![]() |
Ağlamaktan Korkma Gözüm |
![]() |
![]() |
#1 |
hayko26
|
![]() Ağlamaktan Korkma Gözüm![]() Ağlamaktan Korkma Gözüm ![]() ![]() Gözyaşım, Dizeler güzeli dedim sana inci inci, ve güzeller incisi koydum adını dizi dizi… Yabanlara gönderdiğimsin hem akın akın, hem canımı verdiğimsin uzak yakın… Sevgilinin geleceği yolları sulayıp süpürmek için sakladım seni… Kirpiklerimi süpürge ettim; sultanlar ayağına düşürmek için tuttum ve bırakmadım seni ![]() Gözyaşım, Bütün boşluklarını sen doldurdun ömrümün… Söylenmedik sözler yerine sen vardın yanımda ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() * * * Bir gözyaşı, gül mevsiminde güle karşı akarsa aşk olur adı; sevgiyi damıtır en derin yerinden ![]() ![]() ![]() Bir gözyaşı, bir cevherdir ateşten kaynayan ve alev gibi yanan ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gözyaşıdır ki yıkayarak yakar, yakarak yıkar ![]() ![]() Şaire unuttuğu mısrayı bir gözyaşı hatırlatır, şehrazad üveyikler uçuran acıları bir gözyaşı anlatır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gözyaşı ki, kişinin kendisiyle kavgasının sonunda akarsa tomur tomur mercandır; ve eğer pişmanlıklarla tartılırsa mübarek bir heyecandır ![]() Gül yüzlülerin kirini gülsuyu kokan gözyaşları alır…Ve damla damla gül dökülen ellerde gül kokusu kalır ![]() Tohumu eken bilir Göz yaşın döken bilir Gül kadrin diken değil Çileyi çeken bilir Ve ey gözyaşım, Bulutuna sadık yağmurlar gibi gel, ve kadim bir dostu uğurlar gibi git… Bir atımlık mesafede yalnızlığın kurşunlanan coşkusuyla gel, geleceği savaşa mecbur annelerin korkusuyla git… Geceyi içine döken tomurcukların yeşiliyle gel; goncayı açılsın diye bekleyen bülbülün diliyle git…Bülbüller konan dallarda yaprak gibi gel, ve derinlerde bendini yıkan bir ırmak gibi git ![]() bu şiir alıntı olup bnden gözyaşı isimli üyemize hediye olsun!
![]() |
![]() |
Cevap : Ağlamaktan Korkma Gözüm |
![]() |
![]() |
#2 |
Gözyaşı
|
![]() Cevap : Ağlamaktan Korkma GözümTeşekkür ederim hayko 26 güzel inceliğin için çok beğendim arkadaşım
![]() |
Cevap : Ağlamaktan Korkma Gözüm |
![]() |
![]() |
#3 |
hayko26
|
![]() Cevap : Ağlamaktan Korkma Gözümbn teşekkür ederim |
![]() |
![]() |
|