Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlatıyor, çanakkale, destanını, yazanlar

Çanakkale Destanı'nı Yazanlar Anlatıyor

Eski 03-18-2008   #1
Şengül Şirin

Çanakkale Destanı'nı Yazanlar Anlatıyor

Çanakkale Destanı’nı yazanlar anlatıyor

Tetiği çektim patlamadı, bozuk sandım meğer parmağım kopmuş!

Foto belgesel: Enis Başak

Kıbrıs Gazisi Cahit Önder’in, 1979-1981 arasında tek tek ziyaret edip ses ve görüntü kaydıyla ölümsüzleştirdiği gazilerin cephe anıları müzeleşmeyi bekliyor Ancak, projeye
27 yıldır destek veren çıkmıyor Şimdi hiçbiri hayatta olmayan gazilerin anıları zaferin ne koşullarda kazanıldığını gözler önüne seriyor

Halil HelvacI (1892 doğumlu)

“Çanakkale 27’nci Alay’daydım Atatürk bizim paşamızdı Üç yıl Seddülbahir ve Arıburnu’nda çarpıştım Bir keresinde üç gün hep süngü harbi yaptık düşmanla Bir gün mevzilerden ateş ediyoruz Arıburnu’nda düşmana doğru Çekiyorum tetiği çekiyorum, çekiyorum, tüfek patlamıyor ’Tüfek bozuldu herhalde’dedim Yanımdaki arkadaşa ‘Bak benim tüfek bozulmuş ateşlemiyor’dedim Arkadaş bana baktı ‘Ne bozulmuşu, senin parmak gitmiş’dedi Ben o zaman acısını duydum işte Bir kurşun gelmiş tetiği çektiğim parmağı alıp götürmüş orta yerinden

Ali DEMİRCİ (1885 doğumlu)

Aynalı tüfekleri ben yaptım

“O meşhur aynalı tüfekleri ben yaptım Düşmandan bir aynalı tüfek ele geçirdik Sonra bizim tüfeklerin namlularına önlü arkalı iki ayna koydum Her mangaya bir aynalı tüfek dağıttık Böylece siperden kafamızı çıkarmadan aynalara bakıp düşmanı görüp öldürdük

Halil KOÇ (1893 doğumlu)

Ölülerin içinden sürünerek geçtik

“KanlI Sırt’a vardık ki ortalık hasır gibi insan ölüsü Onların aralarından sürünerek aştık öteki yüze Gavurun süngüleri görünüyor istihkamlarında Orada ateş ederken yanımdaki bütün arkadaşlarım şehit oldu Kafama şarapnel parçası isabet etti Biga’ya hastaneye götürdüler Başım sarıldı tekrar Arıburnu’na geldim

Alıntı Yaparak Cevapla

Cevap : Çanakkale Destanı'nı Yazanlar Anlatıyor

Eski 03-20-2008   #2
merve16

Cevap : Çanakkale Destanı'nı Yazanlar Anlatıyor

gerçekten çok güzel olmuş teşekkürler

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com