05-13-2008
|
#1
|
Şengül Şirin
|
Günün Mönüsü
Biberli Tavuk
Soğanları ve sarımsakları temizleyin Temizlediğiniz soğan ve sarımsakları ince ince kıyın Biberlerin çekirdekli kısımlarını temizleyip ince şeritler halinde doğrayın Domateslerin kabuklarını soyup iri iri doğrayın Tavuk etlerini teflon tavaya alıp etler suyunu salıp çekinceye kadar kavurun Zeytinyağı, kıyılmış soğan ve sarımsakları ekleyip soteleyin Biber, domates, tuz, karabiber ve kekik ekleyip karıştırın Kapağı kapalı olarak ara sıra karıştırıp 15 dakika pişirin Sıcak olarak servis yapın
MALZEMELER
500 gr tavuk kuşbaşı 1 soğan 1 salçalık kırmızıbiber 5 çarliston biber 2 diş sarımsak 2 çorba kaşığı zeytinyağı 2 domates tuz, karabiber, kekik
Esmer Pirinç Pilavı
Domatesleri soyun Blendırdan geçirip püre yapın 1 kaşık yağla tencereye koyun ve ocağa oturtun Kısık ateşte pişmeye bırakın Bu arada, soğanları ince ince doğrayın Domatese ekleyin 1-2 dakika da soğanlarla pişirin Pirinçleri ve çok az tuzu katın 1-2 dakika karıştırarak pişirin Ardından suyu ekleyin Tencerenin kapağını kapayın Suyunu çekene kadar pişirin
MALZEMELER
2 su bardağı kabuklu pirinç 4 su bardağı su 2 adet domates 3 adet taze soğan 1 çorba kaşığı sıvı yağ Çok az tuz Üzerine nane yaprakları
Tarçınlı Tatlı
Margarini bir kasede tahta kaşık yardımıyla krema kıvamına gelinceye kadar çırpın Pudra şekerine tarçın ve elma suyunu katıp karıştırın Karışımı krema kıvamına getirdiğiniz yağa katıp iyice karıştırın Servis yapmadan önce 2-3 saat buzdolabında bekletin Daha sonra ekmek dilimlerinin üzerine sürüp servis yapın
MALZEMELER
250 gr margarin 150 gr pudra şekeri 2 tatlı kaşığı tarçın 2 yemek kaşığı elma suyu
|
|
|