![]() |
İstanbul Şiirle Beklesin Beni |
![]() |
![]() |
#1 |
hayalet
|
![]() İstanbul Şiirle Beklesin BeniKaç gece geçti yolculuk hüznünde beklerken seni ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dudakları morarmasın hayatın, saç tellerine dokunduğunda ![]() ![]() Bir ıslaklık hissedelim ama bu hüzün olmasın ![]() ![]() ![]() Zamanım saatini sana kurmuş… Suretinde sessizlik, gecemde durulmayan sensizlik ![]() ![]() Kimdeyim, nerdeyim ![]() ![]() ![]() Bilemiyorum ![]() Uykusuzluğa çözüldü tüm rüyalarım, birbirine karışan cümlelerimizin sonsuz çığlığında… Orada mıydım? Hani yokuş yukarı yaşanan, nereden gelip nereye gittiğini bazen bilemediğim bakışların yol ağzında? Aşkı karaladığım defterinde büyük bir sarhoşluk hali ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Günlerdir içimde biriktirdiğim sessizlikle boğuşuyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() İstanbul ![]() ![]() ![]() Kayıp dizelerimin şehri ![]() ![]() ![]() Ben sen'de asılı kaldım benliğime ![]() On gecenin ayarsız unutuşuna koydun beni ![]() Gittin… Gelmek için… Hala neredesin? Yaralarım derinden fışkırıyor; yüzüm gözüm kan içinde ![]() Çalarak eksiliyoruz en çok ![]() ![]() ![]() Çalınıyoruz ![]() ![]() ![]() Kimliği belirsiz duyguların sarhoşluğunda, yalnızca tek bir pencerenin geceyi aydınlatmasıyla doyuyoruz ![]() ![]() ![]() Bazen bir ses, bazen kimsesiz bir fısıltı ![]() ![]() ![]() Her son’da, daha da bir büyüyor yoksunluğumuzdan devşirdiğimiz içe hain, dışa can acılarımız ![]() ![]() ![]() Sen geldiğinde arınıyordum izlerimden ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kuzeybatı’da, tenini hiç bilmediğim aşka katip adam! Duy ki; sana bileniyor içimdeki sessizlik ![]() ![]() Bil ki; bilendikçe yaralarımdaki zehri terk ediyorum… Yarınsız soluklarda, tek dirhem nefese muhtaç olmayacak yüreğim ben geldiğimde ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dolunay geçti… Mevsim yaza yüz sürüyor… Zaman yine beni İstanbul’dan vurdu; ve yine sohbet sonu gidişinle durdu… Düşürme beni gecenden, sesim sana söyler şarkılarını ![]() Simsiyah bir kağıt boşluğunda sallandırıyorum şimdi bu bekleyişi… Sen hala yoksun!! Parmak uçlarımda ağır bir yolculuğun isyanı ve bu isyanı kemiren cümlelerim var ![]() Söyle kaç ![]() ![]() ![]() Zamanın bir yerinde, bir daha uzanmadan kazıdığım düşlere ve şöyle bir sarılıp sen dolu şişelere, koyup başımı omzuna, ateşe yazı yazacağım ![]() Şimdilik karanlığa karışıyorum adına yaslanarak ![]() ![]() ![]() İstanbul, şiirle beklesin beni ![]() ![]() Koynumda sıcaklığımla geleceğim ![]() ![]() ![]() Burcu Yıldızer
![]() |
|