Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dinini, millet, öğrenecek

Bu Millet Dinini Senden mi Öğrenecek...

Eski 05-26-2008   #1
su perisi

Bu Millet Dinini Senden mi Öğrenecek...

Erdoğan'a ağır cümleler

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Başbakan Erdoğan'a yüklenerek, “Bu millet öylesine derin bir kültürüne sahip ki hem dinini bilir, hem imanını bilir hem de kültürünü yaşar Milletin, Atatürk'üyle laik çağdaş Cumhuriyet'iyle sorunu yoktur Sorunu sen yaratıyorsun Kirli siyasetçi, çek elini bu değerlerimizden” dedi

Samsun DSP İl Başkanlığı tarafından bugün Neco Sultan Düğün Salonu'nda, ‘Tam Bağımsız Türkiye Düzleminde Gençliğin Ekonomik ve Sosyal Geleceği’ konulu panel düzenlendi Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan ve yaklaşık 500 kişinin katıldığı panelde, DSP Genel Başkanı Zeki Sezer konuşma yaptı Ulusal birliğin tehdit altında olduğunu savunan Sezer, “Milli bütünlüğümüz, ulusal birliğimiz tehtit altında İşte böyle bir noktada Atatürk'ün kurtuluş savaşını, bağımsızlık savaşını vermek üzere çıktığı, milli mücadeleyi başlattığı Samsun'a, yeni bir meşalenin yakılması düşüncesiyle geldim Gençler çığ gibi büyüyor Bugün siyatsetle ilgili geleceği, siyasette gençleri uzak tutmakta görenler, korkun gençler geliyor Hem de DSP'li gençler, Atatürkçü gençler geliyor Koltuklarınız tehlikede” dedi

Konuşmasının devamında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı eleştiren Zeki Sezer, şunları söyledi:

“Bizim milletimiz, dinini senden öğrenecek değil Sen Başbakan olarak gençlerimize meslek eğitimi verebiliyor musun ona bak İş bulacak ortamı bulabiliyor musun ona bak Senden dinimizi öğrenecek değiliz Bu millet öylesine derin bir kültürüne sahip ki hem dinini bilir, hem imanını bilir hem de kültürünü yaşar Milletin, Atatürk'üyle laik çağdaş Cumhuriyet'iyle sorunu yoktur Sorunu sen yaratıyorsun Kirli siyasetçi, çek elini bu değerlerimizden

Yargının siyasallaştırılmaya çalışıldığını da söyleyen Zeki Sezer, “Yargıyı siyasallaştırmaya çalışacaksın, yargıçları kendi memurun gibi kullanmaya çalışacaksın, yasalarda değişiklik yaparken yargıya, üniversitelere sormayacaksın, Türk halkından saklayacaksın, önce gidip yabancılara göstereceksin, olacak şey değil Hukukun üstünlüğünü, yargı bağımsızlığını gözümüz gibi korumamız gerekiyor Hukukun üstünlüğü ilkesi zedeleniyor Yargı bağımsızlığı zedeleniyor En önde gelen, en üst yargıçların, araçları takip ediliyor, konuşmaları dinleniyor Kaygı duyan yargı mensuplarına kalkıp diyeceksin ki ‘herkes ram olacak’ yani boyun eğecek Kusura bakma sayın Başbakan, sayın Başbakan'ın sözcüsü Biz biat kültüründen gelmiyoruz Birbirimize sarılırız, birbirimizi severiz, ama boyun eğmeyiz, boyun kaldırırız, baş kaldırırız” diye konuştu

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Bu Millet Dinini Senden mi Öğrenecek...

