Kanserden Ölmek İstemiyorum Anne.. |
03-08-2008 | #1 |
Şengül Şirin
|
Kanserden Ölmek İstemiyorum Anne..''Kanserden ölmek istemiyorum anne'' 12 yaşında hayata veda eden Nazlı'nın gizli gizli tuttuğu günlüğünden göz yaşartan satırlar İki gün sonra çıkacağım Kanserli bir kız olarak Kanserden çok ölen oluyormuş, ben istemiyorum ZONGULDAK�ta, 2 ay önce lösemiden yaşamını yitiren 12 yaşındaki Nazlı Benli�nin, hastanede tedavi görürken kendisinden gizlenen hastalığını sağlık karnesinden öğrendiğinde günlüğüne yazdığı satırlar yürek burktu �Herkes bana yalan söyledi Kanserden ölmek istemiyorum� yazılı günlüğü elinden bırakmayan gözüyaşlı anne 30 yaşındaki Maviye Öztürk, 5 yıl boyunca kızının hastalığına teşhis koyamamakla suçladığı 7 doktor hakkında suç duyurusunda bulundu Cumhuriyet İlköğretim Okulu 7�nci sınıf öğrencisi kızı Nazlı Benli, 2002�de yüksek ateş, halsizlik ve ishal şikayetiyle Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi�ne götürüldü 5 yıl sonra anlaşıldı Maviye Öztürk, daha sonra aynı rahatsızlığı sürekli tekrarlayan kızını defalarca hastaneye götürdü 2007�de yapılan tahlillerin ardından çocuk doktoru Nevin Uzunoğlu�nun yaptığı incelemede Nazlı�nın lösemi hastası olduğu ortaya çıktı 4 gün burada tedavi gören Nazlı, daha sonra Ankara Dr Sami Ulus Hastanesi�ne sevk edildi Ancak doktorlar, �Geç kalınmış Hastalığı çok ilerlemiş� dedi İlaç ve kemoterapi tedavisine rağmen Nazlı, yaşamını yitirdi Ankara�daki hastanede tedavi görürken hastalığı kendisinden gizlenen Nazlı, 15 Ağustos 2007�de sağlık karnesinden lösemi olduğunu öğrendiğinde büyük üzüntü yaşadı Aynı gün kalemi eline alan küçük Nazlı, günlüğüne şöyle yazdı: �Herkes yalan söyledi� �Bugün çok mutsuzum Neden biliyor musun? Bende iltihap falan yokmuş, kansermişim Ama ben ölmek istemiyorum Herkes bana yalan söyledi Herkese çok kızgınım 2 gün sonra çıkacağım, ama kanserli bir kız olarak Eğer ben ölürsem kanserden ölmek istemiyorum Kanserden ölen çok olmuş Onlardan biri de ben olmak istemiyorum� KeŞke hastalIĞImI senden öĞrenseydİm 8 yaşındaki oğlu Muhammet ile birlikte kızının hastanede tuttuğu günlüğü ve fotoğraflarını elinden bırakmayan anne Öztürk, �Kızım beni aradı ve �Ben hastalığımı senden öğrenmek isterdim anne Neden benden gizledin? Ama ben yine de seni seviyorum� dedi Hep �Ben bu hastalığı yeneceğim� dedi Ama yenemedi Hastalık bizi yendi� dedi |
|