Tepro makine-Krauss maffei |
06-12-2008 | #1 |
djdem
|
Tepro makine-Krauss maffeiKrauss Maffei, CLEANROOM uyumlu CX serisi makineleri ile hijyenik üretim sağlıyor Türkiye Satış Temsilciliğini Tepro Makine’nin yaptığı uzun yıllardır plastik sektörüne yönelik enjeksiyon makineleri üreten Alman Krauss-Maffei firması, CX medikal serisi plastik enjeksiyon makineleri ile medikal malzeme üreticilerinin taleplerine cevap veriyor Medikal, tıp, kozmetik, elektronik, mikroelektronik ve bioteknik malzemelerin üretimi için geliştirilen CX serisi plastik enjeksiyon makineleri, steril oda ortamlarına uyumlu hijyenik çalışma ve maksimum verimlilik sağlıyor İlk olarak K2004 fuarında 2 adet örnek makine ile uygulamalı olarak ziyaretçilerin beğenisine sunulan CX serisi, uygulandığı cleanroom teknolojisi ile üretmiş olduğu medikal ürünleri, steril ortamda bulaşıcı dış faktörlere karşı izole ederek üretim yapma imkanı sağlıyor İki kategoriye ayrılan steril oda (cleanroom) üretim teknolojisinde, teknik ürünler ile sterilizasyon kalitesi genellikle bulaşıcı maddelerin ebat ve sayıları ile tanımlanır Diğer taraftan tıbbi ürünlerin kalitesi ise, düşük mikrop içerikleri ile ölçülür Krauss-Maffei CX serisi makineleri ile her iki kategori için de çok iyi çözümler üretir Krauss-Maffei, A sınıf mikropsuz ve FDA-DMP’ye uygun geliştirdiği KM 35-90 CX serisi plastik enjeksiyon makinelerinin çalışma prosesini K2004 Fuarı’nda, 20 gözlü kalıp üzerinde uyguladığı pipetler ile göstermiştir Bu uygulamada, KM 35-90 CX’in sadece kendinden destekli kompakt kilitleme ünitesi temiz odaya konularak üretim burada gerçekleşmiştir Kilitleme ünitesi, kalıp değişimi veya bakım işi için yeni geliştirilen raylı sistem ile temiz odadan manuel olarak geri alınabilir ve tekrar içeri manuel olarak sokulabilir Krauss-Maffei, steril odalardaki üretime uygun olan KM 80-390 CX makinesi 64 gözlü bir kalıp ile donatılmıştır ve üzerine bir koruyucu plaka monte edilmiştir Buradan kilitleme ünitesinin iç kısmı sürekli temiz ve belli bir ısı ile şartlandırılmış hava alır Cleanroom onaylanmış reddetme-ayırma şalter-priz sistemi ile makine dizaynını tamamlayan uygun bir taşıyıcı konveyöre bağlanmıştır En steril üretim koşullarını elde etmek için, makine kapağı paslanmaz çelik (V2A) veya camdan imal edilmiş ve hava akımını sağlayacak şekilde tasarlanmıştır Böylece, plastik enjeksiyon işleminden sonra bile en yükseksteril özellikleri elde edilebilir, açılan kalıptan robot aracılığıyla alınan ürün hiçbir bulaşıcı dış çevre etkenine maruz kalmadan sistemden çıkar Numuneler ardarda kontrol edilir ve tek parça haline ayrılır Otomasyon teknolojisinin tamamı Krauss-Maffei Otomasyon tarafından dizayn edilmiştir