![]() |
Benim Kalbim Temiz...!!! |
![]() |
![]() |
#1 |
gülgüzeli
![]() |
Benim Kalbim Temiz...!!!Soru : Bazı kimseler, ibadetin kalpleri temizlemek için yapıldığını söylüyor ve benim kalbim temiz olduğuna göre ibadet yapmam gerekmez diyorlar? Böyle bir gerekçe ile kişi ibadet sorumluluğundan kurtulabilir mi? Cevap: Bu kimseler, kalp temizliğini sadece insanlar hakkında bir kötülük düşünmemek yahut yardımsever olmak gibi çok basit bir manada anlıyor ve insanlara iyi davranmakla, Allaha ibadet mükellefiyetinden kurtulduklarını sanıyorlar ![]() ![]() Bunlar, namaz kılan, ibadet eden bir müminin günlük hayatında İslamın ruhuna ters düşen ve diğer insanlara zarar veren birtakım noktalar tespit ediyorlar ![]() ![]() ![]() ![]() Bu tip yanlış değerlendirmeler sadece namaz kılmayanlara mahsus değil ![]() ![]() Hidayet rehberimiz, Peygamber Efendimiz den (asm ![]() Bir günah işlendiği zaman kalpte bir kara leke hasıl olur ![]() ![]() ![]() ![]() Bu hadis-i şeriften temiz kalbin, ancak günahlardan salim olan ve isyanlarla kararmamış bir kalp olabileceğini öğreniyoruz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Babasının sözünü tutmayan bir çocuğa, hemen terbiyesiz,ahlaksız damgasını vuran insanoğlu, Allaha isyan eden bir insanın en büyük ahlaksızlığı yapmış olacağını böylece peşinen kabul etmiş olmuyor mu? Farzlarda yanlış yorum yapmaya ve hakikati saptırmaya kimsenin hakkı yoktur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Derken ahir zamana gelinmiş ![]() ![]() ![]() Bu zehirli iklimde, bu bozuk atmosferde yeni bir grup çıkmış ortaya ![]() ![]() ![]() ![]() Bu ekolün mensupları, kendi haklarında, tövbe kapısını adeta kapamışlar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Az da olsa, bu sözü sarf edenler içerisinde, biraz kitap karıştıran, ama yanlış fikirlerle ruhlarını yaralayan, ölçüsüz okumalarla ölçüyü kaçıran, bir şeyler öğrenir öğrenmez hemen kendisini dinî sahalarda söz sahibi sanmaya başlayan tiplere de rastlamak mümkün ![]() ![]() ![]() Anahtar Kelimeler : ibadet,kalp,mesuliyet,mükellef,mükellefiyet Alaâddin Başar (Prof ![]() ![]() __________________
![]() |
Cevap : Benim Kalbim Temiz...!!! |
![]() |
![]() |
#2 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Cevap : Benim Kalbim Temiz...!!!teşekkürler gülgüzeli |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
[KAPLAN]
|
![]() Cevap : Benim Kalbim Temiz...!!!Şeytan'ın akıllarını çeldirdiği aslında anlamsız ancak kullanan için oldukça geçerli bir bahane haline gelen bu cümleyi tasvip etmek elbette yanlış olur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yine oldukça anlamlı ve güncel bir paylaşımda bulunmuşsunuz Sevgili Gülgüzeli ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
gülgüzeli
![]() |
![]() Cevap : Benim Kalbim Temiz...!!!Şengül abla,[KAPLAN] >>Vakit ayırdığınız için teşekkürler ![]() ![]() ![]() Okuyan gözlerinize sağlık ![]() |
![]() |
![]() |
|