04-22-2008
|
|
su perisi
|
Şehit Eşine 11 Yıldır Gül Götürüyor...
İzmir'de 1997 yılında bir gazinocunun oğlunun silahından çıkan kurşunla şehit düşen polis memuru Ayhan Tanrıverdi'nin eşi Gülşen Tanrıverdi, yıllarca kendisine gül getiren eşinin kabrine, 11 yıldır kırmızı gül koyuyor
Cinayet Bürosu'nun başarılı dedektiflerinden olan eşinin, evlilik yıldönümlerini kutladıktan bir gün sonra çatışmada kalbine isabet eden kurşunla şehit olduğu haberini alan Tanrıverdi, 11 yıldır eşinin kabrini ziyaret ediyor Masal kahramanlarını aratmayacak bir aşkla bağlı olduğu eşiyle mahkeme kararıyla yıldırım nikahı kıydıklarını anlatan Gülşen Tanrıverdi, eşinin kendisine her gün görev dönüşü mutlaka kırmızı bir gül getirdiğini ifade etti 1997 yılında bir gazinocunun oğlunun silahından çıkan kurşunla şehit düşen Ayhan Tanrıverdi'nin eşi, iki oğul annesi Gülşen hanım, 10 Nisan Polis Günü'nde de eşinin kabrine koyduğu güllerle, "Seni çok özledim " dedi Tanrıverdi'nin, babası gibi kanun adamı olmasını istediği büyük oğlu, şimdi İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde komiser Şehit eşinin ardından dört yıl boyunca kendine gelemediğini, oğulları sayesinde hayata bağlandığını belirten Gülşen Tanrıverdi, "Sevgili eşimin doğum günü olan 18 Kasım'da dünyaya gelen oğlum Volkan, şimdi babasının bıraktığı yerden devam ediyor Evlendiğimizde çektirdiğimiz fotoğraf yerine şimdi oğlumunki var; kanunsuzlara karşı dimdik duruyor Keşke Ayhan yaşasaydı da oğlunun kanun adamı oluşuna şahit olsaydı Birbirimize tükenmeyecek bir aşkla bağlıydık Onu çok özlüyorum, oğulları da çok özlüyor Ayhan, çok özel bir insandı " diyor Alsancak semtinde 26 Ocak 1997 günü yaşanan silahlı çatışmada gazinocu E Ç 'nin büyük oğlu E Ç ortalığı kana bulamış, sanatçıların dostu olarak bilinen İzmir'in tanınmış gazinocularından C Ö 'yü kafasına ve göğsüne sıktığı iki kurşunla öldürmüştü Gazinodan kaçan E Ç , polisle girdiği kovalamacanın ardından Kültürpark'ta kıstırılmış ve polislerle çatışmaya girmişti Cinayet Bürosu'nda görevli Ayhan Tanrıverdi'ye ateş eden E Ç oradan da kaçmış, sabahın ilk ışıklarıyla birlikte Alsancak'ta evinin bulunduğu sokakta kıstırılmıştı E Ç , hareketli dakikaların yaşandığı ve Özel Harekat timlerinin müdahale ettiği olay sırasında ölü ele geçirilmişti Olayda dört polis de yaralanmıştı Sıcak çatışma sırasında kanlar içinde yere yığılan Cinayet Bürosu'nun başarılı dedektifi 17 yıllık polis memuru Tanrıverdi de hastaneye kaldırıldı ancak kalbine isabet kurşun sebebiyle kurtarılamadı Özel bir silaha sahip olan Tanrıverdi'nin şehit olduğu haberi büyük üzüntüye yol açmıştı O günün acısını yüreğinde her gün taşıyan Gülşen Tanrıverdi, bitmeyen aşkını ve acısını anlatıyor Eşiyle tarifsiz bir aşkın iki kahramanı olduklarını söyleyen Tanrıverdi, şunları söylüyor: "İki yıl Artvin'de, ardından dokuz yıl Ankara'da görev yaptı Artvin'de tam da eşimin doğum günü olan 18 Kasım'da oğlum Volkan'ı dünyaya getirdim Oğlum, dört yıl önce Polis Akademisi'nden mezun oldu Ayhan şehit oldu ama oğlu, babasının silahını üzerine aldı Artık eşimin mezarı başına hemen her gün gitmeye çalışarak, yıllarca bana getirdiği gülleri ona götürüyorum Şehit Polis Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin ikinci başkanıyım Burada benim gibi acıları olan insanlara yardımcı oluyorum "