gün! |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
Dünya Evine Konduk Oturduk Bir İki Gün!Dünya evine konduk oturduk bir iki gün! Fuzulî Misafir olma halinin en güzel anlatımı olsa gerek… ”Dünya evine konduk oturduk bir iki gün…” Salıncağa benzetirim misafirliği![]() Kimi hızlı kimi yavaş… Kimi neşeli, kimi telaş… Salıncağın gelgitlerinde yakalarım ömrün iniş çıkışlarını ![]() Sonra bir yâr koyarım o gelgitler ortasına… Salınan ömrün en güzel anlarına… Sevinci gama, gamı, sevince bürüsün diye… Hazırlarım kurarım sonra bir salıncak ![]() ![]() Yâr sallanır, zülfünde dolandıramadığım ellerim yerine yeller değer ![]() Sallama ruhumu yerinden… Rüzgâra verdiğin her zülfün teline kurbanım ben… Eğmesen bir kerecik başını, gözlerini lebim ıslatan yaşlarıma değdirsen… Aydınlıksın karanlığımı bir görebilsen… ![]() Canım içre canımsın sen… Didemden lebime süzülen yaşım… Gizlim, aşikârım… Arkaya doğru süzüldükçe salıncak onu kaybetmenin gönlüme koyduğu gam tariften mahrumken, dilim o hali anlatmaya mecalsizken, ümidi usulca yüreğimin en kuytu köşesine gömmeye hazırlanırken… Bir anda öne doğru bana doğru sanki beni de alıp; ruhumu, ömrümü ve canımı sallayacakmış, yarin vaslına erişmiş aşık makamında durduracakmış gibi olurkenki ümidbeste halimi söyleyin nasıl anlatayım?… Yâre kurdum bir salıncak ![]() ![]() Bahçeye kurdum çifte salıncak Yâr gidip yâr gelip salınacak aLıntı* __________________
|