Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çıkarmanın, içindeki, meliği, ortaya, yolu

İçindeki Meliği ortaya çıkarmanın yolu!!!

Eski 06-15-2008   #1
bonsoir
Icon1861

İçindeki Meliği ortaya çıkarmanın yolu!!!

Sınırları Aşma ve İçindeki Meleği ortaya Çıkarmanın Yolu

Bir heykeltraş işleyip heykel yapmak için mermer satın almak istiyorduMermercinin bahçesini dolaşırken köşeye atılmış bir kaya parçasına gözü ilişti"Bu mermer parçasının fiyatı nedir"dediMermerci:"bedava" dedi"Eğer işine gerçekten yarayacaksa para vermeden götürebilirsinHeykeltraş şaşırmıştı"Neden bedava veriyorsun bunu " dediÇünkü şekli bozuk" dedi mermerciKimse satın almak istemiyor ,bahçede de boşuna yer zabdediyorAlıp götürürsen beni ancak mutlu edersinBirkaç ay sonra heykeltraş mermercinin dükkanına elinde bir kutuyla girdive kutuyu mermerciye uzattıMermerci kutuyu açtı,içinde harika bir heykel duruyordu"Şu güzelliiğe bakın!!"dedimermerci "Eminim bu sanat eseri için büyük para isteyeceksin!!!Peki ama onu bana nedengetirdin???Biliyorsun ben sadece mermer taşı satıyorumhayır hayırr!!diye cevapladı sanatkar "Bu sana hediye" Bana mı??nedennnÇünkü bu taş seninNasıl yanii?? Hatırlıyormusun 6 ay önce bahçende yer kaplıyor diye bu taşı sen bana vermiştinnEEvettO heykeltraş sendinhatırlıyorumİşte bu heykeli senin verdiğin taş la yaptımMermerci 6 ay önceki sözlerini hatırlayıp utandı"Allahım bu harika heykeli o çirkin taştan çıktığına kim inanırMichelangelo başka heykeltraşların satın almadığı bir büyük mermer bloğu alıp o dünyaca ünlü HzDavud heykelini yapmıştıKendisine bu eseri nasıl yaptığını sorduklarında şu cevabı vermişti:Ben mermerlerin içinde bir melek görürüm ve onu özgürlüğe kavuşturuncaya kadar mermeri keski ve çekicimle oymaya devam ederim:"

Ne dersinizzz

Çoğu zaman beğenmediğimiz , Şikayet ettiğimiz hayatımız da o çirkin mermer parçasına benzemiyormu??? Yapmamız gereken
Hayat taşımızın üstündeki fazlalıkları atmak ve içimizdeki meleği açığa çıkarmak değil mi?? Hayatımız Allah'tan bize bir ihsanOnun içinden çıkartacağımız sanat eseriyse bu ihsan-ı ilahi'ye mukabil küçük bir şükür

sIkINtılar AkıLLIca İDAre EDİldikleri TakTİRDE KarakTERİ TerbiYE edERR

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : İçindeki Meliği ortaya çıkarmanın yolu!!!

Eski 06-16-2008   #2
sıradışı

Cevap : İçindeki Meliği ortaya çıkarmanın yolu!!!

çok güzelmiş teşekkürler
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com