![]() |
Atatürk'ün ölüm nedeni. |
![]() |
![]() |
#1 |
djdem
|
![]() Atatürk'ün ölüm nedeni.Hafta sonu Ceyhan Mumcu' yu dinledim ![]() Kemalizme bakisiydi ![]() anarak başladı ![]() editörlük yaptığından söz etti ![]() namus" sözünü yeniden gündeme getirisini anlattı ![]() söz İzmir' de şehitlik anıtının taşında Arapça harflerle yazılmış biz sözdü ![]() tozlarını parmaklarıyla silmiş, yeniden gündeme taşımıştı ![]() bölümüne geçildi ![]() bir dergide yayınlanan kendisiyle yapılan röportajda "Atatürk' ün nasıl öldüğü araştırılmalıdır" dediğini anımsattım ![]() "Bu sözünü onun vasiyeti kabul etmek gerekir ![]() konuda bir bilginiz var mi?" diye sordum ![]() yanıtı okurlarımla paylaşmak istiyorum: Bir deniz tabip albayın bu konuda yaptığı doktora tezi vardır ![]() anlatılmaktadır ![]() değildi ![]() "kinin" yüklenmiş ve karaciğeri bu yüzden iflas etmiş, siroza dönüşmüştü ![]() üstadı azamlarından doktor Mim Kemal' dır ![]() iyice fenalaştıktan sonra Celâl Bayar' in ısrarı ile dışarıdan bir doktor getirilir ![]() yapıldığını, karaciğerinin bu yüzden iflas ettiğini rapor eden bu yabancı doktordur ![]() kadar kaldığı Savarona' da nemli sıcaktan durumu daha da kötüleşmiş, son günlerinde Dolmabahçe Sarayı' na götürülmüştü ![]() Peki, nasıl oldu da sirozdan öldüğü açıklandı ve bütün yazılı kaynaklara da böyle girdi? Büyük Millet Meclisinde ölüm raporu gündeme getirildi ![]() Mason locaları 1935' de kapatılmasına rağmen Mecliste hala mason milletvekilleri vardı ![]() "Efendim, gençlerimize terbiye olur, onun alkol ve sigaradan öldüğünü duyuralım" denir ve kabul edilir ![]() Arkasından Yeşilay icad edilir, tarih kitaplarına da böyle girer ![]() Ceyhan Mumcu' dan bunları duyduktan sonra ne yapmam gerekir diye düşündüm ![]() paylaşmak ![]() çocuklarımızı terbiye edeceğiz diye, yüce önderimiz hakkındaki bu yalanla O' nu halkımızın gözünde küçültmeye devam edecek miyiz? Okul kitaplarından Atatürk' ü çıkartmak için elinden geleni yapan AB, bu düzeltmeyi yapmamıza izin verir mi? Demek ki kendi kitaplarımızı kendimiz yazmak zorundayız ![]() En çok satılmakta olan "Su Çılgın Türkler" kitabi belli ki bir boşluğu dolduruyor ![]() şiddetle kendi tarihiyle ilgili doğru bilgilere ulaşma ihtiyacı duyuyor ![]() Neyse ki Türk ulusu ATATÜRK' ünü hâlâ çok seviyor, hiçbir yalan O' nu gözden düşüremiyor!
|