|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
çünkü, depreminde, istanbul, olmayacak, şey |
![]() |
İstanbul Depreminde Bir Şey Olmayacak Çünkü... |
![]() |
![]() |
#1 |
su perisi
|
![]() İstanbul Depreminde Bir Şey Olmayacak Çünkü...![]() İstanbul'un tılsımlı tepeleri depremi bile önlüyormuş ![]() ![]() ![]() Beklenen İstanbul depreminde İstanbul'a bir zarar gelmeyeceği iddia edildi ![]() Gerekçe ise İstanbul'u koruyan 27 tılsımlı tepenin olması Rivayete göre, Bizans İmparatorlarından Yanko, Vezondan ve Kostantin dönemlerinde İstanbulun imarına önem verilmiş, değişik ülkelerden getirilen mühendis, mimar ve sanatkârlara, şehri her türlü beladan korumak maksadıyla anıtlar ve tılsımlı sütunlar yaptırılmış ![]() ![]() Bu iddiaların hiçbiri bilimsel bir gerçeklik taşımasa da merak edenler için İstanbul'un tılsımlı tepeleri 1 ![]() Cerrahpaşa Avratpazarı’nda bin parça beyaz mermerden, minare gibi içi boş merdivenli yüksek bir direk vardı ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 2 ![]() Çemberlitaş tavuk pazarındaki sütun ![]() ![]() ![]() ![]() 3 ![]() Saraçhane’de Büyük Pozantin2in kızının mezarı üzerine dikilmiştir ![]() ![]() ![]() 4 ![]() Kocamustafapaşa Altımermer’dedir ![]() ![]() ![]() ![]() 5 ![]() Yine bu altı mermerden birisi idi ![]() ![]() ![]() ![]() 6 ![]() Yine altı mermerden birisi olan bu sütunun üzerinde bir horoz resmi vardı ![]() ![]() 7 ![]() Tunçtan yapılmış genç bir erkek ve sevgilisinin birbiriyle kucaklaşmış heykelleridir ![]() ![]() 8 ![]() Ünlü Hekim Calinus’un beyaz mermer üzerinde yaptırdığı ihtiyar adam ve kadın heykelidir ![]() ![]() 9 ![]() Sultan Beyazıd Hamamı’nın altında 4 köşeli bir sütundu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 10 ![]() Tekfur Sarayı’ndaki tunçtan bir ifrit heykelidir ![]() ![]() ![]() 11 ![]() Zeyrek’te Hz ![]() ![]() ![]() ![]() 12 ![]() Ayasofya’da 4 sütunlu bir anıttır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 13 ![]() Sultanahmet Meydanı’nda örme sütun denilen anıttır ![]() ![]() ![]() 14 ![]() Sultanahmet Meydanı’ndaki siyah renkli Burmalı Sütundur ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : İstanbul Depreminde Bir Şey Olmayacak Çünkü... |
![]() |
![]() |
#2 |
suskun
|
![]() Cevap : İstanbul Depreminde Bir Şey Olmayacak Çünkü...Herşeye rağmen içimizde deprem korkusuyla yaşıyoruz
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
kezban
|
![]() Cevap : İstanbul Depreminde Bir Şey Olmayacak Çünkü...bende osmanlı zamanında istanbulun yine 27 yerine derin hemde çok derin kuyuların açıldığını duymuştum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
onur02
|
![]() Cevap : İstanbul Depreminde Bir Şey Olmayacak Çünkü...paylaşım için saol |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
su perisi
|
![]() Cevap : İstanbul Depreminde Bir Şey Olmayacak Çünkü...Sevgili Kezban seninde açıklamış olduğun bilgi harika ve ben ilk defa duyuyorum ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Equinox
![]() |
![]() Cevap : İstanbul Depreminde Bir Şey Olmayacak Çünkü...İnşallah dediğiniz gibidir arkadaşlar olması muhtemel depremde kimse zarar görmez ![]()
|