![]() |
''O Simsiyah Adamı Hiç Unutmayın'' |
![]() |
![]() |
#1 |
su perisi
|
![]() ''O Simsiyah Adamı Hiç Unutmayın''O eli tabancalı, alnı dövmeli, ızbandut gibi simsiyah adam, yazar Hasan Cemal'e bu topraklarda demokrasiyi bekleyen sınavın çetinliğini bir kez daha anımsattı ![]() ![]() ![]() ![]() Gözüm o adamın üstünde! Antalya’da, Akdeniz Üniversitesi’nin bahçesi ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Polisle çatışıyorlar ![]() Televizyondan izliyorum ![]() ‘Karşıt görüşlü’ öğrencilermiş ![]() ![]() ![]() Benim gözüm o adamın üstünde ![]() Onu takip ediyorum ![]() Elinde tabancası, doğrultuyor ![]() O adam ancak bir provokatör olabilir ![]() Tersini düşünemiyorum ![]() Izbandut gibi bir adam ![]() Simsiyah takım elbiseli ![]() ![]() ![]() Simsiyah sakallı ![]() ![]() ![]() Saçlarını sıfır numaraya kazıtmış, upuzun boylu ![]() ![]() ![]() Bir de alnında dövmesi var: Hazreti Ali’nin kılıcı Zülfikar’ın dövmesiymiş ![]() ![]() ![]() Namluya kurşunu sürüyor, tabancayı doğrultuyor, tetiği çekiyor, kulak tırmalayıcı kurşun sesleri ![]() ![]() ![]() Sonra gayet sakin arkasını dönüp koşar adım kaçmaya başlıyor ![]() Üniversite dışından gelmiş ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Tersini düşünemiyorum ![]() Ama bu kadar açık oynanır mı? ![]() ![]() Demokrasiye, istikrara, barış ve huzura bu kadar açık bir tuzak kurulur mu? Söyler misiniz, bu pis oyuna bir kez daha koyun gibi gelecek miyiz? ![]() ![]() Televizyon kameralarının önünde kurşunu namluya sür, tabancanı doğrult, ateşle ve sonra arkanı dönüp sakin bir havada kaçmaya başla ![]() ![]() ![]() Apaçık bir provokasyon değilse nedir bu? ![]() ![]() ![]() ![]() Hangi oyunun figüranı? ![]() ![]() Hangi odakların tetikçisi? ![]() ![]() Türkiye’yi istikrarsızlaştırarak darbe ortamlarına sürüklemek isteyen odaklar çok mu çaresiz kaldılar, bu kadar mı sıkıştılar mı? Bilemiyorum ![]() Ancak, Akdeniz Üniversitesi’nin bahçesindeki o simsiyah takım elbiseli, simsiyah sakallı, alnında Zülfikar kılıcından dövmeli ve eli tabancalı ızbandut gibi adamı televizyon ekranlarında izlerken içim fena oldu ![]() Kabus gibiydi ![]() 1950’lerde, 1960’larda, 1970’lerde üniversite gençliğini birbirine düşüren, silahlandırarak birbiriyle çatıştıran o korkunç provokasyonlar gözümün önünden bir film şeridi gibi bir an geçip gitti ![]() 1960’ların sonuyla 1970’lerin başında, kıyısından köşesinden ben de vardım o işlerin içinde ![]() ![]() Bugün de benzer bir filmi Türkiye’ye yeniden seyrettirmek istiyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() Hiç kuşkunuz olmasın ![]() O simsiyah adam, o kapkaranlık provokatör, yani o kışkırtıcı, bu yoldaki çabaların iğrenç simgelerinden başka ne olabilir ki? Gençler yine sağ sol diye bölünsün ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Hayal kurmayın, istenen bu! Bunlar organize işler! Evet aynen öyle ![]() Özellikle 2000’li yılların başından beri Türkiye bir kez daha bu tuzağa düşürülmek isteniyor ![]() Darbe tertipleri derken, askeri ya da hukuki darbe süreçleri derken, hep bu tuzak anlatılmak isteniyor ![]() Türkiye’yi ‘düşman kamplar‘a bölecek böyle bir tuzaktan sakınmak isteyenleri, yani referansı demokrasi ve hukukun üstünlüğü olanları çok çetin bir sınav bekliyor ![]() Akdeniz Üniversitesi bahçesindeki o eli tabancalı, alnı dövmeli, ızbandut gibi simsiyah adam, bana bu topraklarda demokrasiyi bekleyen sınavın çetinliğini bir kez daha anımsattı ![]() h ![]() ![]() ![]() Kaynak : Milliyet |
![]() |
![]() |
|