Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
dindarlık sadece namazla başörtüyle ölçülmez

"Dindarlık Sadece Namazla, Başörtüyle Ölçülmez"...

Eski 04-11-2008   #1
su perisi

"Dindarlık Sadece Namazla, Başörtüyle Ölçülmez"...

Bardakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, din alanında daha yeni ve entelektüel konuları tartışmak gerektiğini, din üzerindeki konuşmaların ve tartışmaların düzeyinin artması gerektiğini söyledi Bardakoğlu, ''Zihni arka planı hayli zengin olması gereken konular, test sınavına cevap verircesine (A), (B), (C) şıklarına, evet-hayır cevaplarına indirgenemez Ben, evet-hayır şeklinde indirgemeci ve kolay cevap bekleyen sorulardan doğrusu sıkıldım'' diye konuştu

Diyanet İşleri Başkanı Prof Dr Ali Bardakoğlu, dindarlığın nasıl ölçüleceği konusunda kafaların karma karışık olduğunu belirterek, ''Dindarlık sadece namazla, oruçla, başörtüsüyle, içki içmemekle ölçülebilecek kadar kolay değil Dindarlık bir bilinç halidir, bağlılıktır, istikamettir İnancının, davranışlarını etkileyebilmesi ve davranışlarının güzel ahlakla olgunlaşması sürecidir'' dedi

Bardakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, din alanında daha yeni ve entelektüel konuları tartışmak gerektiğini, din üzerindeki konuşmaların ve tartışmaların düzeyinin artması gerektiğini söyledi Bardakoğlu, ''Zihni arka planı hayli zengin olması gereken konular, test sınavına cevap verircesine (A), (B), (C) şıklarına, evet-hayır cevaplarına indirgenemez Ben, evet-hayır şeklinde indirgemeci ve kolay cevap bekleyen sorulardan doğrusu sıkıldım'' diye konuştu

İslam'da yorum ve bakış farklılıklarını tolere edebilecek bir esneklik bulunduğunu belirten Bardakoğlu, İslam'ın doğru bilgisinin birbirine çok zıt farklılıkları da barındırmayacağını söyledi Bardakoğlu, ''Samimi dindar kendi keyfine göre açıklama yapamaz Onun en önemli hedefi bu çizgiden sapmamaktır'' diye konuştu

''Türkiye'nin dindarlaştığı yönündeki'' bazı görüşleri de değerlendiren Bardakoğlu, Türkiye'de dindarlıktan neyin anlaşıldığının çok bulanık olduğunu söyledi Bardakoğlu, ''Dindarlığın nasıl ölçüleceği konusunda kafalar karma karışık Dindarlık sadece namazla, oruçla, başörtüsüyle, içki içmemekle ölçülebilecek kadar kolay değil Dindarlık daha bütüncül bir tutarlılık, bir bilinç halidir, bağlılıktır, istikamettir İnancının davranışlarını etkileyebilmesi ve davranışlarının güzel ahlakla olgunlaşması sürecidir'' dedi

''Dindarlığın aslında çok ince ve derin bir duyarlılık olduğunu'' vurgulayan Bardakoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Ağacın dalındaki kuş yuvasını bozmayı insanlığa aykırı görebiliyorsan, yaralanmış bir hayvan görünce acı çekebiliyorsan, sesini duyuramayanın sesini duyup acısını paylaşabiliyorsan, dünya nimetlerini sorumluluk, devlet malını emanet olarak görüp üzerine titreyebiliyorsan, ahlaki erdemleri sadece konuşmuyor, bilfiil yaşıyorsan dindarlık öyle güzelleşir Böyle düşünmezsen, dindarlığın en kolay şekli abdest alıp namaz kılmaktır

Bu nedenle Türkiye'nin dindarlaştığını söylemek için elimizde hiçbir veri yoktur Ama görüntüler ve dini tezahürler daha ön plana çıktığı için Türkiye'nin dindarlaştığı gibi bir varsayım fazla konuşuluyor Ben sosyal araştırmacıların Türkiye'nin dindarlaştığını ölçebileceğine ihtimal vermiyorum

Türkiye'nin dindarlığı tartışmaları zaman zaman kaygıdan oluyor Türkiye'nin dindarlaşması kaygı konusu olmamalı Keşke Türkiye benim dediğim anlamda dindarlaşsa Bu anlamda dindarlık herkes için bir rahmettir Bir, iki olaya bakarak Türkiye'nin dindarlığına karar vermek çok aceleci bir yargıdır''

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : "Dindarlık Sadece Namazla, Başörtüyle Ölçülmez"...

