Üç Misafir |
|
|
#1 |
|
itfahmet
|
Üç MisafirÜÇ MİSAFİR Bir kadın, kapıdan dışarı çıktığında, bembeyaz sakallı üç ihtiyarın kendi evinin önünde oturduklarını görür 'Ben sizi hiç tanımıyorum, der ![]() ![]() Ama aç ve susuz olmalısınız ![]() ![]() Lütfen içeriye gelin de sizlere bir şeyler ikram edeyim![]() ![]() ''Evin erkeği içerde mi?' Diye sorar adamlar 'Hayır, der kadın Şu an evin dışında ''O evde olmadığı sürece bizim bu eve girmemiz mümkün değil ![]() ![]() ' diye cevap verirler Akşam olup kocası eve döndüğünde kadın olanları anlatır 'Peki, onlara söyleyebilir misin, der adam Ben evdeyim artık, bu eve gelebilirler![]() ![]() 'Kadın dışarı çıkıp bu kişileri içeri davet eder Ama bu defa da; 'Hepimiz aynı anda içeri girmeyiz' der yaşlı adamlar Kadın öğrenmek ister; 'Niye giremezsiniz? ![]() 'İhtiyarlardan biri açıklar: 'Onun adı ZENGİN, der bir arkadaşını göstererek Diğeri BAŞARI ![]() ![]() Ben ise SEVGİ ![]() ![]() 'Sonra ekler; 'Şimdi içeri gir ve kocanla konuş Hangimizi evinizde istersiniz?![]() 'Kadın içeri girip söylenenleri kocasına anlatır Adam duyduklarıyla neşelenerek; 'Ne güzel, der Madem öyle, Zengin'i içeri çağıralım ve evimizi zenginlikle doldursun![]() ![]() 'Karısı itiraz eder; 'Canım, niçin Başarı'yı çağırmıyoruz?' Bu sırada, evin diğer köşesinde bulunan gelinleri konuştuklarını duyar Koşarak gelir ve kendi fikrini söyler; 'Sevgi'yi çağırsak daha iyi olmaz mı? Evimiz sevgiyle dolar! ![]() ''Gelinimizin teklifini dikkate alalım, der adam karısına ![]() ![]() Dışarı çık ve bizim misafirimiz olması için Sevgi'yi davet et 'Kadın dışarı çıkar ve yaşlı adamlara sorar; 'Hanginiz Sevgi idi? Lütfen içeri gel ve misafirimiz ol ![]() ![]() 'Sevgi ayağa kalkar ve eve doğru yürümeye başlar Fakat diğer iki yaşlı adam da onu takip ederler ![]() ![]() Kadın şaşırmış bir halde Zengin ve Başarı'ya sorar; 'Ben sadece Sevgi'yi davet ettim, siz niye geliyorsunuz?' Zengin ve Başarı bir ağızdan cevap verirler: 'Eğer Zengin'i ya da Başarı'yı davet etmiş olsaydın diğer ikisi dışarıda kalırdı ![]() Ama sen Sevgi'yi davet ettin ![]() ![]() O nereye giderse biz de ardından oraya gideriz Çünkü nerede Sevgi varsa, orda Başarı ve Zenginlik de vardır! ![]() '
|
|
Cevap : Üç Misafir |
|
|
#2 |
|
tilki
|
Cevap : Üç MisafirArkadaşım güzel bir konu eline sağlık ama hayattan kesitler bölümüne açsan daha iyi olurdu
![]() |
|
|
|