![]() |
Mantarlı Büryan Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Mantarlı Büryan PilavıPilavlar ![]() Hazırlama süresi: 20 DAKİKA Pişirme süresi: 40 DAKİKA 4 kişilik 658 Kalori MALZEMELER 2 su bardağı pirinç 5 adet haşlanmış kuzu gerdanı 2 adet soğan n 2 adet havuç 4 çorba kaşığı tereyağı 2 çorba kaşığı dolmalık fıstık 2 çorba kaşığı kuşüzümü 1/2 demet dereotu 3 bardak etsuyu Bir tutam tarçın ve tozşeker Tuz, karabiber HAZIRLANIŞI Ayıklanıp, yıkanmış iki su bardağı pirinci kaynar tuzlu suda iki üç saat bekletin ![]() ![]() Küçük küçük doğradığınız soğanları ilave edip, kavurun ![]() ![]() Rendelediğiniz havuçları ve ardından pirinçleri ekleyin ![]() ![]() Dereotunu incecik kıyıp, yemeğe ekleyin ![]() ![]() Üzerine tuz, tarçın, karabiber ve tozşeker serpin ![]() ![]() 200 derceye ayarlanmış fırında, pirinçler suyunu çekene dek yemeğinizi pişirin ![]() |
![]() |
![]() |
|