![]() |
Soğan Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Şengül Şirin
![]() |
![]() Soğan Dolması![]() Hazırlama süresi: 20 DAKİKA Pişirme süresi: 45 DAKİKA 4 kişilik 641 Kalori MALZEMELER 6 adet büyük soğan 250 gram kıyma 1/3 bardak pirinç 1 çorba kaşığı tereyağı 1 demet maydanoz 1/4 demet dereotu 2 +1/4 bardak su Tuz n Karabiber HAZIRLANIŞI Geniş bir tencerede iki bardak suyu kaynatın ![]() ![]() Soğanlar soğuduktan sonra içlerini orta kısımdan parmakla iterek, dıştan iki üç kat kalacak şekilde boşaltın ![]() Soğanlardan birinin içinden çıkan için yarısını kıyıp; 250 gram kıyma, ince kıyılmış maydanoz, dereotu, pirinç, tuz, karabiber, çeyrek bardak su ve tereyağ ile iyice karıştırın ![]() Soğanları hazırladığınız içle doldurup tencereye yerleştirin ![]() ![]() ![]() Afiyet Olsun |
![]() |
![]() |
|