Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Nesil Bilinçlendirme Kampı - Gizli Tehlikeler & Tehditler > Güncel Haber Merkezi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
akpye, davası, kapatma

AKP'ye Kapatma Davası

Eski 03-14-2008   #1
gülgüzeli

AKP'ye Kapatma Davası

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, "Laikliğe aykırı fiillerin odağı haline geldiği" iddiasıyla AK Parti'nin kapatılması istemiyle Anayasa Mahkemesi'nde dava açtı

Yargıtay, laikliğe aykırı eylemler nedeniyle AKP'ye kapatma davası açtı

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya, AKP kapatma davası açtı Yalçınkaya, davaya gerekçe olarak "lailkliğe aykırı kesimlerin odağı haline geldiğini" belirtti

Siyasi partilere kapatma davası açma konusunda tek yetkili isim olan Abdurrahman Yalçınkaya, "türban yasağının kaldırılmasının üniversiteleri cemaatçi, ırkçı, ayrılıkçı güçlerin laik ve üniter yapıya aykırı faaliyetlerinin alanı haline getireceğini" açıklamıştı

Davanın fitilini türban serbestliği düzenlemesi ateşlediği düşünülüyor Çünkü, düzenleme yapıldığı sıralarda Yargıtay'dan ciddi karşı açıklamalar gelmişti Davanın seyri ise Anayasa Mahkemesi'ne bağlı olacak Anayasa Mahkemesi'nin türbanla ilgili kararı, davayı önemli ölçüde etkileceğe benziyor

Kapatma davasının dosyasında, Vakıf Gureba Hastanesi'nde görev yapan türbanlı doktorlar, YÖK Başkanı Özcan'ın yayınladığı gerekçe ve parti yöneticilerinin basında yer alan laiklik ve türban ile ilgili açıklamaları da yer alıyor

AKP'DE ŞOK ETKİSİ

Başbakan Erdoğan kapatma davasını parti Genel Merkezi'nde öğrendi Erdoğan ve bakanları haberin ilk geldiği sırada sosyal güvenlik reformuyla ilgili olarak toplantı halindeydi Dava haberi partide tam anlamıyla bir şok etkisi yarattı Şimdi parti kurmaylarıyla nasıl bir tavır alınacağı konusu konuşulmaya başlandı

alıntı

Cevap : AKP'ye Kapatma Davası

Eski 03-14-2008   #2
Gözyaşı

CHP yüzünden oluyor hep bunlar bence böyle bir parti geldi diye benim düşüncelerim böyle yanlız AKP bu emeklilik yaşını biraz abartı emekli aylıklarıda az olacak insan yaşlanınca ne yapacak sadece burda yanlış yapıyor yoksa bence bi sorun yok bu benim görüşüm tabikide

Eski 03-14-2008   #3
gülgüzeli

Alıntı:
Gözyaşı tafarından gönderildi Mesajı Görüntüle
CHP yüzünden oluyor hep bunlar bence böyle bir parti geldi diye benim düşüncelerim böyle yanlız AKP bu emeklilik yaşını biraz abartı emekli aylıklarıda az olacak insan yaşlanınca ne yapacak sadece burda yanlış yapıyor yoksa bence bi sorun yok bu benim görüşüm tabikide

dtp'den hapisteki pkk'lı adamı vekil adayı gösteriyorlar ve seçiliyor,seçilince dışarı çıkıyo ona bişey yok! ama ülke için çalışanlara hemen laiklik adı altında neler yapıyorlarAma Yüce Rabbim mazlumun hakkını yiyenlerden elbet bunların hesabını soracaktır

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 03-14-2008   #4
Gözyaşı

Bende haberlerde izledim birşey çıkmaz DTP kapatılmıyorda ak parti kapalırsada acırım sadece DTP resmen pkk ya terör diyemiyorlar bunuda tüm türkiye biliyor saten ilk önce onları sorgulasınlar ya fazla yoruma gerek görmüyorum yapılan herşey türkiyenin önünde herkez biliyor zaten haber için sağol gülgüzeli
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 03-14-2008   #5
gülgüzeli

Vakit ayırıp yorum yaptığın için teşekkürler gözyaşı
Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com