![]() |
'KiM' Diye Soracağına 'BeN' Diyebilmek |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
'KiM' Diye Soracağına 'BeN' DiyebilmekBiz yaÅŸamı deÄŸiÅŸtirmeye çalışırız ![]() YaÅŸam da bizi deÄŸiÅŸtirmeye çalışır ![]() 'mutsuz' oluruz ![]() YaÅŸam bizi gerektiÄŸi gibi deÄŸiÅŸtiremezse 'uyumsuz' görünürüz ![]() EÄŸitim,çalışma,para kazanma,dostlar edinme, kitap okuma, film izleme, politik görüş kazanma gibi çabalarımızın hepsi de 'yaÅŸamı deÄŸiÅŸtirme' uÄŸraşıdır ![]() Çevreden etkilenme,yeni görüşler kazanma, bakış açımızın deÄŸiÅŸmesi,politik görüşlerimizin deÄŸiÅŸimi gibi tutumlar da 'yaÅŸamın bizi deÄŸiÅŸtirdiÄŸi' göstergeler ![]() Bizim eksenli davranışımız ve yaÅŸamı deÄŸiÅŸtirme çabalarımız kimi kez 'tutuculuk, deÄŸiÅŸimi algılayamama, uyum saÄŸlayamama' olarak görünür ![]() Biz de eksenli davranışımızın yaÅŸamı deÄŸiÅŸtirmediÄŸini düşünüp çabalarımızın boÅŸuna olduÄŸu duygusuyla umutsuzluÄŸa düşeriz ![]() Ama,eksen deÄŸiÅŸtirip yeniliklere uyum saÄŸlayanların içinde de 'kiÅŸiliksiz uydumcu' olduÄŸuna iliÅŸkin kuÅŸku sürüp gider ![]() Bu iç oyucu kuÅŸkuyu da uyum saÄŸlamanın kazançlarıyla avutmaya çalışırlar ![]() Oysa gerçek,çoÄŸu kez ikisinin karşılıklı etkileÅŸimi ile belirlenir ![]() Ne bütünüyle yaÅŸamı biz deÄŸiÅŸtiririz ![]() Ne de yaÅŸam bütünüyle bizi deÄŸiÅŸtirir ![]() ![]() 'YaÅŸam yönetimi' yeni bir kavram ![]() Kazanılması gereken donanımın en önemlisi ![]() ![]() Bilginin, bilincin,donanımın,becerinin,ustalığın büyük bir 'iÅŸ ve güç birliÄŸi' ![]() 'YaÅŸam yönetimi',kiÅŸinin gerçek gücünü bildiÄŸi,hedeflerini seçtiÄŸi,kendi yapabilecekleri ile yapması gerekenleri doÄŸru yerde,doÄŸru zamanda buluÅŸturduÄŸu büyük bir özyönetim ustalığı ![]() Kendisiyle çevre koÅŸulları arasında doÄŸru stratejiyi belirlediÄŸi planlama gücü ![]() Teslim almadan ve teslim olmadan buluÅŸmayı baÅŸardığı deÄŸiÅŸim ![]() Kendisine seçtiÄŸi ekseni sorgulamayı baÅŸaran bir eleÅŸtirel bakış açısı ![]() olma ![]() İnsanı,dünyayı,yaÅŸamı,baÅŸarıyı,baÅŸarısÄ ±zlığı doÄŸru algılayan bir bilince sahip olma ![]() Ne olduÄŸunu,ne olmadığını bilme ![]() ![]() Ustaca bir öngörü ![]() ![]() Bu kararlı iradeyi sürdürecek azim ve sebat ![]() YaÅŸamın iniÅŸ çıkışlarına göğüs gerecek bir dayanıklılık ![]() 'YaÅŸam yönetimi',bütün bunların olumlu bir bütünleÅŸmesi ![]() AÄŸlamak yerine düşünmek ![]() Sızlanmak yerine silkinmek ![]() Yakınmak yerine yapıcılık ![]() Beklemek yerine harekete geçmek ![]() Yarının yerine bugünü koymak ![]() 'Belki'nin yerine 'kesinlikle'yi getirmek ![]() 'Kim?' diye soracağına 'ben' diyebilmek ![]() 'YaÅŸam yönetimi'ni baÅŸarmak ![]() YaÅŸamı biz mi deÄŸiÅŸtiririz? YaÅŸam mı bizi deÄŸiÅŸtirir?Yönetebilirsek,yaÅŸamı biz deÄŸiÅŸtiririz ![]() Yönetemezsek,yaÅŸam bizi önüne katar ve sürükler ![]() alıntı
|