03-14-2008
|
|
gülgüzeli
|
3 Şey...
Peygamber efendimiz buyurdular ki:
*Dünyanızdan bana üç şey sevdirildi: güzel koku, helal nisa (kadın), gözüm nuru olan namaz
*Hz Ebubekir (r a) ise bana üç şey sevdirildi ya rasulullah: senin yüzüne bakmak Kızımın Rasulullah ın zevcesi olması, senin yolunda mal harcamak
*Hz Ömer (r a) bana üç şey sevdirildi İyilikle emretmek, kötülükten nehyetmek eski kaftan giymek
*Hz Osman(r a) Dünyada bana üç şey sevdirildi Aç doyurmak, kuran okumak, çıplak giydirmek
*Hz Ali (r a) bende dünyadan üç şeyi sevdim: misafire hizmet etmek, yaz gününde oruç tutmak, düşmana kılıç vurmak
*İbni Abbas (r a): Bana da üş şey sevdirildi: mahlûkattan uzlet, Allah ile ünsiyet, Allah’a tövbekâr olmak
*Hz Hasan (r a): Bana da üç şey sevimli geldi: geceleri namaz kılmak, sözün doğrusunu söylemek, hastaları ziyaret etmek
*Hz Hüseyin (r a): Ben üç şeyi sevdim: Allah’a Muhabbet, Allah için fukaraya şefkat, Allah yolunda şahadet
*Hz Hamza (r a) Bana da üç şey sevimli gelir: Ahde vefa, emaneti eda, cemaate devam
*Hz Ayşe bana sevimli gelen üç şey: ana babaya ikram, helal kazanç, haramdan sakınmak
*Hz Fatıma ise: yetimlere şefkat, komşuya ihsan, fakir ve zayıflara merhamet
*Mikail (as): ağlayan göz, zikreden lisan, titreyen kalb
*İsrafil (as):ilmiyle amil âlim, sabırlı zahid, acize yardım
*Azrail (as): Allah’a tevekkül, Allah'ın kaderine rıza, Allah'ın emrine itaat
*Cebrail (as):delalette olanları hidayet etmeyi, Allah itaatkâr olan gariplerle ünsiyet etmeyi, darlık içinde olan ailelere yardım etmeyi
*Cenab-ı Rabbul Âlemin hazretleri buyurdu: sıkıntıları kaldırmak, günahları mağfiret etmek, ayıplan setretmek