![]() |
Gül İkindileri |
![]() |
![]() |
#1 |
Equinox
![]() |
![]() Gül İkindileriGül İkindileri(~Kâf’ın Zeyli~) ~tüm güllerin efendisine ![]() ![]() ![]() «Ente şems'un, ente Bedr'un ![]() ![]() ![]() ![]() adın bir mezcûpkâr ağıttır dudaklarımda ![]() rûhum bir deli at; çıldırmanın son noktasında ![]() her yanım sana uzak ve her yanım sana cehennem; çileyle doğurdu beni annem, sen açarken gözlerini gül tasında ![]() adın okudu cinnîler, ninni diye kulaklarıma ![]() adın bir goncâydı; açtı ha açtı dudaklarımda ![]() kanattı bahçelerde rûhumu gül ve diken; ben bir derviş libâsında gökten ağıt isterken ![]() adın içimde o gün geçtikçe büyüyen kutsanan ve sönen gözyaşı ırmaklarında ![]() kapıları Besmele'yle işlenmiş bir kentten, girdim bin bir sırlı azîzler hülyâsına ![]() bir anlık bir rûyetti aşk bana vaadedilen; seni el açtıran merhamet kapılarında ![]() ayrılan sabır: etten ve kemikten ![]() ![]() ![]() kaç ölünün işkencecisi, cevr ü cefâsında ![]() tek bir nazâr, ölüm ve hayât üfleyen; bekleyenlere dirilmeyi İsrafil'in sûrunda ![]() mahşer yerinden, sırat köprüsünden çalınma bu incecik vâveylâ ![]() ![]() ![]() seni el açtıran merhamet kapılarında; bir anlık bir rûyetti aşk bana vaadedilen ![]() bir yanın batı ve bir yanın Asya ![]() beklentisinde dirilişin bir kadın Asya ![]() bir cân olur güle, toprakta ölen her damla, gün gelir gönlünde, gülün yine cân bulur ![]() yanmasa pervane aşk yerine ışıkta, kurtulmaz gönlü gâmdan; savrulur, vîrân olur ![]() el açtığın merhamet kapılarında, tek mübârek duân, ona artık terk-i cân olur ![]() ödüldür yanmak yâr yerine âşığa: «yerin yok cehennemde, anla bir ân olur! » bir cân olur güle, toprakta ölen her damla ![]() ![]() ![]() yine girer Medîne, gönüllere ihrâmla ![]() nûrlanır arz ve sem'â, Mescid-i Harâm'la ![]() gözlerin ki bir siyâh (*) taş, râhm cennetinden, bir Sidret'ül Müntehâ ki bakışların arasında ![]() bir kez çağırsan beni, ismimi söylesen, ben bulsam kendimi Minâ'da taşların arasında ![]() düşlerimdeki gibi sırtını dönmesen, kapansam eteğine yine gözyaşlarım arasında ![]() bir kerecik gönül alsan, kelâm etsen ![]() ![]() ![]() bir kerecik çağırsan beni ![]() ![]() ![]() bir adın da Şemş ve bir adın Misbâh'üs-Süreyyâ ![]() gönlümdeki pervâne, dile gelse, âh bir konuşsa! incitmesin gönlünü, incitmesin sakın bu vâveyla! haykıracak gökler seni, kelimeler sussa ![]() ![]() ![]() seni el açtıran merhamet kapılarında; bir anlık bir rûyetti aşk bana vaadedilen ![]() ![]() ![]() Mehmet Akif ARDIÇ, 19 Eylül 2006
|