![]() |
Üç Misafir |
![]() |
![]() |
#1 |
itfahmet
|
Üç MisafirÜÇ MİSAFİR Bir kadın, kapıdan dışarı çıktığında, bembeyaz sakallı üç ihtiyarın kendi evinin önünde oturduklarını görür ![]() 'Ben sizi hiç tanımıyorum, der ![]() ![]() ![]() Ama aç ve susuz olmalısınız ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 'Evin erkeği içerde mi?' Diye sorar adamlar ![]() 'Hayır, der kadın ![]() ![]() 'O evde olmadığı sürece bizim bu eve girmemiz mümkün değil ![]() ![]() ![]() ![]() Akşam olup kocası eve döndüğünde kadın olanları anlatır ![]() 'Peki, onlara söyleyebilir misin, der adam ![]() ![]() ![]() ![]() Kadın dışarı çıkıp bu kişileri içeri davet eder ![]() Ama bu defa da; 'Hepimiz aynı anda içeri girmeyiz' der yaşlı adamlar ![]() Kadın öğrenmek ister; 'Niye giremezsiniz? ![]() ![]() İhtiyarlardan biri açıklar: 'Onun adı ZENGİN, der bir arkadaşını göstererek ![]() Diğeri BAŞARI ![]() ![]() ![]() Ben ise SEVGİ ![]() ![]() ![]() Sonra ekler; 'Şimdi içeri gir ve kocanla konuş ![]() ![]() ![]() Kadın içeri girip söylenenleri kocasına anlatır ![]() 'Ne güzel, der ![]() ![]() ![]() ![]() Karısı itiraz eder; 'Canım, niçin Başarı'yı çağırmıyoruz?' Bu sırada, evin diğer köşesinde bulunan gelinleri konuştuklarını duyar ![]() Koşarak gelir ve kendi fikrini söyler; 'Sevgi'yi çağırsak daha iyi olmaz mı? Evimiz sevgiyle dolar! ![]() ![]() 'Gelinimizin teklifini dikkate alalım, der adam karısına ![]() ![]() ![]() Dışarı çık ve bizim misafirimiz olması için Sevgi'yi davet et ![]() Kadın dışarı çıkar ve yaşlı adamlara sorar; 'Hanginiz Sevgi idi? Lütfen içeri gel ve misafirimiz ol ![]() ![]() ![]() Sevgi ayağa kalkar ve eve doğru yürümeye başlar ![]() Fakat diğer iki yaşlı adam da onu takip ederler ![]() ![]() ![]() Kadın şaşırmış bir halde Zengin ve Başarı'ya sorar; 'Ben sadece Sevgi'yi davet ettim, siz niye geliyorsunuz?' Zengin ve Başarı bir ağızdan cevap verirler: 'Eğer Zengin'i ya da Başarı'yı davet etmiş olsaydın diğer ikisi dışarıda kalırdı ![]() Ama sen Sevgi'yi davet ettin ![]() ![]() ![]() O nereye giderse biz de ardından oraya gideriz ![]() Çünkü nerede Sevgi varsa, orda Başarı ve Zenginlik de vardır! ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : Üç Misafir |
![]() |
![]() |
#2 |
tilki
|
![]() Cevap : Üç MisafirArkadaşım güzel bir konu eline sağlık ama hayattan kesitler bölümüne açsan daha iyi olurdu
![]() |
![]() |
![]() |
|