Eski 04-11-2008   #2
suskun

''Ağacın dalındaki kuş yuvasını bozmayı insanlığa aykırı görebiliyorsan, yaralanmış bir hayvan görünce acı çekebiliyorsan, sesini duyuramayanın sesini duyup acısını paylaşabiliyorsan, dünya nimetlerini sorumluluk, devlet malını emanet olarak görüp üzerine titreyebiliyorsan, ahlaki erdemleri sadece konuşmuyor, bilfiil yaşıyorsan dindarlık öyle güzelleşir Böyle düşünmezsen, dindarlığın en kolay şekli abdest alıp namaz kılmaktır

Bu kısımdaki konuşma çok güzeldi
teşekkürler su perisi

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 04-11-2008   #3
su perisi

Yorumunuz için Teşekkür ederim suskun
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 04-11-2008   #4
mesanihta

kesinlikle katılıyorum, eğer dindarlık namazla ölçülseydi etrafımdaki insanların bir çoğu cennetlik olarak görürdüm ama gelin görün ki namaz dışında diğer yaptıkları ne dine ne insanlığa sığıyor neyse başkalarını yargılamak bana düşmez sadece biraz içimi döktüm, kusuruma bakmayın
teşekkürler paylaşımın için su perisi

Eski 04-11-2008   #5
su perisi

Alıntı:
mesanihta tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
kesinlikle katılıyorum, eğer dindarlık namazla ölçülseydi etrafımdaki insanların bir çoğu cennetlik olarak görürdüm ama gelin görün ki namaz dışında diğer yaptıkları ne dine ne insanlığa sığıyor neyse başkalarını yargılamak bana düşmez sadece biraz içimi döktüm, kusuruma bakmayın
teşekkürler paylaşımın için su perisi

Ne demek, ben teşekkür ederim mesanihta Yorumun çok güzeldi:img-ok:

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 04-11-2008   #6
jasmine

[

''Dindarlık sadece namazla, oruçla, başörtüsüyle, içki içmemekle ölçülebilecek kadar kolay değil Dindarlık bir bilinç halidir, bağlılıktır, istikamettir İnancının, davranışlarını etkileyebilmesi ve davranışlarının güzel ahlakla olgunlaşması sürecidir'' dedi

paylaşımın için tşkler su perisi

Eski 04-11-2008   #7
ambiyans

zaten akıl ve mantıklada bu sonuca ulaşılır ama türkiyede bu insanlar azınlıktapek sorgulama yetisine de sahip değiliz maalesef dinde bile sorgulanacak konu vardır buarada neden sözlerden alıntı yapıp duruyorsunuz aynı şeyleri tekrarlamaya ne gerek var
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 04-11-2008   #8
suskun

Sevgili ambiyans alıntı yapılmasının sebebi "işte tamda buraya hak veriyorum" demektirBu kişinin isteğine bağlı ister alıntı yapar ister yapmaz

Saygılar

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 04-11-2008   #9
ambiyans

olabilir
benim fikrimde buydu

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 04-11-2008   #10
su perisi

Sevgili ambiyans, siz kendi yorumlarınızı yapın, başkalarının nasıl ne şekilde yorum yaptığına bakmayın Değerli üyelerimizin çalıştığını düşünürsek, belki acil de yazıyorsa alıntı yapıp "aynen katılıyorum" diye yazar, bu sizin içinde geçerli, Ailemizde sevgi saygı ön plandadır; buna lütfen dikkat edelim

Sevgiyle kalın

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 04-11-2008   #11
black_R-O-S-E

konu için teşekkürler su perisi aydınlatıcı bir konu olmuş toplumumuzun kişileri dinsiz yada dindar diye yargılamadan önce bu tip yazıları okuması gerekiyor diye düşünüyormtekrar teşekkür edermm

Eski 04-11-2008   #12
ambiyans

Neden bukadar tepki geldiğini anlamadım galiba ilk defa eleştiriliyorsunuzyazdıklarımmı hoşunuza gitmedi ama büyütülecek bişe yazmadm olması gerekeni yazdım bunlara bile tahammül edemiyosanız diyecek bişey yokbişey ispatlamak zorunda değilimsitede yetkili olmanız size ayrıcalık kazandırmaz bu yetkinin arkasınamı sığınıyorsunuz söylediklerimin arkasındayım görevli olmanız beni ilgilendirmez
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 04-14-2008   #13
su perisi

İlginize ve nezaketinize teşekkür ederiz!!!!!!!!
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 04-14-2008   #14
sudenaz

tşkler katılıyorum
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 04-14-2008   #15
merve16

su perisi güzel bir konu olmuş doğrudur ama keşke hepsini bir arada yapabilsek çok güzel olurdu ama olmuyor tabii neyse paylaşım için teşekkürler

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com