Eski 05-26-2008   #2
suskun

Haber için tşkler

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 05-26-2008   #3
[KAPLAN]

Aslında ailemizde siyasi konular hakkında genelde konuşmaktan kaçınıyorum, yanlış anlaşılabileceğim düşüncesiyle Yine siyasetin değerlerine pek girmeden, bu konuyu biraz irdelemek istiyorum

En çok üzüldüğüm konuların başında, Atamızın isminin böylesine sürekli ve gereksiz yere anılması geliyor Atatürk hiçbir zaman, kültürünüzden soyutlaşın, benliğinizi kaybedin dememiştir Ancak şu zamana kadar kültürümüzü koruma adına ne yaptık, koca bir hiçten başka ! Ne partiler geldi geçti birçoğu bunu önemsemedi Kısaca Atatürk'ün öğütlerini yok sayıp, sonra işine gelince Atamızı zırf olarak kullanıp manasızca konuşanlara tanık olmak, onların değil aksine benim yüzümü kızartıyor Bunların bu mevkilerde ne işi var diye soruyorum kendime şuursuzca Biz ne yaptık da, bu ülke böylelerin eline düştü diye utanıyor, sıkılıyorum

Gençlerimiz uyanıyor cümlesine ise ben sadece tebessüm edebilirim Gençlerimize zehri kendi ellerimizle veriyoruz, sonra da açıklama yapıyoruz "Gençlerimiz uyanıyor" Affedersiniz ama bu uyanışın anlamı nedir ? Gençlerimiz ahlaki değerlerine önem mi vermeye başladı; yoksa diline, kültürüne, kısaca benliğine artık daha mı bağlı? Ülkesini mi düşünüyor ? İleriye dönük anlamlı, faydalı hedeflerimi var ? Gençlerimiz bunlardan hangisini önemsemeye başladı da, sen böyle bir açıklama yapabiliyorsun ve sen gençlerimizi bu konularda bilinçlendirmek için ne yaptın ! Yazık, çok yazık !

Söylediklerimle bu konuyu hedef alıyormuş gibi görünmek istemem, yanlış anlaşılmasın Sadece konuyla biraz parelel, günümüz siyasetçilerini kısaca bir irdelemek istedim

Saygılarımla

Güne öncelikle sizin haberlerinizle başlıyorum Paylaşımınız için teşekkürler Sevgili Su Perisi

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 05-26-2008   #4
su perisi

Sevgili Kaplan değerli yorumunuz için çok ama çok teşekkür ediyorum Güne bizimle başlamanız da ayrıca beni çok memnun etti Saygılarımla:53:
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 05-26-2008   #5
VANDETTA

Bu ülkede birileri kendi kendilerine tehdit edici nedenler oluşturur,sonrada bu nedenlerle olaylarla alakası olmayan milleti mahkum eder,adamın biri hayatında bir kez olsun alnını sejdeye koymamıştır belki,ama sonradan çıkar din hakkında nutuk çeker,otel odolarında kırmızı damgalı güreş filmi izleyipte adına'ilahiyatçı'denen ne olduğu belirsiz kişileri referans gösterir

Bu arkadaşda diyorki'çek elini bu değerlerimizden'nedir o değer,dini inanışın gerektirdiği başörtüsü,sen o pis elini uzatıp inançlarından dolayı milleti en tabi hakkı olan eğitimden mahrum ediyorsun bunda sorun yok,okumak isteyenlerin önünün açılması için icra edilen bir yasayı yok sayıyor,yasaya aykırı hareket edenleri savunuyor sonrada ben bürokratım diyorsun eee buda senin güzelliğini meydana çıkarıyor

Ne imiş bunlardan önce iş imkanı sağla diyor yeminli siyasetçimiz,be adam,bugün bi işyerine iş başvurusunda bulunduğun zaman,firma sahibi diyor ki 'ne mezunusun'sen önceden gençlerin iyi bir kariyer için almaları gereken eğitimi baştan asparagas nedenlerle engelle sonrada deki'iş imkanı sağla'bu ne iki yüzlülüktür!

Bu nasıl bir devirdirki geleceğin teslim edileceği gençlik okumasın diye siyasetçiler milletin elinden eğitim haklarını alıyor,yazık bizeki bu Kominist millet hayali kuranları o mevkilerde oturtuyoruz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com