![]() |
Gelişin Tarih Oluyor Bana |
![]() |
![]() |
#1 |
hayalet
|
![]() Gelişin Tarih Oluyor BanaHer gelişin bir tarih oluyor bana ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Etraf, hayat öncesinin ağır sancılarını çeker ![]() Günler, bir önceki hayatın taşa toprağa kazınmış paslı renklerinden sıyrılırlar ![]() Düşen karlar, yağan yağmurlar, ıslıklı rüzgârlar birer renk silicisi olarak geçerler ![]() ![]() Toprak siyaha kaçan kahverengiye, ağaçlar çatlak bir griye ![]() ![]() ![]() Sen yokken, zamanın ellerinde bir oyuncağım sadece ![]() ![]() Dün, doymak ve gitmek bilmeyen acıları önüme yığarken; yarın, perdeli yüzünün gerisinde bana adı sanı duyulmayan korkular beslediğini söyler ![]() Gün içinde Walter Benjamin’in meleğine dönüşürüm; vücudum acılar içinde düne bakarken, yüzüm korkular içinde yarına döner ![]() Sen gelince ![]() ![]() ![]() ![]() Sen gelince zaman yırtılıyor, yırtılan yerden zamansızlığa düşüyorum ![]() ![]() ![]() ![]() Sen gelince bir sen kalıyorsun yanımda, bir gözlerin ![]() ![]() ![]() beni, gözü karalığını emmiyorum ![]() Zamansızlıkta; dün ve bugünsüzlükte, bir de yarınsızlıkta sana tutunuyorum ![]() Boşluğun orta yerinde bakışların tutuyor beni ![]() Sen gelince baştan ayağa unutmak kesiliyorum ![]() Sen gelince, ağırlıklarını üzerime boca eden ve başımdan acılarını döken zamanı bütünüyle unutunca, sen oluyorum, tepeden tırnağa mutluluk ![]() ![]() ![]() Sen gelince, içimde, beyazdan pembeye pembeden mora kesilen bir badem ağacı büyüyor ![]() ![]() ![]() ![]() Sen gelince, kuşların şakıdığı şarkılarda güfte oluyorum ![]() Sen gelince, kalbime, hesaba-kitaba karışmayan ve akıl-mantık hesaplarına isimlerini yazdırmayan haylaz çocuklar doluşuyor ![]() Elimde elleri, gözlerimde bakışları ve yüreğimde sen oluyor, hayat bizim için şenlikli bir oyun parkına dönüşüyor ![]() Gelişini bir rüya, bir masal gibi yaşarım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gidersin ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sensizlikte edindiğim alışkanlığa dönmek uzun bir zaman alır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Sen gidince, ve koca bir zaman, ‘bana tarih olan gelişin’ üzerine binince, mevsim kış olur yeniden ![]() ![]() ![]() alıntı
![]() |
|