Soğan Dolması |
|
|
#1 |
|
Şengül Şirin
|
Soğan Dolması![]() Hazırlama süresi: 20 DAKİKA Pişirme süresi: 45 DAKİKA 4 kişilik 641 Kalori MALZEMELER 6 adet büyük soğan 250 gram kıyma 1/3 bardak pirinç 1 çorba kaşığı tereyağı 1 demet maydanoz 1/4 demet dereotu 2 +1/4 bardak su Tuz n Karabiber HAZIRLANIŞI Geniş bir tencerede iki bardak suyu kaynatın Soyduğunuz soğanları kaynayan suya atıp, hafif yumuşayıncaya dek, yaklaşık 15 dakika haşlayın Soğanlar soğuduktan sonra içlerini orta kısımdan parmakla iterek, dıştan iki üç kat kalacak şekilde boşaltın Soğanlardan birinin içinden çıkan için yarısını kıyıp; 250 gram kıyma, ince kıyılmış maydanoz, dereotu, pirinç, tuz, karabiber, çeyrek bardak su ve tereyağ ile iyice karıştırın Soğanları hazırladığınız içle doldurup tencereye yerleştirin İlk başta elde ettiğiniz haşlama suyunu kaynatıp, dolmaların üzerinde gezdirin Soğan dolmanızı; pirinç taneleri yumuşayıp, şişene kadar pişirin![]() Afiyet Olsun |
|
|
|