Şifa Deposu Sarımsak |
06-23-2008 | #1 |
bonsoir
|
Şifa Deposu SarımsakSarımsağın kırgızistan bozkırlarından dünyanın diğer ülkelerine yayıldığıı kabul edilmektedir Berberler KEL ilacı bulmak isteyenlerin tarih boyu müracat ettikleri bitki Sarımsaktır Zeytinyağı kınayla karıştırılalan sarımsak saç kıran tedavisinde kullanılmaktadır Sarımsak üzerine 10000 araştırma yapılmış Devamlı kullanımı kalp hastalıklarını önlüyor İyi huylu(HDL) kolestrolü yükseltirkenKötü huylu(LDL)kolestrolü ve trigliseritleri düşürüyor LOKMAN HEKİM in YE DEDİĞİ ŞİFALI BİTKİLER arasında sarımsak la ilgili olan bilgiler şunlardır 1-Romalılar muharebeye giden askerlerine cesarıt vermek için bol bol sarımsak yedirirlerdi 2-----Grip salgını sırasında sarımsak yiyen bu hastalık tan korunur 3-----Birinci sınıf derecesine yakın bir kuvvetli antiseptiktir,mikropları uyuşturur bir çoğunu da telef eder 4-----Sarımsak kanı temizler 5------Romatizmalılara şifa verir 6---Kan deveranını damarlarda dolaşımını düzenler 7-----Çok sarımsek yiyenler sağlam ve uzun ömürlü olurlar(Adeta gençlik iksiri))) 8---Nefes darlığına astıma iyi gelir 9---Eski hekimlerin çoğu sarımsağı solucan düşüren ileeeaç olarak metheder 10---Sızlayan diş etlerine sürürülürse fayda verir 11---Her gün 1 baş sarımsak yiyen kanser hastalığına yakalanmazz 12---Sarımsak Troit denilen çok önemli bezin faaliyetini artırır 13--Yılan,akrap,kırkayak gibi zehirli böcek sokmalarında yara üzerine sarımsak yağı sürülür çok fayda verir 14--Sinirlilikten,zayıflıktan,stresten,ileri gelen el ve ayak titremelerine sarımsak çok fayda verir 15---Vitamin mineral ve aminoasid yönünden çok zengindir 16--Kanı sulandırır 17---İştahı açar 18--Et yemeyi seven fazla kilolu , gaz şişkinliği çeken yaşlı kişileri hızlı çöküntülerden korur 19---Mide ve bağırsakları korur 20---Öncelikle: Bacak, Göz arkası ve beyin damarları genişleterek daha iyi beslenmelerini sağlarx 21---Kandaki şeker miktarını dengeler,,,şeker hastalığına karşı en tabii ilaçtır 22----Kan pıhtılaşmasını önler 23----Damar sertliğini azaltır 24--Güçlü ve dinç hissettirircinsel gücü artırır Kaliforniyadaki OjaiCenter of phytotherapy nin müdürü Amanda Mc Quade Crawford :Eğer kalp hastalıklarıyla ilgili risk faktörlerini de göz önüne alarak bir ilaç dizayn etmemiz gerekseydi sarımsaktan daha iyisini yapamazdık |
Cevap : şifa deposu SArımSAK |
06-24-2008 | #2 |
b@ron
|
Cevap : şifa deposu SArımSAKtemel reisin ıspanağı gibi:)
06-24-2008 | #5 |
OZz BüYüCüSü
|
Cevap : şifa deposu SArımSAKherkesin bu bilginin farkında olması lazım bence |
Cevap : Şifa Deposu Sarımsak |
06-25-2008 | #6 |
jasmine
|
Cevap : Şifa Deposu Sarımsaksarımsağın faydalı olduğunu biliyorum ama bu kadar bilmiyordum bu özellikle kalp hastalıkları için bir ilaç gibi emeğine sağlık bonsoir (bende burdaki gülen arkadaşlara şunu söylemek istiyorum bunda gülünücek bir konu yok lütfen kalp,kanser vb gibi hastalıklar çok önemlidir)
06-25-2008 | #7 |
Gözyaşı
|
Cevap : Şifa Deposu SarımsakBen inanmıyorum ama neyse paylaşım için sağol hiç faydasını göremedim
06-25-2008 | #8 |
gulhan
|
Cevap : Şifa Deposu Sarımsakemegıne saglık